Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Milžu cīņa Madridē: Ronaldu pret Keinu, "Real" pret "Tottenham"

Milžu cīņa Madridē: Ronaldu pret Keinu, "Real" pret "Tottenham"
Krištianu Ronaldu
Foto: EPA / Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā G grupā savā starpā tiksies "Bešiktaš" un "Monaco", kā arī "Porto" un "Leipzig", bet H grupā APOEL uzņems Dortmundes "Borussia", savukārt vakara centrālajā spēlē Madrides "Real" savā laukumā tiksies ar "Tottenham Hotspur". Visas spēles sāksies 21:45.

G grupa

VKomandaUNZVAP
1.Bešiktaš2005:16
2.Porto1014:33
3.Monaco0111:41
4.Leipzig0111:31

G grupā pēc divām kārtām izvirzījusies viena līdere Stambulas "Bešiktaš" veidolā - turki uzveica gan "Porto" (3:1), gan "Leipzig" (2:0). Šodien "Bešiktaš" izbraukumā tiksies ar Francijas čempioni "Monaco", kas vispirms cīnījās neizšķirti Leipcigā (1:1), bet otrajā kārtā zaudēja "Porto" (0:3). Monako komandai pēdējās trīs spēlēs divi zaudējumi un viens neizšķirts, bet vietējā čempionātā šobrīd otrā ieta aiz absolūtās līderes PSG. Turcijas čempionei tikmēr gājis kā pa viļņiem - pēdējās trīs spēlēs trīs dažādi iznākumi, bet vietējā līgā pagaidām vien sestā pozīcija.

"Problēma šobrīd ir pārliecībā," atzina "Monaco" galvenais treneris Leonardu Žardims. "Atgādinu saviem spēlētājiem, lai viņi nebaidās, mēs turpināsim strādāt pie savu mērķu sasniegšanas." Turku treneris Šenols Ginešs sarēķinājis, ka arī neizšķirts būtu labs rezultāts izbraukumā: "Ja tiksim pie neizšķirta un uzvarēsim "Monaco" Stambulā, tā būs liela priekšrocība. Ir daudz iemeslu, kāpēc vietējā līgā mums ir negatīvi rezultāti, bet nav pamata panikai. Mani spēlētāji spēlei būs gatavi un uz to būs pozitīvi noskaņoti."

Vācijas vicečempione "Leipzig" savā Čempionu līgas debijas spēlē tika pie punkta, cīnoties neizšķirti ar "Monaco" (1:1), bet otrajā spēlē nācās saskarties ar realitātes pārbaudi un tika piedzīvots sausais zaudējums "Bešiktaš" (0:2). Šodien pretī stāsies vēl skaļāka pretiniece - divkārtējā Čempionu līgas un divkārtējā Eiropas līgas uzvarētāja "Porto". Portugāles vicečempione turnīru sāka ar neveiksmi pret "Bešiktaš", bet tai sekoja uzvara Monako (3:0). Komanda izcīnījusi četras uzvaras pēdējās piecās spēlēs un vienīgo reizi, kad nav paņemti trīs punkti, ir Portugāles lielajā derbijā fiksētais bezvārtu neizšķirts pret "Sporting".

"Mēs mācāmies ar katru spēli un ar katru pretinieku. Esam spējīgi sagādāt pretiniekiem problēmas. Galvenais ir saglabāt spēju parādīt noteiktu līmeni. "Porto" ir stabila un spēcīga komanda. To varam pieveikt tikai ar disciplinētu uzbrukumu. Spēli izšķirs mazas detaļas. Esam pārliecināti, ka varam izcīnīt savu pirmo uzvaru Čempionu līgā," komandas līdzjutējus uzmundrināja "Leipzig" treneris Ralfs Hasenhitls.

H grupa

VKomandaUNZVAP
1.Real2006:1:6
2.Tottenham Hotspur2006:16
3.Borussia0022:60
4.APOEL0020:60

Milžu cīņa šovakar gaidāma Madridē, kur Spānijas čempione "Real" uzņems Anglijas vicečempioni "Tottenham Hotspur". Abas komandas turnīra tabulā atrodas līdzās, abas izcīnījušas tikai uzvaras, abas guvušas sešus vārtus, abas ielaidušas tikai pa vieniem vārtiem. "Real" sāka ar APOEL sakaušanu (3:0) un turpināja ar Dortmundes uzveikšanu (3:1), bet "Hotspur" paveica tieši to pašu ar identiskiem rezultātiem, tikai pretinieku secība un mājinieku/viesu statuss bija apgriezti otrādi.

