Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Barcelona" centīsies sagraut APOEL sapņus, "Chelsea" sagaida "Schalke 04"

"Barcelona" centīsies sagraut APOEL sapņus, "Chelsea" sagaida "Schalke 04"
APOEL spēlētāji treniņā pirms spēles bija jautrā garastāvoklī. Vai būs arī pēc spēles?
Foto:AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar pirmās spēles aizvadīs arī F un G grupas komandas. "Barcelona" uzņems Kipras APOEL, bet Londonas "Chelsea" sacentīsies ar "Schalke 04".

Vakar divi Spānijas lielie klubi jau uzsāka Čempionu līgas mačus - viens veiksmīgi ("Real" 5:1 pret "Basel"), otrs ne tik ("Atletico" 2:3 pret "Olympiacos"), nu kārta trešajam. "Barcelona" savās mājās uzņems Kipras klubu APOEL, kurš ceļu uz Čempionu līgu izkaroja ar panākumiem pret ziemeļvalstu komandām - ar 4:2 tika pieveikts Somijas HJK, bet Dānijas "Aalborg" divu spēļu summā saņēma 1:5.Jāpiezīmē gan, ka APOEL uzvaras nodrošināja mājās, bet abās izbraukuma spēlēs cīnījās neizšķirti. Arī šovakar spēle viesos, taču grūti būs atrast kādu APOEL līdzjutēju, kurš par neizšķirtu nepriecātos dienām ilgi.

APOEL sastāvā netrūkst leģionāru, ir arī brazīlietis Kakā, tiesa, nevis slavenais pussargs, bet 33 gadus vecas aizsargs, un skaidrs, ka pieejamo līdzekļu un iespēju ziņā Kipras komandu ar "Barcelona" salīdzināt ir negodīgi. Arī komandas treneris Giorgoss Donis nedzīvo ilūzijās:"Mūsdienu futbolā var notikt visādi pārsteigumi, taču mēs esam reālistiski noskaņoti. Nav nekādas jēgas sēdēt un runāt par precedentiem. Kad redzu, ka tādi klubi "Atletico Madrid" un "Athletic" tikai ar grūtībām tiek uzbrukumā pret "Barcelona", saprotu, cik grūts uzdevums mums priekšā. Taču vienmēr ir sapnis par uzvaru."

"Barcelona" sagaida pretiniekus ar Dani Alveša un Tomasa Vermālena savainojumiem, tiesa iespējams, ka viņi tomēr varēs spēlēt. Mačs būs Eirokausu debija Barselonā tās jaunajama trenerim Luisam Enrikem, kurš atzinīgi izteicies par pretiniekiem un, protams, solījis tos attiecīgi novērtēt. Jautājums gan vēl atklāts, vai "Barsas" spēlētāji to izdarīs arī laukumā.

Neitrāliem futbola līdzjutējiem daudz saistošāka varētu šķist otra F grupas spēle, kurā "Ajax" uzņems Parīzes "Saint-Germain". Favorītu statusā viesi, taču vietējā līgā PSG sezonu nav sākusi nemaz tik iespaidīgi - divas uzvaras, trīs neizšķirti. Protams, tas ir labāk par "Monaco" priekšpēdējo vietu līgā , taču no Zlatana Ibrahimoviča un Edinsona Kavani superdueta tiek gaidīts vairāk, arī Tjagu Silvas un Davida Luiza savainojumu laikā.

"Ajax" pretiniekus sagaida kā tikai piektās vietas īpašniece "Eredivisie", turklāt piecos mačos ielaidusi jau astoņus vārtus. Labā formā gan ir Kolbeins Sigtorsons, kurš nesen ar vārtu guvumu palīdzēja Islandes izlasei sakaut Turciju. "Ajax" rīcībā arī Nīderlandes izlases vārtsargs Jaspers Silesens, kuram atmiņā daudz nepatīkamāks "Euro 2016" kvalifikācijas sākums - ar viņu vārtos "oranžie" zaudēja Čehijai (1:2), pirms tam pārbaudes spēlē atzīstot Itālijas pārākumu (0:2).

