Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

UEFA prezidents Čeferins: "Esmu drošs, ka varam pabeigt ČL un EL sezonas"

UEFA prezidents Čeferins: "Esmu drošs, ka varam pabeigt ČL un EL sezonas"
Aleksandrs Čeferins. Foto: imago / Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins ir pārliecināts, ka izdosies pabeigt aktuālās Čempionu līgas un Eiropas līgas sezonas, bet neizslēdz iespēju, ka uz nākamo gadu pārceltais Eiropas čempionāts varētu notikt mazāk nekā 12 sākotnēji paredzētajās pilsētās.

"Ņemot vērā, kā lietas izskatās šobrīd, esmu drošs, ka varam pabeigt Eiropas sezonu - UEFA sacensības," sacīja Čeferins, norādot, ka mači gan būs jāaizvada bez skatītāju klātbūtnes stadionos. Iepriekš izskanēja informācija, ka UEFA plāno atlikušās sezonas Eiropas līgā un Čempionu līgā aizvadīt augustā. Ceturtdaļfināli un pusfināli tiktu aizvadīti divu spēļu formātā, tie notiktu starp 11. un 22. augustu. Tomēr netiek izslēgts scenārijs, ka varētu tikt aizvadīta tikai viena spēle.

Savukārt nākamās sezonas sakarā Čeferins uzsvēra, ka arī komandām līgās, kur sezonas oficiāli noslēgtas, neizspēlējot turnīru līdz galam, būs jāpiedalās kvalifikācijas turnīros, ja vēlēsies piedalīties UEFA organizētajās sacensībās. "Tikai sportiskais pamats var būt formula, lai kvalificētos Čempionu līgai un Eiropas līgai," sacīja slovēņu funkcionārs.

Eiropas čempionāts, kas no šīs vasaras pārcelts uz nākamo, paredzēts 12 pilsētās: Londonā, Amsterdamā, Baku, Bilbao, Bukarestē, Budapeštā, Kopenhāgenā, Dublinā, Glāzgovā, Minhenē, Romā un Sanktpēterburgā. Čeferins atklāja, ka nav izslēgts - pilsētu skaits var samazināties. "Ar trim pilsētām ir problēmas. Turpināsim diskutēt, bet principā gribam spēlēt 12 pilsētās. Ja ne, esam gatavi spēlēt desmit, deviņās vai astoņās," citēts Čeferins.

Izmantotie resursi:
BBC


Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.