Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Hainkess atgriezīsies Čempionu līgā, PSG viesos Beļģijā, Valverde uzņems bijušo klubu

Agris Suveizda

Hainkess atgriezīsies Čempionu līgā, PSG viesos Beļģijā, Valverde uzņems bijušo klubu
Jupa Hainkesa vadītais Minhenes "Bayern" 2013. gada Čempionu līgas finālā pieveica Dortmundes "Borussia" (2:1)
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar norisināsies pirmā apļa pēdējās spēles. B un D apakšgrupās visu spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

SpēleLaiks
Qarabag – Atletico19:00
Anderlecht – PSG21:45
Barcelona - Olympiacos21:45
Bayern - Celtic21:45
Benfica – Man. United21:45
Chelsea - Roma21:45
CSKA - Basel21:45
Juventus - Sporting21:45

Sezonu lieliski sākusī PSG, kas 12 spēlēs nav uzvarējusi vienīgi Monpeljē (0:0), viesosies pie Beļģijas čempiones "Anderlecht". Vēl pirms dažām dienām bija lielas bažas par parīziešu sastāvu, tomēr oficiāli vienīgais iztrūkstošais spēlētājs būs kapteinis Tjagu Silva. Gan Edinsons Kavani un Levens Kurzavā, gan Marko Verrati un Tjagu Mota piedalījās pēdējā treniņā. "Ja viņi būs tādā pašā stāvoklī, kādā bija šodien, tad viņi varēs spēlēt," atzina galvenais treneris Unajs Emerijs.

Kamēr PSG, izraujot laimīgu uzvaru Dižonā (2:1), pārsvars pār tuvāko sekotāju "Monaco" ir jau seši punkti, "Anderlecht" vietējā čempionātā ar 18 punktiem desmit spēlēs ir vien piektajā vietā un par deviņiem punktiem atpaliek no "Club Brugge". Emerijam pirms spēles tika vaicāts, vai "Anderlecht" ir vājāka komanda nekā iepriekšējā sāncense "Dijon": "Ļoti cienām visas komandas ne tikai Francijā, bet arī Eiropā. Ja "Anderlecht" ir Čempionu līgā, tad tā te atrodas, jo ir to pelnījusi. Un "Anderlecht" vēsturiski ir liela komanda ne tikai Beļģijā, bet arī Eiropā. Jau tad, kad biju maziņš, zināju, kas ir "Anderlecht".

Grupas otrajā spēlē pirmo maču Čempionu līgā kopš atgriešanās amatā aizvadīs Minhenes "Bayern" galvenais treneris Jups Hainkess, kura vadībā bavārieši uzņems Glāzgovas "Celtic". Hainkess atgriezās ar pārliecinošu 5:0 pret "Freiburg", un "Bayern" ar 17 punktiem astoņās spēlēs ir Bundeslīgas vicelīdere, par diviem punktiem atpaliekot no Dortmundes "Borussia". Savukārt "Celtic", deviņās spēlēs iegūstot 23 punktus, kopā ar "Aberdeen" ir Skotijas Premjerlīgas vadībā. "Bayern" nepalīdzēs Manuels Noiers, Havi Martiness, Franks Riberī un Huans Bernats.

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.PSG22008:06
2.Bayern21013:33
3.Celtic21013:53
4.Anderlecht20020:60

D grupā īpaša spēle būs "Barcelona" galvenajam trenerim Ernesto Valverdem, kurš tiksies ar savu bijušo klubu Pirejas "Olympiacos". Pa vidu vienu sezonu nostrādājot arī "Villarreal", Grieķijā Valverde bija no 2008. līdz 2012. gadam, visās trīs sezonās izcīnot čempiona titulu un tiekot arī pie diviem kausiem. "Tā man būs emocionāla spēle. Tāpat kā tad, kad spēlēsim pie viņiem izbraukumā. Tas ir maģisks stadions, kurā man bija daudz priecīgu brīžu," teica Valverde, kuram "Olympiacos" ir vienīgais ārzemju klubs viņa trenera karjerā. "Sastāvs kopš tā laika ir ļoti mainījies, taču ne viņu stils. Viņi ir pieraduši uzvarēt, un man tas patīk. Viņi ir ieguvuši daudz titulu, un es tur joprojām pazīstu daudz cilvēku. Viņi man deva daudz mīlestības, un šī sajūta ir abpusēja. Aizejot sacīju, ka daļa manis tur paliks uz mūžu."

