Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United" turpina perfekti, "Basel" uzvar Maskavā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"United" turpina perfekti, "Basel" uzvar Maskavā
"United" futbolisti līksmo
www.uefa.com

UEFA Čempionu līgas A grupā pie trešās uzvaras trijās aizvadītajās spēlēs tika Anglijas klubs Mančestras "United", kas izbraukumā ar 1:0 pieveica Lisabonas "Benfica". Savukārt otrajā pozīcijā izvirzījās Šveices "Basel", viesos ar 2:0 pieveicot Maskavas CSKA, apsteidzot tiešos konkurentus par trim punktiem.

Lisabonā turnīrā neveiksmīgi startējošā „Benfica” uzņēma pārliecinošu grupas līdervienību Mančestras „United”. „Benfica”, kas zaudēja abas iepriekšējās spēles grupas turnīrā (pēdējā mačā piedzīvota sakāve pret „Basel” ar 0:5), šoruden savus līdzjutējus nelutina, astoņās spēlēs tiekot pie trim uzvarām. Turpretī „United” pēdējos 11 mačos izcīnīja deviņas uzvaras, divas reizes cīnoties neizšķirti. Žozē Mourinju trenētā komanda agresīvi spēlē uzbrukumā un veiksmīgi aizsargājas un ne velti pirms mača tika uzskatīta par pāra favorītu.

Abām komandām šī bija desmitā savstarpējā spēle. Kopš 1966.gada „United” Portugāles klubu pieveica sešas reizes, „Benfica” kontā bija viens uzvara, vēl diviem mačiem noslēdzoties neizšķirti.

Pēc salīdzinoši mierīga mača sākuma pirmie aktīvām darbībām klāt ķērās laukuma saimnieki. Desmit minūtes pēc starta svilpes „Benfica” futbolisti aktīvi spēlēja pretinieku vārtu tuvumā, nopelnot divus stūra sitienus, bet 15.minūtē organizēja uzbrukumu pa kreiso malu ar sekojošu piespēli soda laukumā, kur Eduardu Salviu no desmit metriem sita tikai nedaudz garām vārtiem. Spēlei turpinoties bumbu vairāk turpināja kontrolēt „Benfica”, bet ar bīstamo momentu veidošanu laukuma saimniekiem tika labi neveicās.

Spēles 32. minūtē par sevi atgādināja „United” uzbrukums – pēc centrējuma no kreisās malas no labas pozīcijas ar galvu bīstami, taču neprecīzi sita Markuss Rešfords. Četras minūtes vēlāk bīstamu uzbrukumu atkal organizēja mančestrieši: Nemanja Matičs izlauzās līdz Lisabonas kluba vārtiem, bet bumbu pēc viņa sitiena atvairīja vārtsargs Mile Svilars. Pirmā puslaika atlikušajā daļā aktīvāk jau uzbruka „United”, izlīdzinot spēli, bet līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Otrā puslaika sākumā abas komandas apmainījās ar vairākiem uzbrukumiem, taču reālo draudu vārtiem tajos nebija. Laikam ritot, viesi kļuvuši krietni aktīvāki uzbrukumā, tiekot pie vairākiem stūra sitieniem pēc kārtas, taču vārti aizvien palika neieņemti. Un tomēr drīz vārti krita. Spēles 68. minūtē Aktīvais Markuss Rešfords no brīvsitiena raidīja bumbu vārtos, izmantojot vārtsarga Svilara kļūmi un izvirzot vadībā „United” – 0:1.

Desmit minūtes Svilars glāba ‘Benfica” no otrā vārtu zaudējuma, izvelkot bumbu no vārtu apakšējā stūra pēc Antonī Marsiāla sitiena. Laukuma saimnieki centās ar īsām piespēlēm nogādāt bumbu viesu soda laukumā, taču angļu vienība pārliecinoši darbojās aizsardzībā. Mančestrieši pārliecinoši nosargāja pārsvaru, turklāt kompensācijas laikā „Benfica” palika skaitliskajā mazākumā pēc Luisau noraidījuma.

