Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Arbitrāža noraida "Legia" prasību par atgriešanos Čempionu līgā

Arbitrāža noraida "Legia" prasību par atgriešanos Čempionu līgā
"Legia" īpašnieks Dariušs Mioduskis
Foto: AP/Scanpix

Glāzgovas futbola klubs "Celtic" noteikti spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā, šodien kļuva zināms pēc Sporta arbitrāžas tiesas lēmuma noraidīt Varšavas "Legia" prasību par turnīra vietas atdošanu poļu klubam.

Pamazām beigām tuvojas Varšavas "Legia" Eirokausu sāga – Sporta arbitrāžas tiesa šodien paziņoja, ka poļu kluba prasība par atgriešanos Čempionu līgas turnīrā tiek noraidīta. "Legia" pirms dažām dienām (pēc UEFA Apelāciju komisijas atteikuma) iesniedza steidzamu prasību, kas atceltu iepriekš piespriesto tehnisko zaudējumu Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē pret Glāzgovas "Celtic", tādējādi ļaujot Polijas klubam turpināt cīņu par grupu turnīru.

Tehniskais zaudējums tika piespriests, jo "Legia" sastāvā pret "Celtic" uz maiņu nāca spēlētājs, kurš iepriekš bija diskvalificēts. UEFA norādīja, ka diskvalificētais aizsargs Bartošs Berežinskis netika laikā pieteikts Čempionu līgai, līdz ar to nedrīkstēja doties laukumā, taču Varšavas kluba pusē ir loģisks arguments, ka diskvalificēto spēlētāju nemaz nav jēgas pieteikt turnīram iepriekš, piemēram, uz otro kvalifikācijas kārtu (pieteikumu termiņi atšķīrās dažādām kvalifikācijas kārtām).

Ja netiktu piespriests tehniskais zaudējums, "Legia" vairāk nekā pārliecinoši iesoļotu "play-off" kārtā. Pirmajā mačā Varšavā poļi uzvarēja ar graujošo 4:1 (turklāt nerealizējot arī divus 11 metru soda sitienus), savukārt otrajā spēlē bija pārāki ar 2:0. Tehniskais zaudējums atbildes mačā summā izveidoja 4:4, bet, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, "Celtic" tika tālāk

Jāpiebilst, ka arbitrāža turpinās lietas izskatīšanu pēc būtības. "Legia" pieprasa, lai pret klubu un Berežinski atsevišķi netiktu ieviestas nekādas sankcijas. Tāpat poļu klubs vēlas, lai UEFA sniedz "Legia" finansiālu kompensāciju.

"Celtic" izšķirošajā cīņā par Čempionu līgas grupu turnīru sacentīsies ar Slovēnijas čempionvienību "Maribor" (pirmais mačs – 20.augustā), savukārt "Legia" Eirokausu sezonu turpinās Eiropas līgā. Cīņā par grupu turnīru Varšavas klubam pretī stāsies Kazahstānas vienība "Aktobe".

Izmantotie resursi:
Tribunal Arbitral du Sport / TAS - CAS

  +5 [+] [-]

, 2014-08-18 20:06, pirms 10 gadiem
Taisnīgi. Mēs arī netikām 09 tālāk, jo kāds skaitīt nemācēja. Vaina jāatzīst šādos gadījumos.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-18 20:12, pirms 10 gadiem
paši vainīgi, ka nejēdz izlaist laukumā normālus spēlētājus

     [+] [-]

, 2014-08-18 20:33, pirms 10 gadiem
UEFA tos noteikumus katru reizi pārāk traktē tā, kā viņiem pašiem patīk. Vienreiz par tādu pārkāpumu iedod naudas sodu, nākamajā reizē citu klubu līdzīgā situācijā uzreiz diskvalificē. Acīmredzot nolikums ir sastādīts ar plašām iespējām daudz ko interpretēt kā vien vajag.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-18 20:52, pirms 10 gadiem
"Legia" īpašnieks Wolfgangs Amadeus Mocarts

Taa frizuura...

  +4 [+] [-]

, 2014-08-18 21:00, pirms 10 gadiem
Vismaz vienā ziņā var teikt paldies Legiai, ka kārtīgi sadeva pa pakaļu Celticam. Tagad vismaz Celtic bija iemesls aizdomāties un piesaistīt jaunus spēlētājus. A tā uz veco sastāvu būtu centušies izlīst.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-18 21:26, pirms 10 gadiem
Carloz rakstīja: UEFA tos noteikumus katru reizi pārāk traktē tā, kā viņiem pašiem patīk. Vienreiz par tādu pārkāpumu iedod naudas sodu, nākamajā reizē citu klubu līdzīgā situācijā uzreiz diskvalificē. Acīmredzot nolikums ir sastādīts ar plašām iespējām daudz ko interpretēt kā vien vajag.
Debreceni gadījumā tika pielietots cits reglamenta punkts, jo tas spēlētājs nebija vis diskvalificēts, bet gan vienkārši nebija pieteikts. Tas punkts paredz, ka tehniskais zaudējums var tikt piemērots, bet nav obligāts. Kamēr diskvalificēta spēlētāja laišanas gadījumā tehniskais zaudējums ir automātisks. Taču poļa situācija ir interesanta, jo uz papīra viņš skaitījās diskvalificēts, taču dzīvē diskvalifikāciju jau bija izcietis - tātad kļūda bija adminstratīva, gluži kā ungāru gadījumā.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-18 22:38, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Debreceni gadījumā tika pielietots cits reglamenta punkts, jo tas spēlētājs nebija vis diskvalificēts, bet gan vienkārši nebija pieteikts. Tas punkts paredz, ka tehniskais zaudējums var tikt piemērots, bet nav obligāts. Kamēr diskvalificēta spēlētāja laišanas gadījumā tehniskais zaudējums ir automātisks. Taču poļa situācija ir interesanta, jo uz papīra viņš skaitījās diskvalificēts, taču dzīvē diskvalifikāciju jau bija izcietis - tātad kļūda bija adminstratīva, gluži kā ungāru gadījumā.
par to jau iet runa, ka sistēma nav sakārtota, ja kas tāds vispār ir iespējams. pat Latvijas 2. līgā pirms spēles pārbauda licenzes un uz soliņa nevar parādīties lieks spēlētājs pilnā ekipējumā. kur skatījās tie tiesneši un žiglais inspektors pirms spēles, ja pēc spēles inspektors esot jau paspējis noziņot UEFA par situāciju, pirms vēl visi spēlētāji paspējuši pamest laukumu.