Barselonai, kas viesos izglābās pret Madrides "Atletico" (1:1), taču pārtrauca deviņu uzvaru sēriju, joprojām nebūs Usmana Dembelē un Rafinjas. "Barcelona" ar 22 punktiem astoņās spēlēs ir "La Liga" līdere, par četriem punktiem atpaliekot no "Valencia", bet "Olympiacos", izraujot uzvaru pār "Panionios" (4:3) un pārtraucot trīs zaudējumu sēriju, ar 11 punktiem septiņās spēlēs ir vien piektā, no Saloniku PAOK atpaliekot par četriem punktiem.

Uz uzvaru takas centīsies atgriezties arī Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas pēdējās spēles zaudējusi punktus pret Bergāmo "Atalanta" (2:2) un Romas "Lazio" (1:2). Turīnieši uzņems vasarā sastāvu ievērojami pastiprinājušo Lisabonas "Sporting", kas kausā ar 4:2 pieveica "Oleires" un pārtrauca četru spēļu sēriju bez uzvarām. Portugāles čempionātā "Sporting" ar 20 punktiem astoņās spēlēs ir otrā, no "Porto" atpaliekot par diviem punktiem. "Juventus" Itālijā ar 19 punktiem astoņos mačos ir tikai ceturtā, no "Napoli" atpaliekot par pieciem punktiem. "Juventus" nebūs Benedikta Hēvedesa, Matijas De Šiljo un Klaudio Markīzio.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22004:06
2.Sporting21013:33
3.Juventus21012:33
4.Olympiacos20022:50

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.fourfourtwo.com/news/va...

     [+] [-]

, 2017-10-18 12:13, pirms 7 gadiem
PSG un Bayern vieglā grupa.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 12:20, pirms 7 gadiem
>>>NilsK >>> zaxx
atceraties, ko nesen spriedām par Jupu? tagad turēšu īkšķus tieši par viņu! ā, nu ja - sveicieni arī Matīsam, kurš laikam te ir redzamākais Bayern fans!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 12:34, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: >>>NilsK >>> zaxx
atceraties, ko nesen spriedām par Jupu? tagad turēšu īkšķus tieši par viņu! ā, nu ja - sveicieni arī Matīsam, kurš laikam te ir redzamākais Bayern fans!
Paldies, paldies! Šodien redzēs, otrais pārbaudījums Jupam. Ja kapās, kā pret Freiburgu būs prīmā tad.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 12:42, pirms 7 gadiem
Es domàju ka Bayern iznícinàs Celtic

     [+] [-]

, 2017-10-18 12:50, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Paldies, paldies! Šodien redzēs, otrais pārbaudījums Jupam. Ja kapās, kā pret Freiburgu būs prīmā tad.
Pārbaudījums būs tad, kad ČL pret PSG spēlēs. Vai vismaz Glazgovā pret Celtic. te nekā interesanta nebūs - Bayern savās mājās ķeltus vinētu gan ar Hainkesu, gan bez. Pat totalizātorā tic, ka lielāka iespēja ir PSG zaudēt Anderlecht, nevis Minhenei savās mājās....

  +5 [+] [-]

, 2017-10-18 13:36, pirms 7 gadiem
"Barcelona" ar 22 punktiem astoņās spēlēs ir "La Liga" līdere, par četriem punktiem atpaliekot no "Valencia"

Ir smagi būt pirmajam, bet tik un tā no kāda atpalikt

  +2 [+] [-]

, 2017-10-18 13:45, pirms 7 gadiem
It kā zinu, ka tā nevajadzētu būt, bet man reizēm tiešām ir kauns SC autoru vietā. Nezinu, kāpēc viņiem pašiem nav.
Eddijs rakstīja: "Barcelona" ar 22 punktiem astoņās spēlēs ir "La Liga" līdere, par četriem punktiem atpaliekot no "Valencia"

Ir smagi būt pirmajam, bet tik un tā no kāda atpalikt

     [+] [-]

, 2017-10-18 16:53, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: >>>NilsK >>> zaxx
atceraties, ko nesen spriedām par Jupu? tagad turēšu īkšķus tieši par viņu! ā, nu ja - sveicieni arī Matīsam, kurš laikam te ir redzamākais Bayern fans!
Jā, būs labi. DOmāju ar viņu komanda tikai kļūs labāka. Pirmā spēle jau nu izdevās pēc notīm viss.
Cerams šodien pret Celtic arī izdosies tik pat labi turpināt.Ceru tomēr Hamesu ieraidzīt laukumā