Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Frunze: "Ir skumji, bet kārt mūs tagad nevajag"

Frunze: "Ir skumji, bet kārt mūs tagad nevajag"
Viorels Frunze / Foto: Elvis Žaldaris

Piedāvājam “Ventspils” un “Rosenborg” galveno treneru komentārus pēc Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas mača (1:5).

Virorels Frunze, “Ventspils” galvenais treneri: “Vispirms gribu apsveikt “Rosenborg” ar uzvaru un novēlēt komandai veiksmi sezonas turpinājumā. Labi sapratām, ka mūs gaida smags pretinieks un smaga spēle, un ka mums nebūs vienkārši. Protams, gatavojāmies spēlei, mums bija plāns, sākām maču labi, bet pēc tam izpaudās atšķirība meistarībā un sāncenšu spēlētāju līmenis. Protams, ir skumji tā zaudēt, skumji par šādu rezultātu, bet kārt mūs tagad nevajag. Ir jāvirzās tālāk, bet laika pārdzīvošanai mums vienkārši nav, Jau svētdien mūs atkal gaida smaga cīņa ar RFS un ir jāsaprot, kā līdz tai atjaunoties, jo problēmas mums, protams, jo slodzes ir lielas.”

Cik būtiski tieši jūsu spēle ietekmēja vējš?
- Laika apstākļi bija vienādi abām komandām, bet, protams, būtu gribējies, lai tie būtu labi. Šādos apstākļos tieši meistarībai ir liela nozīme, spēlētāju domāšanai, smadzenēm. Var jau teikt, ka laika apstākļi nospēlēja pret mums, lai gan sākām mēs labi, Vārtus guvām tieši tā, kā bijām gatavojušies treniņos, jo bijām domājuši, ka mums jāizmanto tieši šis flangs.

Kāpēc pēc tam tas vairs netika darīts, kas notika?
-Varbūt pamanījāt, ka viņi vienkārši to neļāva. Sahņevičs tika nosegts un mums nācās spēlēt uz Litvinski un kreiso flangu, jo citu neko viņi mums neļāva. Turklāt vēl vējš, bet mums nebija tika meistarīgu spēlētāju, kas var precīzi nospēlēt arī šādos apstākļos. Jā, tas ir tieši meistarības jautājums, kuras “Rosenborg” ir vairāk. Uzskatu, ka šis klubs ir Eiropas brends, kurā grib nokļūt daudzi spēlētāji. Tomēr centāmies ar viņiem spēlēt futbolu, piespiest kļūdīties, kas sākumā arī izdevās, bet, kas notika pēc tam, visi labi redzēja.

Izšķirošie izrādījās otrie zaudētie vārti, kad Eristavi pameta spēlētāju, kuram pirms tam sekoja?
-Kā mēs analizējām viņu, tāpat viņi analizēja mūs un izlēma, ka ērtāk ir uzbrukt pa mūsu kreiso flangu, kas ir vājāks. Turklāt ļāva vārtsargam piespēlēt tikai Litvinskim, nosedzot Sahņeviču. Droši vien arī vārtsargs mūs šodien īsti neglāba. Iespējams, netika galā ar emocijām, bet vārtsargs tomēr ir puse no komandas. Tomēr visi centās, skrēja uz priekšu, mēģināja uzbrukt un gūt vārtus, bet mēs atkal nonākam pie atziņas, ka pretī bija ļoti laba līmeņa komanda.

Oge Hējraide, Rosenborg galvenais treneris: “Šodien bija tiešām sarežģīti laika apstākļi, bet tādi tie bijām abām komandām. Sāncenši ātri guva vārtus, kamēr mēs spēles sākumā nebijām pilnībā koncentrējušies, kas arī ļāva viņiem panākt 1:0. Mums izdevās atgūties pēc 11 metru soda sitiena, bet pēc tam arī izvirzīties vadībā, lai arī spēlēt pret vēju nebija vienkārši. Kad bijām vadībā 3:1, otrajā puslaikā jau varējām atļauties kontrolēt spēli. Kad viņi palika mazākumā, jāatzīst, ka visa cīņa ar to bija galā.”

Šī ir jau jūsu trešā tikšanas ar “Ventspili”?
-Jā, trešā reizi. 2003. gadā biju šeit arī ar “Rosenborg”, 2014. gadā ar “Malmo”, tā kā tiešām zinu šo vietu. Jauka vieta, ko varbūt šādos laika apstākļos grūti novērtēt. Neskatoties ne uz ko, laukums bija labā stāvoklī un vispār ar uzņemšanu viss bija labi.


, 2020-09-17 19:57, pirms 4 gadiem
Nu smuki uzzipājāt toķiku apsveicu ar algas dienu!!!
, 2020-09-17 21:03, pirms 4 gadiem
Izšķirošie izrādījās otrie zaudētie vārti, kad Eristavi pameta spēlētāju, kuram pirms tam sekoja?
-Kā mēs analizējām viņu, tāpat viņi analizēja mūs un izlēma, ka ērtāk ir uzbrukt pa mūsu kreiso flangu, kas ir vājāks.

Idiotu bars.Es jau pēc spēles ar Riga FC rakstīju,ka kreisais flangs ar Eristavi un Rehviašvilli ir vājais posms FK Ventspils sastāvā.Tur dublieri labāk nospēlētu tajā flangā.
, 2020-09-18 11:50, pirms 4 gadiem
Galvenais, ka treneris var runāt "pa čelovečeski - pa russki" ...
, 2020-09-18 12:43, pirms 4 gadiem
Žēlīgi ar to ventiņu futbolu......
, 2020-09-18 15:27, pirms 4 gadiem
Kas ir tas muļķis, kurš ierunājis 20 sek video?
1kārt mēs esam Eiropa;
2kārt atkritumu spainis ir daļēji pilns.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.