"Tottenham" nav zaudējusi deviņās spēlēs pēc kārtas, pēdējās piecās no tām izcīnot tikai uzvaras. Premjerlīgā gan tabulā priekšā palaistas abas Mančestras superkomandas. "Real" tikmēr izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, pēdējo zaudējumu piedzīvojot 20. septembrī, mājās negaidīti ar 0:1 piekāpjoties Seviljas "Real Betis". Tas ir vienīgais Madrides zaudējums kopš 30. jūlija.

Pēc soccerway.com sniegtās informācijas, līdz šim komandas savā starpā tikušās trīs reizes, divas no tām Čempionu līgā un pie panākumiem tikusi vien "Real" komanda, turklāt "Hotspur" madridiešiem nav iesitusi nevienus vārtus. Tiesa, visi mači aizvadīti salīdzinoši senā pagātnē - Čempionu līgā pirms sešiem gadiem, bet pārbaudes mačā pirms vairāk nekā diviem, līdz ar to par objektīviem šī brīža spēku samēru rādītājiem tos nosaukt nevar.

"Real" rindās savainoti trīs vīri - Garets Beils, Mateo Kovačičs un Dani Karvahals. Londonas kluba pussargam Delem Alli jāizlaiž spēle diskvalifikācijas dēļ, Mussa Dembele un Viktors Vanjama ārstē savainojumus. "Denijs Rouzs nesāks spēli pamatā," informēja Totenhemas galvenais treneris Mauricio Početino. "Mums vēl jāizlemj par to, vai viņš būs rezervē. Denijs ir sajūsmā [par iespējamo atgriešanos] un ir motivēts."

"Hotspur" treneris atzīmēja, ka šai spēlei būs arī emocionālais pamats: "Spēlēt pret "Real" Madridē vienmēr ir īpaši. Tas ir klubs ar visvairāk Eiropas trofejām. Angļu spēlētājiem šeit spēlēt ir bērnības sapnis. Šeit spēlējot, var izjust futbola realitāti." Totenhemas rindās ir arī šobrīd labākais Čempionu līgas vārtu guvējs Harijs Keins, kurš pretinieku vārtos raidījis jau piecas bumbas. "Ikviens redz, ka Keins šobrīd ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Viņš nāk no vietējās akadēmijas un, cerams, šeit būs gadiem. Vēlamies, lai viņš beidz karjeru šajā klubā," 24 gadus veco talantu slavēja Početino.

Ja Keins ir viens no labākajiem, tad, iespējams, vislabākais viņam stāsies šovakar pretī. Protams, runa ir par Krištianu Ronaldu, kurš šosezon piedalījies astoņās spēlēs un guvis sešus vārtus savas komandas labā, taču Čempionu līgā gūtas divas trešdaļas no tiem jeb četri vārti - katrā no diviem mačiem pa diviem gūtiem vārtiem. Tikmēr Spānijas čempionātā Ronaldu tikai vieni vārti. "Esmu laimīgs, ka viņš tos guva. Viņš ir profesionālis, vienmēr vēlas kļūt labāks, ļoti cienu viņu par to," savu līderi raksturoja "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns. "Viņš ir piemērs jebkuram."

"Sezona ir gara. Vairāki spēlētāji atgriezušies [pēc savainojumiem], vēl pāris jāpagaida un būsim atpakaļ normālā stāvoklī. Sezonas laikā būs smagi brīži, bet pēdējā laikā uzvaram un uzlabojam sniegumu, tas ir labi," par komandas sniegumu eiforijā nav kritis "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns. Gaidāmo maču Zidāns raksturoja kā finālu: "Uzskatām, ka tā mums būs milzīga pārbaude. Mums būs divi mači pret "Spurs" un pirmais "fināls" jau šovakar, "fināls" šajā grupā starp komandām ar vienādu punktu skaitu. Domāju, ka šī būs laba spēle ikvienam, kam patīk futbols."

Otrā grupas mačā "Borussia" mērķēs beidzot izcīnīt ne tikai pirmos punktus, bet pirmo uzvaru Čempionu līgā - pretī stāsies Kipras čempione APOEL, kas arī pagaidām tikai zaudējusi. Šī būs pirmā reize UEFA turnīru vēsturē, kad "Borussia" tiksies ar kādu Kipras komandu. Savukārt APOEL bilance pret vācu komandām nav iepriecinoša - viena uzvara un viens neizšķirts 16 aizvadītās spēlēs. "Borussia" gan joprojām ir virkne savainoto spēlētāju, taču atlaides tāpēc līdzjutēji nedos. To apzinās arī "Borussia" treneris Peters Boss: "Mums šajā spēlē jāuzvar. Nebūs viegli, bet mums tās jāpaveic."


