Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Eiropas līgas grupu turnīrs iet vaļā!

Eiropas līgas grupu turnīrs iet vaļā!
"Fulham" treniņā - šiem spēlētājiem Sofijā būs jācīnās pret Viktoru Morozu un viņa "CSKA"
Foto: EMPICS Sport

Šodien ar 24 spēlēm sāksies UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs. Šogad šim turnīram ir pievēršama lielāka uzmanība - pirmkārt, jauns formāts, otrkārt, turnīrs notiek arī ar Latvijas kluba dalību.

Par turnīra izspēles sistēmu

Sākumā nedaudz par turnīra sistēmu, kura ir ļoti vienkārša. 48 komandas ir sadalītas 12 grupās (no A līdz pat L) pa četrām komandām katrā. Nākamajā kārtā iekļūs 24 klubi, tātad puse jeb divas vienības no katras grupas. Šiem 24 laimīgajiem 1/16 finālā pievienosies arī astoņas tās komandas, kas būs ieņēmušas 3. vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Tālāk jau visi 32 klubi noskaidros Eiropas līgas uzvarētāju pēc ierastās "play-off" shēmas.

Par Morozu un Romanovu

Tālāk par mūsējiem. Ieskatu FK "Ventspils" izbraukuma spēlē pret "Hertha" jau devām, taču šajā turnīrā cīņu turpina vēl divi mūsējie. Pirmām kārtām jāizceļ Viktors Morozs, kurš pēdējā laikā ieguvis diezgan pastāvīgu spēles laiku spēcīgajā Sofijas "CSKA". Šī komanda ar lielu Moroza palīdzību izšķirošajā "play-off" kārtā tika galā ar Maskavas "Dinamo" un tagad grupu turnīrā spēlēs E grupā ar patiešām skaļiem vārdiem - Itālijas "Roma", Anglijas "Fulham" un Šveices "Basel". Šodien 1. kārtā "Roma" spēlēs Šveicē, bet Moroza "CSKA" savā laukumā tiksies ar "Fulham" - vienību izredzes tiek vērtētas visai līdzīgi. Morozs ir to 20 spēlētāju sarakstā, kas gatavojas spēlei. Krietni mazākas cerības tikt laukumā ir otram mūsu futbolistam - vārtsargam Denisam Romanovam. Viņa pārstāvētā "Slavia" izbraukumā Itālijā spēlēs ar A Sērijas šī brīža līderi "Genoa". Lai nu kā, vismaz nelielam priekam pamats ir - Romanovs ir to divu vārtsargu skaitā, kas tiks pieteikti mačam. Pamatsastāvā gan visdrīzāk dosies pieredzējušais Martins Vaņiaks. Vēl šajā B grupā spēlē Spānijas "Valencia" un Francijas "Lille", kas šodien tiksies savā starpā Lillē.

Par citām spēlēm

Pavisam 12 grupās notiks 24 spēles, un interesantas šķiet gandrīz visas. A grupā potenciālā grupas favorīte Amsterdamas "Ajax" uzņems potenciālo pastarīti Rumānijas "Timiosara", tomēr atcerēsimies, ka rumāņi Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā prata negaidīti izsist Doņeckas "Shakhtar". Otrajā grupas mačā cīnīsies vienības, kurām paredz sacenšanos par 2. vietu - Horvātijas "Dinamo" un Beļģijas "Anderlecht". C grupā Telavivas "Maccabi" (tajā tagad spēlē Zurabs Mentešašvili) uzņems Glāzgovas "Celtic", bet Austrijas "Rapid Vienna" tiksies ar vācu "Hamburger". F grupā gaidāms viens patiesi karsts duelis - "Panathinaikos" pret "Galatasaray". Varam tikai iedomāties, kāda būs atmosfēra šajā mačā... G grupā "Lazio" uzņems "Salzburg", bet spāņu "Villarreal" lūkos pārmācīt Sofijas "Levski".

