Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" kompensācijas laikā izrauj uzvaru pār PSG

Rolands Eliņš

"Liverpool" kompensācijas laikā izrauj uzvaru pār PSG
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupas favorītu duelī „Liverpool” ar 3:2 apspēlēja Parīzes „Saint Germain”. Izšķirošos vārtus kompensācijas laikā guva uz maiņu nākušais Robertu Firminu. Savukārt otrā šīs grupas spēlē „Napoli” viesos Belgradā neprata iesist „Crvena Zvezda” un guva vien neizšķirtu 0:0.

Spēlē, kurā tikās sezonas ievadā vēl nevienu punktu nezaudējušās Anglijas un Francijas komandas, „Liverpool” pirmajās desmit minūtēs iespieda pretiniekus viņu laukuma pusē un ar masīva spiediena palīdzību tika pie vairākiem stūra sitieniem, kas gan nepalīdzēja radīt patiešām labus vārtu gūšanas momentus. PSG pamazām atguvās un atbildēja ar dažiem pretuzbrukumiem, vienā no tiem labu sitienu izdarīja Neimārs, turklāt pēc tam bumba atlēca pie Edinsona Kavani, taču Alisons tika galā ar abiem sitieniem.

Rezultātu „Liverpool” atklāja 30. minūtē, kad savā pirmajā reizē sākumsastāvā Čempionu līgā Daniels Staridžs, kurš šodien aizvietoja nelielu savainojumu guvušo Firminu, prasmīgi atrada sev brīvu pozīciju soda laukumā un precīzi noslēdza Robertsona centrējumu. Dažas minūtes vēlāk PSG varēja panākt neizšķirtu, bet Kilians Mbapē sita nedaudz pāri vārtiem, kamēr „Liverpool” uzreiz pārgāja uzbrukumā un tika pie 11 metru soda sitiena. Bernats soda laukumā aizķēra Veinaldumu, un pendeli precīzi realizēja Milners.

Pieticīgi aizvadīto pirmo puslaiku PSG gan izdevās uzspodrināt ar 40. minūtē gūtiem vārtiem. Pie „Liverpool” vārtiem izcēlās haoss, un šoreiz Robertsons nospēlēja neveiksmīgi. Bumba atsitās pret viņu un nonāca tieši pie Menjē, kurš panāca 1:2.

Otrā puslaika sākumā „Liverpool” darbojās nedaudz piesardzīgāk nekā iepriekš un spēle palika nedaudz lēnāka. Ap 60. minūti Mohameds Salāhs iesita bumbu PSG vārtos no tuvas distances, taču vārti netika ieskaitīti, jo mirkli iepriekš Staridžs cīņā par bumbu bija ar kājām ietriecies Parīzes vārtsargā Areolā. „Liverpool” mača izskaņā pārgāja uz spēli uz pretuzbrukumiem, kas bija patiešām bīstami, taču savas iespējas neizdevās izmantot. Pēc 80. minūtes liverpūlieši pieļāva 2-3 kļūdas laukuma centrā un 83. minūtē par to arī tika sodīti – Neimārs pārtvēra bumbu un piespēlēja Mbapē soda laukumā, kurš bija nekļūdīgs, panākot 2:2.

Pēc zaudētajiem vārtiem „Liverpool” atkal pārgāja uzbrukumā, un PSG spēku līdz galam nepietika, lai gan labu vārtu gūšanas momentu ātrajā uzbrukumā izveidoja Drakslers, taču viņa sitiens tika bloķēts. Kompensācijas laika otrajā minūtē soda laukumā pie bumbas tika uz maiņu nākušais Firminu, kurš eleganti apspēlēja Markinjušu un ar precīzu sitienu lika pamatīgi uzgavilēt „Anfield” stadionam, nokārtojot „Liverpool” uzvaru ar 3:2.