, 2017-10-17 11:35, pirms 7 gadiem
COYS
, 2017-10-17 11:37, pirms 7 gadiem
Pārāk skaļš virsraksts RM un Hotspur duelim. Ja RM nenolažos, jābūt drošai uzvarai
, 2017-10-17 11:59, pirms 7 gadiem
aivix26 rakstīja: Pārāk skaļš virsraksts RM un Hotspur duelim. Ja RM nenolažos, jābūt drošai uzvarai
Tāpat ka Dortmundei bija jābūt drošai uzvarai Londonā. Zaudēja 3 - 1 laukumā kur Spurs nebija vēl pirmstam pārliecinoši uzvarējuši nevienu.
, 2017-10-17 12:04, pirms 7 gadiem
aivix26 rakstīja: Pārāk skaļš virsraksts RM un Hotspur duelim. Ja RM nenolažos, jābūt drošai uzvarai
Domāju tā arī bija reference uz Hariju Keinu VS Krištiānu nevis komandām. Jo šobrīd mēdiju narratīva ir izskaidrot Spurs veiksmes ar Harija Keina fenomenu, nevis komandas darbu un citiem faktoriem kuri konsekventi ir aizveduši Tottenham Hotspur tur kur tas ir pēdējos gados.
, 2017-10-17 12:12, pirms 7 gadiem
No visa virsrakstā minētā, es redzu tikai divus milžus - Ronaldo un Real..
Kaut gan, protams, gribētos, lai cīņa būtu super interesanta un, iespējams, pat ar Totenhemas uzvaru, jo šī komanda ļoti simpatizē. Noteikti nebaidīsies spiest uz uzbrukumu..un te es noteikti nevēlos noniecināt Keina kvalitātes - viņš ir fenomenāls
Slēpts komentārs: spēlmanis
, 2017-10-17 12:26, pirms 7 gadiem
spēlmanis rakstīja: Tak poh " Jūsu milži . Galvenais lai Liverpool tos slovēņus uzsprauž .
lol/ pat lv lolerpool fani vienmēr grib būt "milzīgi". priceless
, 2017-10-17 13:05, pirms 7 gadiem
yid rakstīja: Tāpat ka Dortmundei bija jābūt drošai uzvarai Londonā. Zaudēja 3 - 1 laukumā kur Spurs nebija vēl pirmstam pārliecinoši uzvarējuši nevienu.
Nu jau nu! Dortmunde nebija favorīts tajā duelī. Te tu ļoti pārspīlē.
, 2017-10-17 13:17, pirms 7 gadiem
bac05 rakstīja: Nu jau nu! Dortmunde nebija favorīts tajā duelī. Te tu ļoti pārspīlē.
favorīts bija tās spēles refs
, 2017-10-17 13:46, pirms 7 gadiem
yid rakstīja: Domāju tā arī bija reference uz Hariju Keinu VS Krištiānu nevis komandām. Jo šobrīd mēdiju narratīva ir izskaidrot Spurs veiksmes ar Harija Keina fenomenu, nevis komandas darbu un citiem faktoriem kuri konsekventi ir aizveduši Tottenham Hotspur tur kur tas ir pēdējos gados.
Nu, Hotspur ne tuvu nav milzis. Tāpat arī Harijs vēl nav nopelnījis "milža" statusu. Nesaku, ka nav potenceāla, bet par milžu dueli šo noteikti nevar dēvēt. Tad jau katru otro ČL dueli jādēvē par milžu cīņu.
Bet ceru uz interesantu cīņu un angļu uzvaru
, 2017-10-17 13:58, pirms 7 gadiem
Cerams, Totenhema sakaus tos Madrides lecīgos šovinistus.
Par Spurs uzvaru šajā mačā, un par katalāņu Barsas triumfu pār spāņu koloniālistiem La Liga čempī!

