Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Spartak" uzņems "Sevilla", "Napoli" centīsies pārtraukt "City" sēriju

"Spartak" uzņems "Sevilla", "Napoli" centīsies pārtraukt "City" sēriju
Foto: PA Wire / PA Images / Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā futbolā E grupā Maskavas "Spartak" uzņems "Sevilla", bet "Maribor" sagaida eksāmens pret "Liverpool", savukārt F grupā līdervienību "Manchester City" izaicinās "Napoli" un pastarīte "Feyenoord" mēģinās aizķerties pret Doņeckas "Shakhtar". Visas spēles sāksies 21:45.

E grupa

VKomandaUNZVAP
1.Sevilla1105:24
2.Liverpool0203:32
3.Spartak0202:22
4.Maribor0111:41

Grupas līdere "Sevilla" šovakar viesos tiksies ar Krievijas čempioni Maskavas "Spartak", kas iepriekš cīnījās neizšķirti ar "Maribor" (1:1) un "Liverpool" (1:1). Tikmēr Seviljas komandai bez neizšķirta pret britiem (2:2) fiksēta arī uzvara pār Slovēnijas čempionvienību (3:0). Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā tikšanās. "Spartak" uzņēmusi labu formu - pēdējais zaudējums piedzīvots augusta vidū, bet kopš tā laika četras uzvaras un pieci neizšķirti. "Sevilla" pēdējās četrās cīņās divreiz laukumu atstājusi kā zaudētāja.

"Mēs spēlēsim uzbrūkošu futbolu, kā vienmēr," pirms šī vakara spēles savas komandas spēles stilu atgādināja "Sevilla" galvenais treneris Eduardo Berizo. Uzbrucējs Manuels Agudo Durāns, zināms arī kā Nolito, uzsvēra, ka komanda vēl meklē īsto spēles pavedienu: "Neesam rādījuši labāko sniegumu uzbrukumā, bet sezona tikai nesen sākās un esam uz pareizā ceļa. Mēs izdarīsim visu, lai būtu droši, ka gūsim pietiekami daudz vārtu uzvaras izcīnīšanai." Tikmēr "Spartak" treneris Masimo Karera pirms mača savu komandu pieskaitīja šīs spēles pastarītei: "Seviljai ir komanda bez vājajām vietām un mums būs jāparāda labākais sniegums, lai parūpētos par labu spēli. Šis ir Eiropas top klubs, un komandai ir liela pieredze, pret ko mums nāksies cīnīties."

Pavisam noteikti pastarītes lomā šovakar būs "Maribor", kas savā stadionā uzņems pieckārtējo Čempionu līgas uzvarētāju "Liverpool". Liverpūles komanda nav uzvarējusi jau trijos mačos pēc kārtas, ņemot vērā visus turnīrus. Neizšķirti pret "Sevilla" un "Spartak" nav rezultāts, ar ko angļi būtu apmierināti. "Gaidījām daudz vairāk, gribējām vairāk punktus no šīm spēlēm," atzina "Liverpool" horvātu aizsargs Dejans Lovrens. "Mums priekšā divas svarīgas spēles un mums jāizcīna uzvaras abās."

"Maribor" treneris Darko Milaničs apzinājās savas komandas statusu cīņā ar "Liverpool", taču zināja atbildi uz sekmīga snieguma noslēpumu: "Liverpūlei patīk dominēt viduszonā, tāpēc mūsu malējiem spēlētājiem jādarbojas nevainojami. Esam paveikuši analīzi, tāpēc katrs zina savu darbiņu.Viņu aizsargiem patīk pieslēgties uzbrukumam, tāpēc mums jābūt labās pozīcijās pretuzbrukumu veidošanai. Atslēga būs smags darbs bez atpūtas paužu ņemšanas."

F grupa

VKomandaUNZVAP
1.Manchester City2006:06
2.Shakhtar1012:33
3.Napoli1014:33
4.Feyenoord0021:70

Līdere "Manchester City" mājās centīsies turpināt uzvaru sēriju, tiekoties ar itāliešu "Napoli". Mančestrieši nav zaudējuši jau desmit spēlēs pēc kārtas un pēdējās deviņās no tām izcīnītas uzvaras. Čempionu līgas sezona tika atklāta ar "Feyenoord" sakaušanu (4:0), bet otrajā kārtā ar 2:0 mājās tika uzveikta Doņecka. Tiesa, arī "Napoli" ir uz viļņa - sešas uzvaras pēc kārtas un pēdējais zaudējums piedzīvots Čempionu līgas atklāšanas mačā pret "Shakhtar" (1:2).

"Šī spēle nebūs tik svarīga," godīgs bija "Napoli" treneris Mauricio Sarri. ""City" spēlē citā līmenī, nekā pārējās grupas komandas. Domāju, ka viņi uzvarēs grupā, tāpēc mums spēles pret citām komandām būs izšķirošas. Ja vien pietiktu ar taktikas izmaiņām, futbola vēsturē nebūtu daudzu leģendāru komandu. Tas nav tik vienkārši. Būs sarežģīti. Viss, ko prasīšu no saviem spēlētājiem, ir nebūt bailīgiem. Bailes tevi paralizē un neļauj parādīt labāko sniegumu." Skaidrs, ka itālieši nedosies laukumā ar balto karogu. "City" galvenais treneris Peps Gvardiola norādīja uz "Napoli" trumpjiem: "Viņi dara daudz, daudz lietu un dara tās perfekti. Tā nav komanda, kas gaidīs, viņi izdarīs spiedienu, viņi ir spējīgi izdarīt lielu spiedienu vidusdaļā."

Otrā grupas mačā pagaidām tikai zaudējumus piedzīvojusī "Feyenoord" ķers rokā pārējās komandas, savā laukumā uzņemot "Shakhtar". Bezierunu zaudējumi Mančestrai (0:4) un Napoli (1:3) situāciju ir sarežģījuši, taču nekas vēl nav zaudēts. "Kā treneris vēlies izcīnīt uzvaras un pie tā arī ar komandu tiek strādāts. Atkal tiksimies ar labu komandu un mums jābūt gataviem smagai cīņai. Vēlamies sasniegt rezultātus Eiropā, tāpēc šī spēle ir jāuzvar," norādīja "Feyenoord" treneris Džovanni van Bronkhorsts.

Nīderlandes čempionei sezona sākusies grūti, pagaidām trešā vieta vietējā čempionāta tabulā un pēdējās četrās spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara. "Shakhtar" treneris Paulu Fonseka atgādināja, ka arī "Feyenoord" patīk spēlēt ar bumbu: "Tiksies divas ļoti spēcīgas komandas, kas vēlas kontrolēt bumbu un dominēt. Tā kā "Feyenoord" šī ir ļoti svarīga spēle, sagaidu, ka abas komandas daudz uzbruks."


, 2017-10-17 10:35, pirms 7 gadiem
Par Napoli!
, 2017-10-17 10:38, pirms 7 gadiem
Man City un Napoli bilance kopā šosezon (ja skaita visus turnīrus) - 21 uzvara, 1 neizšķirts, 1 zaudējums. Iespaidīgi!
, 2017-10-17 16:56, pirms 7 gadiem
Napoli ir ļoti spēcīga un skatāma komanda. Mertens ir zvērs. Vajadzētu būt ļoti skatāmai un sīvai spēlei.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".