Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" zaudē ar 1:5, bet kluba īpašnieks Šišhanovs atriebjas un izsmej Ašvortu

Agris Suveizda

"Ventspils" zaudē ar 1:5, bet kluba īpašnieks Šišhanovs atriebjas un izsmej Ašvortu
Pols Ašvorts. Foto: fcastana.kz

Lai arī šosezon "Ventspils" īpašnieks Adlans Šišhanovs kluba informatīvajos kanālos bijis neierasti nemanāms, pēc komandas sagrāves Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā klubs beidzot publicēja prezidenta pārdomas. Tiesa gan, nevis par zaudējumu Tronheimas "Rosenborg" (1:5), bet gan galvenokārt par "Astana" neveiksmi pret Podgoricas "Budučnost" (0:1), jo Kazahstānas kluba pagaidu galvenā trenera amatā nepilnu mēnesi atrodas bijušais ventspilnieku galvenais treneris Pols Ašvorts, kurš 2019. gada janvārī kļuva par "Astana" izpilddirektoru.

Priekšvēsture

Publiskā retorika abu pušu starpā sākās 2019. gada maijā, kad Ašvorts sociālajos tīklos atgādināja, ka ir pagājuši tieši divi gadi kopš "Ventspils" iepriekšējās trofejas, kuru kurzemnieki izcīnīja viņa vadībā, un ka neizskatās, ka nākamā trofeja varētu tikt sagaidīta tuvākajā laikā. Ventspilnieki to pamanīja un atbildēja ar novēlējumu iegūt trofejas nedaudz biežāk kā reizi 18 gadu laikā.

Šišhanovs: "Mēs izstājamies pret grandiem, nevis tāda līmeņa klubiem"

"Šodien "Ventspils" zaudēja titulētajam "Rosenborg" un pabeidza dalību Eiropas līgā. Zaudēt, protams, vienmēr ir ļoti nepatīkami, jo īpaši ar tādu rezultātu. Gan es, gan komanda, gan dzeltenzilie līdzjutēji tagad izjūt saprotamas sāpes un sarūgtinājumu, bet norvēģu kluba līmenis runā pats par sevi.

Šajā Eirokausu vakarā gribētu pieskarties kam citam. Pirms gada bijušais FKV treneris P. Ašvorts, kuru atlaidu no "Ventspils", publiski atļāvās aizskarošā tonī izteikties par mūsu klubu, smējās par mums. Varbūt kāds par to jau aizmirsis, bet es atceros, jo uzskatu, ka nav pieņemami apvainot klubu, jebkuru klubu, bet jo īpaši klubu, kurā strādāji. Ko redzu tagad? Šis speciālists pārņēma pazīstamu un cienījamu klubu "Astana", un uzreiz, šodien, piedzīvoja kaunu, izkrītot no Eiropas līgas, Kazahstānā zaudējot pieticīgam klubam "Budučnost".

Ar cieņu attiecos pret "Astana", kas ir izcīnījis daudz trofeju un ilgu laiku sekmīgi piedalījās Eirokausos, ar ko P. Ašvortam nav nekādas saistības. Un tagad man gribas viņam sacīt: "Ventspils", par kuru jūs runājāt ņirgājoties, no Eirokausiem izlidoja pret tādiem grandiem un Eiropā pazīstamiem klubiem kā "Bordeaux", Gimarainšas "Vitoria" un tagad "Rosenborg". Klubiem, kuru budžeti desmitiem reižu pārsniedz mūsu kluba budžetu. Bet FKV nezaudē un neizkrīt pret "Budučnost" līmeņa klubiem! Jūtu līdzi "Astana" līdzjutējiem par to, ka viņiem nākas vērot šā speciālista darba augļus un ir spiesti pieredzēt tik apkaunojošus rezultātus. Esmu pārliecināts, ka "Astana" vadība, kluba prezidents, tagad noteikti saprot, kāda līmeņa treneri ir uzaicinājuši."

Ašvorts uzņemas atbildību par zaudējumu

Angļu speciālists pēc zaudējuma vietējiem medijiem sacīja, ka uzņemas atbildību par izstāšanos: "Aizvadījām ļoti sliktu pirmo puslaiku, otrajā spēlējām ar lielu degsmi. Tagad galvenais treneris esmu es un uzņemos visu vainu. Mans darbs ir sagatavot spēlētājus, bet pirmajā puslaikā viņi nebija psiholoģiski gatavi. Otrajā puslaikā bija labāk, bet jau bija par vēlu. Bija daudz momentu, bet pietrūka koncentrēšanās, lai tos realizētu. Tādas epizodes izšķir, vai komanda spēlē Eiropas līgā vai vairs nespēlē."

Ašvortam tika vaicāts, kādēļ komanda ar mazāku budžetu – lasi, "Budučnost" – pirmajā puslaikā vairāk kontrolēja bumbu nekā mājinieki: "Uzskatu, ka mūsu spēlētāji baidās no šīs situācijas. Nezinu, kādēļ. Viņi baidās no pirmajām minūtēm spēlēt savu spēli. Budžets nekādi neietekmē spēli, jo mēs pagājušajā gadā uzvarējām "Manchester United". Sākām spēlēt tikai no 45. minūtes, neiesitām savas iespējas, un pēc tam jau bija par vēlu. Vai esam gatavi reabilitēties un uzvarēt Kazahstānas čempionātā? Jūs man par to vaicājat pusstundu pēc tik svarīgas spēles. Mums ir jābūt gataviem. Tagad gribu redzēt komandas reakciju. Palikšu klubā vai ne – komandai ir jāparāda spēcīga reakcija. Ja tā nebūs laba, tad mēs nebūsim čempioni. Viņiem pašiem sevi jānoskaņo, lai līdz galam cīnītos katrā spēlē."

Žurnālists norādīja, ka dīvaini dzirdēt par psiholoģiskām problēmām no komandas, kas katru gadu spēlē Eirokausos: "Varētu nosaukt daudz iemeslu: visa pasaule pandēmijas dēļ ilgu laiku nespēlēja futbolu, čempionāts pastāvīgi tika pārcelts, nespēlējam savā stadionā [spēle notika Almati, nevis Nursultanā]…Taču teikšu, ka esmu vainīgs un man bija jābūt gatavam tādai situācijai." Ašvorta debijas spēlē jaunajā amatā "Astana" 30. augustā nespēja uzvarēt arī citā spēlē, kurā bija izteiktas favorītes lomā, nenoturot vadību pret "Taraz" (1:1). Seškārtējā čempione "Astana" ar 14 punktiem septiņās spēlēs Kazahstānas Premjerlīgā ieņem otro vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Kairat", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkventspil...
https://fcastana.kz/news/pol-eshuor...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-18 10:35, pirms 4 gadiem
tas pats labākais... pats apcirsies, bet ierēc, ka citi iekāpuši kaksī...

  -1 [+] [-]

, 2020-09-18 11:24, pirms 4 gadiem
Labs treneris ir krievalodīgs treneris !

  +2 [+] [-]

, 2020-09-18 11:48, pirms 4 gadiem
Bērnudārzs

     [+] [-]

, 2020-09-18 14:05, pirms 4 gadiem
Kārtējais apliecinājums tam, ka Ventspils FK vada divu pirkstu pieres