Maskavā vietējais CSKA uzņēma Šveices klubu „Basel”. Abas komandas pirmajās divās spēlēs tika pie trim punktiem. Ņemot vērā, ka par neapšaubāmu grupas favorīti uzskatāms Mančestras „United”, šīs komandas cīnās par otro ceļazīmi astotdaļfinālā un savstarpējās spēlēm ir liela nozīme.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, abām komandām izveidot vairākus „pusmomentus” pie pretinieku vārtiem. Pirmā patiesi bīstamā situācija izveidojās spēles 17.minūtē, kad CSKA izspēlēja tiešo brīvsitienu un labā pozīcijā nonāca Vitinju, pēc kura raidījuma bumba lidoja nedaudz virs vārtu pārliktņa. Puslaika turpinājumā ritēja vairāk pozicionāla spēle, pretiniekiem ne visai bieži apdraudot vārtus, bet mača 29.minūtē viesi atklāja rezultātu. Taulants Ksaka lieliski apspēlēja vairākus pretiniekus un no soda laukuma līnijas sita precīzi vārtu kreisajā apakšējā stūrī, neatstājot izredžu CSKA vārtsargam Igoram Akinfejevam un izvirzot „Basel” vadībā (0:1).

Laukuma saimnieki atbildēja ar dažām bīstamām standartsituācijām, taču lieliski ar saviem uzdevumiem tika galā viesu aizsardzība. Savukārt mača 39.minūtē Šveices klubs varēja dubultot pārsvaru: Akinfejevs vārtu apakšējā stūrī apturēja bumbu pēc Mohameda Elinussi raidījuma. Puslaika galotnē maskavieši centās saasināt situāciju ar centrējumiem soda laukumā, taču viesu aizsardzība ar saviem uzdevumiem tika galā pārliecinoši.

Otrā puslaika sākumā „Basel” guva otros vārtus, taču tie aizmugures dēļ netika ieskaitīti un laukuma saimnieku fani varēja atviegloti uzelpot. Pēc šāda trauksmes zvana aktivizējās laukuma saimnieki, dažu minūšu laikā sitot garām vārtiem no izdevīgām pozīcijām, īpaši tuvu izlīdzinājumam bija Aleksandrs Golovins. Spēles 72.minūtē šveicieši atkal varēja dubultot pārsvaru, pēc skaista solo gājiena labi sitot Dimitrim Oberlinam, taču bumbu tvēra Akinfejevs. Savukārt četras minūtes vēlāk laukuma saimnieki palaida garām iespēju izlīdzināt rezultātu, pēc centrējuma tikai nedaudz pāri vārtiem sitot Mario Fernandesam.

Savukārt mača galotnē viesiem izdevās izmantot „caurumus” mājinieku aizsardzībā un pārsvaru dubultot. Oberlins pēc lieliskas kombinācijas aukstasinīgi raidīja bumbu Akinfejeva vārtos, nodrošinot „Basel” uzvaru ar 2:0 un tīro otro vietu grupā pēc pirmā apļa.

UEFA ČL, A grupa, 18. oktobris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Benfica – Mančestras United0:1 (0:0)Rešfords 64'
CSKA - Basel0:2 (0:1)Ksaka 29' Oberlins 90'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.United33008:19
2.Basel32017:36
3.CSKA31023:73
4.Benfica30031:80

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 23:45, pirms 7 gadiem
Rašforda vārti tik amizanti, bet labi, ka iesita.
Smagnēja spēle un ļoti var just, ka centrā trūkst Pogba un Fellaini.
Šogad šie abi dod ļoti daudz komandai.
Herrera šogad pašvaks, Mata tāpat.

Bet uzvara ir uzvara !

     [+] [-]

, 2017-10-19 00:20, pirms 7 gadiem
izskataas ka Maurinjo bez Pogba uzbrukumaa tik viens variants azotee bijis, Felaini un centreejumi uz vinju,gan jau kaut kur aizkjersies,pats iesitiis vai kaadam nometiis,kad nav ar Felaini,izdomai uzbrukumaa pienaacis gals

     [+] [-]

, 2017-10-19 09:29, pirms 7 gadiem
Mata krīt ārā no sastāva Mikiņš neder zem Lukaku Jāmeklē varianti, kas var nospēlēt zem Lukaku, lai Mikiņam kājas brīvākas....būs smaga sezona....