G grupā "Chelsea" sagaidīs "Schalke 04" vienību, kurai šobrīd ir pamatīgas sastāva problēmas - savainoto spēlētāju sastāvā atrodami astoņu spēlētāju vārti, ieskaitot kapteini Benediktu Hevedesu. Vācijas komandas treneris Jenss Kellers Hevedesa iztrūkumu aizsardzībā nosaucis par ļoti būtisku, taču atgādinājis, ka futbolā notiek visādas lietas: "Kad spēlējām pret Minhenes "Bayer" (30. augustā 1:1), cilvēki domāja, ka mums nav daudz izredžu, taču tomēr parādījām, ko spējam."

Savas spējas parādīt gatavs ir arī Djēgu Košta, kurš Premjerlīgas sākumā nemaz neko citu nav darījis. Pēc augusta labākā futbolista balvas iegūšanas viņš atzīmējās ar "hat-trick" pret "Swansea City" un četrās spēlēs sakrājis jau septiņus vārtus. "Chelsea" pagaidām jaunās sezonas sākumā svinējusi tikai uzvaras, un Žuzē Mourinju izteicies, ka vēlas uzvarēt katrā mačā un, lai arī komanda labi apzinās, kas tas nav iespējams, tomēr centīsies to izdarīt.

G grupā spēlē arī slovēņu "Maribor" un Lisabonas "Sporting". "Maribor" kļuva par iemeslu, kādēļ Čempionu līga palika bez Glāzgovas "Celtic" līdzdalības, atlases pēdējā kārtā pieveicot to ar 2:1 (divu spēļu summā). "Celtic" gan spēlēja vāji gan pret slovēņiem, gan drausmīgi pret poļu "Legia", līdz ar to "Maribor" nez vai vajadzētu būt pārāk pašpārliecinātiem. Tiesa, vēl mazāk iemeslu ir portugāļiem, kuri trīs no četriem vietējās līgas mačiem noslēguši ar 1:1, turklāt tikai viens no pretiniekiem ("Benfica") pagājušajā sezonā bija augstāk par astoto vietu.

F un G grupas spēles

LaiksGr.Spēle
21:45FBarcelona-APOEL
21:45FAjax-PSG
21:45GChelsea-Schalke 04
21:45GMaribor-Sporting

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
BBC - Homepage


, 2014-09-17 14:20, pirms 10 gadiem
Chelsea iznīcinās Schalke 04.
, 2014-09-17 14:40, pirms 10 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Chelsea iznīcinās Schalke 04.
Es gan tā gan nedomāju
, 2014-09-17 15:11, pirms 10 gadiem
Par Chelsea uzvaru!!!
, 2014-09-17 15:43, pirms 10 gadiem
Shalkei vispār būs problēmas tikt no grupas laukā, ka tik Sporting neaizliek kāju priekšā, šovakar redzēsim vai bus kadi uzlabojumi, salidzinot ar pedejo spēli, kad Maglengladbaha šos sagrāva...
, 2014-09-17 16:06, pirms 10 gadiem
Tur jau Barca droši var uzlaist 2sastāva spēlētājus,nu ja vienīgi negrib uzstādīt kādu CL viena macha rekordu(gūto vārtu ziņā)!!!
, 2014-09-17 16:11, pirms 10 gadiem
djimanti rakstīja: Tur jau Barca droši var uzlaist 2sastāva spēlētājus,nu ja vienīgi negrib uzstādīt kādu CL viena macha rekordu(gūto vārtu ziņā)!!!
Neparspīlē, nav jau Apoel tik slikti, paskaties viņiem sastāvu, pilns ar brazīļiem, argentīniešiem un sazin ko, nav slikta komanda, Barsa jau pati ar neko nerāda tādu, W jau bikses čurā, bet es uzskatu, ka Barsa ČL nekur netiks, LaLigu gan varētu pacelt !
, 2014-09-17 16:18, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Neparspīlē, nav jau Apoel tik slikti, paskaties viņiem sastāvu, pilns ar brazīļiem, argentīniešiem un sazin ko, nav slikta komanda, Barsa jau pati ar neko nerāda tādu, W jau bikses čurā, bet es uzskatu, ka Barsa ČL nekur netiks, LaLigu gan varētu pacelt !
Starp favorītēm CL viņa noteikti ir,bet vai spēs uzvarēt,tad jau redzēsim,grupas spēles pret PSG varētu būt interesantas!
, 2014-09-17 16:38, pirms 10 gadiem
djimanti rakstīja: Tur jau Barca droši var uzlaist 2sastāva spēlētājus,nu ja vienīgi negrib uzstādīt kādu CL viena macha rekordu(gūto vārtu ziņā)!!!
taa ar izskataas-Albam,Pedro,Busketsam un Masherano iedotas briivdienas uz sho speeli
, 2014-09-17 19:56, pirms 10 gadiem
Vienvārdsakot un īsumā...
par to, lai jau kuro reizi pēc kārtas, pēc Chelsea spēles man, dēļ tā ko redzēju, nebūtu daudz ko teikt, vai arī... dēļ I'm so impressed statusa nebūtu pat vispār nekā ko teikt.