Go Spurs, go!
, 2017-10-17 14:01, pirms 7 gadiem
Vienmēr par Ronaldu.
, 2017-10-17 14:01, pirms 7 gadiem
aivix26 rakstīja: Nu, Hotspur ne tuvu nav milzis. Tāpat arī Harijs vēl nav nopelnījis "milža" statusu. Nesaku, ka nav potenceāla, bet par milžu dueli šo noteikti nevar dēvēt. Tad jau katru otro ČL dueli jādēvē par milžu cīņu.
Bet ceru uz interesantu cīņu un angļu uzvaru
Es domāju raksta autors ir labvēlīgs pret Tottenham, jo pēc pēdējo gadu rezutātiem(cīņa par čempionu godu līgā) un uzrādītā snieguma laukumā, gan Spurs gan Harijs ir ar milžu potenciālu, bet protams atšķirībā no Real tas nav īsti piepildīts vēl. Visticamāk autors to saka šībrīža spēku samēra kontekstā. Domāju Spurs var noteikti uzvarēt, jo kā pierādījies uzrāda labāko spēli pret planētas labākajiem spēlētājiem un šosezon izbraukumā izskatās labāk kā "mājas" spēlēs.
, 2017-10-17 14:08, pirms 7 gadiem
Ronaldu atkal vajadzētu vienu Čempionlīgas kausu.
, 2017-10-17 14:19, pirms 7 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Ronaldu atkal vajadzētu vienu Čempionlīgas kausu.
ļoti pārdomāta un sirsnīga doma ar kuru te dalīties! malacis haha
, 2017-10-17 14:52, pirms 7 gadiem
Vai Ronaldu 4. ČL spēlē pēc kārtas izcelsies ar dubli?
, 2017-10-17 15:06, pirms 7 gadiem
Real ir neuzvarama.
, 2017-10-17 15:13, pirms 7 gadiem
Keins ir formā, tāpēc loģiska uzvara 2:3 Par labu Spurs!
, 2017-10-17 15:16, pirms 7 gadiem
Pēdejās dienas gan daudz ko apkārt raksta Madridei un tieši Keinam.Par Keina vērtību naudas izteiksmēs.Citi atkal ierēc,ka Keina tuvākais veids,kā tikt uz RM ir spēlēt pret viņiem,un tad doties atpakaļ uz mājām
Cenas ar baigās..Angļie laikam ap 200 mil pārdotu,kā jau tās puses pārstāvim,bet citiem ap 150
, 2017-10-17 15:48, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pēdejās dienas gan daudz ko apkārt raksta Madridei un tieši Keinam.Par Keina vērtību naudas izteiksmēs.Citi atkal ierēc,ka Keina tuvākais veids,kā tikt uz RM ir spēlēt pret viņiem,un tad doties atpakaļ uz mājām
Cenas ar baigās..Angļie laikam ap 200 mil pārdotu,kā jau tās puses pārstāvim,bet citiem ap 150
Nez, kā Keins izskatītos RM, bet domāju tas nekad nenotiks. Drīzāk gribētos, lai RM no Leipzig nopērk jauno talantu Timo Verneru
, 2017-10-17 15:55, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Nez, kā Keins izskatītos RM, bet domāju tas nekad nenotiks. Drīzāk gribētos, lai RM no Leipzig nopērk jauno talantu Timo Verneru
Angļu futbolisti nav iecienīti Spānijā,un nekas viņiem īsti tur nesanāk..
, 2017-10-17 16:30, pirms 7 gadiem
bet aizkulisēs sačukstēsies- ziniet viņš jau ir tik milzīgs milzis!
, 2017-10-17 20:14, pirms 7 gadiem
Reals ņem, 3-0
, 2017-10-17 21:09, pirms 7 gadiem
Nez cik tas Keins ir labs Totenham.
, 2017-10-17 21:46, pirms 7 gadiem
Kādam ir kāds Sopkas strīms? Man neiet neviens.
, 2017-10-17 21:53, pirms 7 gadiem
Benzema nomeeza garam tuksiem vaartiem. Citaas zinaas - debesis ir zilas!
, 2017-10-17 22:05, pirms 7 gadiem
Atnācu tikko, domāju skatīuties Napoli - MC, 0-2 ok, Madrid it is. cik sapratu, svoloči vēl izdomāja nelaist pirmo sastāvu, lai gatavotos pret Inter. Cer uz Scudetto.

Lorentem labs daivs, kā ar beisboleni būtu pa kāju iemaukts.
, 2017-10-17 22:12, pirms 7 gadiem
Kāds lūdzu iemetīs linku ar stream no real spēles ?
, 2017-10-17 22:13, pirms 7 gadiem
richss17 rakstīja: Kāds lūdzu iemetīs linku ar stream no real spēles ?
livetv.sx

Iesaku acestream, HD kvaļitet.

Izskatījās, ka Keins afigenos vārtus iesit, bet Varāns izcēlās
3-1 Madride!
, 2017-10-17 22:16, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: livetv.sx

Iesaku acestream, HD kvaļitet.

Izskatījās, ka Keins afigenos vārtus iesit, bet Varāns izcēlās
3-1 Madride!
Cepums vecīt!
, 2017-10-17 22:32, pirms 7 gadiem
Nevarēja ilgi veikties pret ātrāk, interesanta spēle pagaidām,bet dažs labs jau vaimanāja, ka Totenhema zaudēs un neiesitīs nevienu ogļu.
, 2017-10-17 22:36, pirms 7 gadiem
Leipziga ar Porto jautru pirmo puslaiku aizvadiijushi,pieci vaarti uz abiem
, 2017-10-17 22:45, pirms 7 gadiem
Ja Dortmunde shodien neuzvar,tad 95% vinai CL bus beigusies!
, 2017-10-17 22:51, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: Leipziga ar Porto jautru pirmo puslaiku aizvadiijushi,pieci vaarti uz abiem
Vai zini, kāpēc Kasiljass Porto rezervē?
, 2017-10-17 22:55, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai zini, kāpēc Kasiljass Porto rezervē?
nav info
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
33

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.