Otrā C grupas spēlē „Napoli” viesojās Belgradā, kur šovasar savas ČL spēles aizvadīja gan Latvijas, gan Lietuvas čempionvienības, proti, „Spartaks” un „Sūduva”. Līdzīgi kā Baltijas komandas, arī „Napoli” pie uzvaras neprata tikt un palika bez vārtu guvumiem, spēlējot neizšķirti 0:0. Neapoles komanda gan dominēja bumbas kontroles ziņā, taču vārtu momentus radīja reti, un treneris Karlo Ančeloti raisīja jautājumus ar savu lēmumu Mareku Hamšīku atstāt rezervē un vēlāk sūtīt laukumā tikai 75. minūtē.

UEFA Čempionu līga, C grupa

KomandasRez.Vārtu guvēji
Liverpool-PSG3:2 (2:1)Staridžs 30 Milners 35` (11m) Firminu 90+2` - Menjē 40` Mbapē 83`
Crvena Zvezda-Napoli0:0

     [+] [-]

, 2018-09-18 23:58, pirms 6 gadiem
kā caur adatas aci....psg diezgan daudz brāķa, pērnais psg futbola stils man labāk patika

  +5 [+] [-]

, 2018-09-19 00:01, pirms 6 gadiem
Nenožēloju, ka skatījos tieši šo maču!Liverpūle dominēja visu spēli. Izcila spēle un uzvara! Firmino , aklais pirāts skaisti ieblieza

  +2 [+] [-]

, 2018-09-19 00:03, pirms 6 gadiem
skaists futbols!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-09-19 00:08, pirms 6 gadiem
pluss Kavani bija aizmugurē un Menje varti nebij jāskaita, Psg vaji izskatījās, bet kaut ka jau iekabinaja tos vārtus.

     [+] [-]

, 2018-09-19 00:08, pirms 6 gadiem
RAGNARS rakstīja: Nenožēloju, ka skatījos tieši šo maču!Liverpūle dominēja visu spēli. Izcila spēle un uzvara! Firmino , aklais pirāts skaisti ieblieza
Bet psg pretuzbrukumi bija asi un riebīgi. Vienu brīdi tāda nolemtības sajūta Liverpool bija (pēc otrajiem vārtiem), bet viss labi kas labi beidzas

  +5 [+] [-]

, 2018-09-19 00:12, pirms 6 gadiem
Afigenā spēle, gaidīju ko tādu.
Pool izskatās iespaidīgi. Vajadzēja ātrāk drošu uzvaru nokārtot, labi ka beigās izrāva. Pelnīti.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-19 00:12, pirms 6 gadiem
Izcils fūzis.. bet visvairāk patika, ka pēc vairākām cīņas epizodēm veči viens otram iedeva "pieci", vot tas ir super..

  +6 [+] [-]

, 2018-09-19 00:12, pirms 6 gadiem
dabuja pa mizu kārtīgi Parīze. tā ir ka savā līgā pret fermeriem jāspēlē un uz vienas kājas var spēlēt, te sākumā vispār čaļi nesaprata, kur atrodas, Liverpūle tomēr cits līmenis

     [+] [-]

, 2018-09-19 00:13, pirms 6 gadiem
Crvena Zvezda šosezon aizvadījusi jau 16 spēles, bet tā arī nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu. Protams, Napoli bija līdz šim nopietnākais pārbaudījums.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 00:32, pirms 6 gadiem
Crvena zvezda nopietnakais drauds bija spartak.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-19 00:51, pirms 6 gadiem
Kā teikt Tas par to ka muti palaida pelnīta uzvara #You'llWillNeverWalkAlone

  -1 [+] [-]

, 2018-09-19 08:30, pirms 6 gadiem
alliks rakstīja: pluss Kavani bija aizmugurē un Menje varti nebij jāskaita, Psg vaji izskatījās, bet kaut ka jau iekabinaja tos vārtus.
Kavani jau bumbai nemaz nepieskārās...kāpēc aizmugure?
Drīzāk pirmie Liverpool vārti nebija jāskaita, jo neilgi pirms centrējuma, piespēli iedeva aizmugurē, vajadzēja bumbu atdot PSG...vismaz tā likās..

Bet nu kopumā Liverpool bija daudz labāka.. izskatās, ka PSG atkal izlidos pirmajā kārtā, jo dabūs pretī kādu grandu...