Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Besiktas" turpina nevainojami, "Leipcig" pakāpjas uz otro vietu

Krišs Upenieks

"Besiktas" turpina nevainojami, "Leipcig" pakāpjas uz otro vietu
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G grupā teicami spēlēt turpina Turcijas ''Besiktas'', kas šovakar izcīnīja trešo uzvaru tikpat spēlēs, ar 2:1 viesos pieveicot ''Monaco'', savukārt uz otro vietu grupā pakāpusies Vācijas Bundeslīgas vienība ''RB Leipcig''.

G grupā pirmajā divās spēļu kārtās maksimālos sešus punktus izcīnīja tikai Stambulas ''Besiktas'', kas uzveica gan "Porto" (3:1), gan "Leipzig" (2:0). Savukārt grupas vicelīdere bija ''Porto'', kas negaidīti pārliecinoši bija spējusi apspēlēt ''Monaco'' (3:0). Savukārt Francijas ''Monaco'' un Vācijas ''Leipcig'' divās spēlēs līdz šim vakaram bija iekrājušas pa punktam.

Monaco - Besiktas

Francijas klubs mača pirmajā puslaikā mazāk kontrolēja bumbu, taču efektīvāk veidoja uzbrukumus, un 30. minūtē arī izvirzījās vadībā, kad komandas uzbrukuma līderis Falkao lieliski ierāvās brīvā zonā, apspēlēja aizsargu un ar asu kustību pārvirzīja bumbu vārtu tālajā stūrī - 1:0. Četras minūtes vēlāk atbildes gājiens no Cenka Tosuna - precīzs sitiens ar galvu pēc filigrāna Rikardu Kvarežmas centrējuma (1:1). Tādējādi pēc 45 minūtēm uz tablo neizšķirts.

Otrajā puslaikā ''Monaco'' ieguva nelielu teritoriālu pārsvaru, ar ko gan bija par maz, lai kaut ko kvalitatīvu izveidotu priekšējā līnijā. ''Monaco'' tā arī neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem, kamēr ''Besiktas'' labā uzvaras vārtus spēles 54. minūtē guva Tosuns, kurš labi izcīnīja sev pozīciju soda laukumā, bet pēc tam raidīja bumbu labajā vārtu stūrī (2:1). Atlikušajā laikā ''Besiktas'' spēlēja disciplinēti, vēl vairāk nostiprinoties grupas pirmajā vietā.

RB Leipcig - Porto

Abas komandas par īstu šovu parūpējās jau spēles pirmajā puslaikā, gūstot piecus vārtus. 8. minūtē Vili Orbans izmantoja neveiksmīgu vārtsarga spēli un ieraidīja bumbu vārtos no dažu metru distances (1:0). 18. minūtē ''Porto'' rindās rezultātu izlīdzināja Vinsents Abubakars - haoss soda laukumā, kur lieliski noorientējās Abubakars, pagriezienā raidot bumbu vārtu tīklā (1:1).

38. minūtē Emils Foršberjs atkal vadību sniedza mājiniekiem, kad futbolists ātri apstrādāja bumbu soda laukuma tuvumā un mirkli vēlāk arī nekļūdīgi sita (2:1). Trīs minūtes vēlāk vēl vieni vārti ''Leipcig'' - Žans Kevins Augustins parādīja lieliskas ātruma īpašības, apsteidza pretinieku aizsargu un panāca divu vārtu pārsvaru (3:1). ''Porto'' 44. minūtē gan izdevās gūt ļoti svarīgus vārtus, Ivanam Markano lēcienā bumbu vārtos raidot no vārtu priekšās (3:2).

Otrajā puslaikā komandas vairs tik skatāmu futbolu nespēlēja un vairāk jau domāja par savu vārtu drošību, kā rezultātā momentu bija krietni mazāk. Puslaika pirmajā daļā pāris iespējas bija ''Leipcig'', taču divu vārtu pārsvaru iegūt mājinieki nespēja. ''Porto'' uzbrukums noslēgumā bija par vāju, lai nopietni apdraudētu ''Leipcig'' uzvaru, tādējādi Vācijas klubs portugāļus apsteidza arī grupas tabulā.

UEFA ČL, G grupa, 17. oktobris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco - Besiktas1:2 (1:1)Falkao 30' - Tosuns 34' 54'
Leipcig - Porto3:2 (3:2)Orbans 8' Foršberjs 38' Augustins 41' - Abubakars 18' Markano 44'

G grupa

VKomandaUNZVAP
1.Bešiktaš3007:29
2.Leipzig1114:44
3.Porto1026:63
4.Monaco0122:61