Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" un "Napoli" duelis Itālijā, "Slavia" Londonā izaicinās "Chelsea"

Andrejs Siliņš

"Arsenal" un "Napoli" duelis Itālijā, "Slavia" Londonā izaicinās "Chelsea"
Foto: SIPA / Scanpix

Šovakar UEFA Eiropas līgā norisināsies atbildes spēles ceturtdaļfinālos. Neapolē Itālijas vicečempione "Napoli" mēģinās izmantot mājas priekšrocības, lai atspēlētos pret Londonas "Arsenal", kam pirmajā spēlē zaudēja ar 0:2. Visas spēles sāksies pulksten 22:00.

Pagājušajā nedēļā Ārons Remzijs jau 15. minūtē izvirzīja londoniešus vadībā, bet desmit minūtes vēlāk Kalidu Kulibali ieraidīja bumbu savos vārtos, un tas izrādījās izšķiroši spēles liktenim - "Arsenal" mājās svinēja panākumu ar 2:0. . Atbildes mačs norisināsies saulainajā Neapolē, kur "Napoli" pret angļu komandām spēlējusi labi - piecas uzvaras sešos mačos. Turklāt "Napoli" mājās Eiropas līgas spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras pēdējās 15 spēlēs. Šovakar gan būs vajadzīga ne vien parasta uzvara, bet jāņem vērā divu vārtu deficīts, kas iegūts pirmajā mačā. "Zinām, ka 90 minūtes šeit var vilkties ļoti ilgi, taču mēs nedomāsim par pirmo spēli," Londonas kluba galvenais treneris Unajs Emerijs sola nebaidīties doties uz priekšu.

"Napoli" treneris Karlo Ančeloti tikmēr uzsver, ka itāliešiem panākuma izcīnīšanai būs nepieciešama ne tikai fiziskā un taktiskā sagatavotība, bet arī liela sirds: "Mums jāizmanto iespējas, jāsaglabā pozitīva attieksme un liela sirds. "Napoli" parādīs lielisku sniegumu - ticu, ka to varam. Pirmajā mačā redzēju inteliģenci [savas komandas sniegumā]. Šoreiz mums būs vajadzīga liela sirds un nozīmīga intensitātes deva."

"Arsenal" atkal būs pieejams iepriekš diskvalificētais aizsargs Sokratis Papastatopuls, tāpat ar komandu ir veselības problēmu māktais pussargs Lukass Torreira. "Napoli" varētu nākties iztikt bez pussarga Amadu Diavaras un aizsarga Raula Alviola.

Londona gan šovakar nepaliks bez lielā futbola, jo "Chelsea" mājās centīsies apliecināt favorītes statusu pret Prāgas "Slavia". Pirmajā spēlē Čehijā tas īsti neizdevās - Markoss Alonso bija vienīgais vārtu guvējs, ļaujot "Chelsea" no izbraukuma mājup doties ar minimālu uzvaru (1:0). Londonas komanda lielāko mača daļu pavadīja bez savas superzvaigznes Edena Azāra, kurš iesaistījās uz maiņu otrajā puslaikā.

"Slavia" treneris Jindrihs Trpišovskis cer, ka šovakar "Chelsea" netaupīsies un laidīs laukumā visus labākos pieejamos spēlētājus. "Domāju, ka šobrīd Azārs ir labākais spēlētājs pasaulē. Gribu, lai viņš spēlētu," apzinoties statusu milzīgo atšķirību, treneris vēlas, lai viņa komandai būtu iespēja gūt pieredzi, spēlējot pret visiem labākajiem. "Ja viņš spēlēs, tas nozīmēs, ka "Chelsea" mūs uztver nopietni."

Londonas klubam, visticamāk, nepalīdzēs aizsargs Antonio Rīdigers (neliels ceļgala savainojums), līdz ar to kā rzervists pieteikumā varētu atgriezties Gerijs Kehils, kurš laukumā nav devies kopš novembra. Tāpat ir šaubas par Ītana Ampadu un Markosa Alonso dalību mačā.

Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā spēlēs pret Frankfurtes "Eintracht" un "Benfica" pāra veiksminieci. Pirmais mačs paliks vēstures annālēs ar 19 gadus vecā Žoau Fēliksa trim gūtajiem vārtiem un rezultatīvo piespēli, ļaujot portugāļiem izcīnīt panākumu ar 4:2. Tomēr divi ielaistie vārti mājās ielaistie vārti dara portugāļus uzmanīgus.

Vēl vienā duelī šovakar "Valencia" mājās uzņems "Villarreal", cenšoties nostiprināt pirms nedēļas izbraukumā iegūto divu vārtu pārsvaru (3:1).

UEFA Eiropas līgas 1/4fināli

Komandas1.spēle2.spēleSummā
Chelsea - Slavia1:022:00
Eintracht - Benfica2:422:00
Napoli - Arsenal0:222:00
Valencia - Villarreal3:122:00

     [+] [-]

, 2019-04-18 15:24, pirms 5 gadiem
Šis ir labs - Raula Alviola

  +1 [+] [-]

, 2019-04-18 16:52, pirms 5 gadiem
basiiiccc rakstīja: Šis ir labs - Raula Alviola
Spāņi mēdz izunāt 'b' kā 'v' un otrādi. Ja paklausīsies, kā runā, tad dažkārt ir ļoti grūti atšķirt.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-18 22:41, pirms 5 gadiem
Vienīgā ko šeit ir interesanti skatīties ir Frankfurte - Benfica, Napoli kā vienmēr, pret Liverpool un PSG nospēlē teicami, bet pret vājāku komandu pēkšņi neko vairs nevar.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-18 22:52, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Vienīgā ko šeit ir interesanti skatīties ir Frankfurte - Benfica, Napoli kā vienmēr, pret Liverpool un PSG nospēlē teicami, bet pret vājāku komandu pēkšņi neko vairs nevar.
Arsenal ir vajaks par Napoli, galvu nesi iespiedis kkur