H grupā Kristofa Dauma vadītā "Fenerbahce" tiksies ar "Twente", kamēr "Steaua" - ar "Sheriff". Mums labi pazīstamā baltkrievu "BATE" viesosies Lisabonā, kur I grupas mačā cīnīsies ar "Benfica". Savukārt Liverpūlē "Everton" spēkosies ar Atēnu "AEK". J grupā "Shakhtar", kuras pārstāvji visi kā viens apgalvo, ka grupā jāņem 1. vieta, sāks Beļģijā pret "Club Brugge", bet "Partizan" tiksies ar "Toulouse". K grupā saistošākā varētu būt Prāgas "Sparta" un Eindhovenas "PSV" spēle, bet pēdējā L grupā Portugāles "Nacional" un Vācijas "Werder" mačs.

Jāpiebilst, ka visas spēles, kas notiks no A līdz F grupai, sāksies plkst.20:00 (arī "Ventspils", arī abu mūsu citu futbolistu pārstāvēto komandu spēles), bet G līdz L grupu maču sākuma laiks ir plkst.22:05.

UEFA Eiropas līgas grupas

A grupa G grupa
"Ajax" (Nīderlande)"Villareal" (Spānija)
"Anderlecht" (Beļģija)"Lazio" (Itālija)
"Dinamo" (Horvātija)"Levski" (Bulgārija)
"Timisoara" (Rumānija)"Salzburg" (Austrija)
B grupa H grupa
"Valencia" (Spānija)"Steaua" (Rumānija)
"Lilla" (Francija)"Fenerbahce" (Turcija)
"Slavia" (Čehija)"Twente" (Nīderlande)
"Genoa" (Itālija)"Sheriff" (Moldova)
C grupa I grupa
"Hamburger SV" (Vācija)"Benfica" (Portugāle)
"Celtic" (Skotija)"Everton" (Anglija)
"Hapoel" (Izraēla)"AEK" (Grieķija)
"Rapid" (Austrija)"BATE" (Baltkrievija)
D grupa J grupa
"Sporting" (Portugāle)"Shakhtar" (Ukraina)
"Heerenveen" (Nīderlande)"Club Brugge" (Beļģija)
"Hertha" (Vācija)"Partizan" (Serbija)
"Ventspils" (Latvija)"Toulouse" (Francija)
E grupa K grupa
"AS Roma" (Itālija)"PSV Eindhoven" (Nīderlande)
"Basel" (Šveice)"Kobenhavn" (Dānija)
"Fulham" (Anglija)"Sparta" (Čehija)
"CSKA" (Bulgārija)"Cluj" (Rumānija)
F grupa L grupa
"Panathinaikos" (Grieķija)"Werder" (Vācija)
"Galatasaray" (Turcija)"Austria" (Austrija)
"Dinamo" (Rumānija)"Atletic" (Spānija)
"Sturm" (Austrija)"Nacional" (Portugāle)

, 2009-09-17 14:46, pirms 15 gadiem
Lai veicās visām komandām bet šodien FKV vinēs
, 2009-09-17 14:54, pirms 15 gadiem
katra komanda speles ar katru divas reizes? grupa?
, 2009-09-17 14:59, pirms 15 gadiem
dudawkin rakstīja: katra komanda speles ar katru divas reizes? grupa?
jaa katra ar katru... viesos un mājās...

šodien Eiropa uzzinaas kas taa taada Ventspils iisti ir ... un veiksmi Morozam
, 2009-09-17 15:30, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: jaa katra ar katru... viesos un mājās...

šodien Eiropa uzzinaas kas taa taada Ventspils iisti ir ... un veiksmi Morozam
jā uzzinās cik vāja viņa ir
, 2009-09-17 15:43, pirms 15 gadiem
tik daudz komandu, ka pat lasīt slinkums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-17 17:15, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Deram ka V-pilij buus 6 punkti kopa saja turnira?
Visas ničas?
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.