Go Blues!
, 2014-09-17 19:57, pirms 10 gadiem
Un lietotāj Diego Košta aka Robi, aka Maxvell Smart, utt. ... pazūdo no kurienes rādījies!!!
, 2014-09-17 20:38, pirms 10 gadiem
Nevajag nenovērtēt pretinieku, ja pirmajās 20-30 minūtēs Neimārs ar Mesi nokārtos to lietu, tad varēs droši spēlēt, galvenais lai ātri iesitam, savādāk tad gan sūdi var sanākt.
Domāju Shalke nav variantu, skatoties kādā formā tagad ir Čelsijas uzbrukums, Fabregas kārtējais dublis assistu, Koštam hettriks.
, 2014-09-17 20:49, pirms 10 gadiem
Leo4a rakstīja: Nevajag nenovērtēt pretinieku, ja pirmajās 20-30 minūtēs Neimārs ar Mesi nokārtos to lietu, tad varēs droši spēlēt, galvenais lai ātri iesitam, savādāk tad gan sūdi var sanākt.
Domāju Shalke nav variantu, skatoties kādā formā tagad ir Čelsijas uzbrukums, Fabregas kārtējais dublis assistu, Koštam hettriks.
iisti nesaprotu ko Enrike izdomaajis,kaa speelees,ja atstaajis aarpus pieteikuma abus balsta pussargus-Mashu un Busketsu-Rakitics vinju vietaa speelees vai uzticeesies pavisam zaljajam Samperam.
P.S.cerams Duglasu ar uzlaidiis uz paaris min,lai vareetu saprast kas pa fruktu
, 2014-09-17 20:52, pirms 10 gadiem
tagad skaidrs,Barcas saakumsastaavs-Ter Stegen; Alves, Bartra, Piqué, Adriano; Samper, Xavi, Sergi Roberto; Messi, Neymar and Munir.
, 2014-09-17 21:39, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: iisti nesaprotu ko Enrike izdomaajis,kaa speelees,ja atstaajis aarpus pieteikuma abus balsta pussargus-Mashu un Busketsu-Rakitics vinju vietaa speelees vai uzticeesies pavisam zaljajam Samperam.
P.S.cerams Duglasu ar uzlaidiis uz paaris min,lai vareetu saprast kas pa fruktu
Jā, man liekas mazliet par agru enrike dod brīvdienas čaļiem, vajadzēja iespēlēt sākumā komandu ar pilno sastāvu un tad jau skatīties.
, 2014-09-17 22:35, pirms 10 gadiem
Chelsea k-kā atslābinājās, vēl jau nekas nav beidzies. Fabregasam otros jāsit iekšā bija...
, 2014-09-17 23:06, pirms 10 gadiem
Daspēlējās čelsija... 1:1 un atkal interesanti
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.