Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ten Hāgs: "Gan "Juventus", gan "Real" bija nobijušās no mums"

Andrejs Siliņš

Ten Hāgs: "Gan "Juventus", gan "Real" bija nobijušās no mums"
Ēriks ten Hāgs. Foto: imago / Scanpix

Pēc uzvaras pāer Turīnas "Juventus" UEF Čempionu līgas atbildes spēlē (2:1), kas ļāva iekļūt pusfinālā, Amsterdamas "Ajax" galvenais treneris Ēriks ten Hāgs uzsvēra savas komandas spēku, kas esot licis baidīties kā "Juventus", tā iepriekšējā kārtā pieveiktajai Madrides "Real".

"Šis bija vienreizējs vakars "Ajax" klubam, spēlētājiem un visam Nīderlandes futbolam," sacīja ten Hāgs. "Atkal mums izdevies izslēgt vienu no Čempionu līgas favorītēm, un tas atbilst mūsu filozofijai - varam iet pāri saviem ierobežojumiem. Varēja redzēt, ka "Juve" bija nedaudz sabijusies no mums, tāpat kā Madrides "Real". Pret mūsu piekoptā stila futbolu spēlēt ir ārkārtīgi sarežģīti, jo mums ir tehniski ļoti apdāvināti spēlētāji. Mūs ir grūti presingot. Tikai mēs zinām, kā spēlēt mainīgu presingu."

"Jau pirmo spēli aizvadījām labi, tāpēc mums bija pārliecība un pacietība, lai izbēgtu no "Juventus" pielietotā presinga pirmajā puslaikā," turpināja treneris. "Puslaika pārtraukumā runājām par presingu pret ["Juventus" pussargu] Emri Kanu, mūsu malējiem bija vairāk jāiet uz priekšu, lai Lase Šēne un Frenkijs de Jongs būtu ciešāk klāt viens otram.. Atbrīvojās vietas un varējām veidot uzbrukumus. Izdevās izvirzīties vadībā un mums bija vēl daudz iespēju vārtu gūšanai."

"Duelis pret Madrides "Real" bija līdzīgs, arī toreiz mums savā laukumā vajadzēja gūt vairāk vārtus," atcerējās ten Hāgs. "Mums jāizmanto vairāk pašu radīto iespēju un jānosver svaru kausi par labu sev daudz ātrāk. Tai pašā laikā esmu ļoti laimīgs par komandu un mūsu personālu."

Pusfinālā "Ajax" pretī stāsies "Manchester City" un "Tottenham Hotspur" dueļa uzvarētāji. Pirmajā spēlē tur uzvaru svinēja Totenhema (1:0), bet favorīte pirms atbildes mača aizvien ir "City". Arī ten Hāgs netieši norāda, ka tieši "City" varētu būt nākamā "Ajax" pretiniece: "Mums ar ["Manchester City" galveno treneri ]Hosepu Gvardiolu ir diezgan līdzīgas spēles filozofijas. Ja spēlēsim kā pret "Juventus" un "Real", mums jābūt pārliecinātiem par savām iespējām arī pret jebkuru no šīm komandām."

21 gadu vecais "Ajax" pussargs de Jongs atzina, ka spēle pret "Juventus" nebija tā grūtākā: "Nezinu, vai šī bija labākā spēle mūsu dzīvēs, bet sniegums bija labs. Madridē gāja grūtāk, jo toreiz zaudējām pirmajā spēlē. "Juve" ir ļoti spēcīga un disciplinēta komanda, bet otrajā puslaikā parādījām to, kāda komanda varam būt mēs. Treneris prasīja no manis to pašu, ko vienmēr - spēlēt augstu un pieturēt bumbu. Esam pusfinālā. Mums ir iespēja, lai gan neesam favorīti."

"Ajax" pirmo vārtu autors Donijs van de Bēks neslēpa emocijas par notikušo: "Visi jūk prātā! "Ajax" ir pusfinālā! Ja mēs to būtu teikuši sezonas sākumā, cilvēki smietos par mums. Šis ir fantastisks rezultāts visai Nīderlandei. Neviens no mums nekad neaizmirsīs šo vakaru. Ja godīgi, bijām labāki arī pirmajā puslaikā. Protams, otrajā bijām ievērojami labāki. Domāju, ka mums bija jāuzvar ar 4:1. Kad izvirzījāmies vadībā, jau sāku domāt par pusfinālu, spēlējot tā, lai nesaņemtu brīdinājumu [kas liktu izlaist nākamo maču]."

Tikmēr kādreizējais "Ajax" pussargs Rafaels van der Vārts paredz, ka Amsterdamas komanda tiks līdz finālam: "Otrajā puslaikā "Ajax" bija daudz labāki. Nekad nedomāju, ka viņi tiks tik tālu, bet ir ļoti patīkami redzēt, cik ļoti visi baidās spēlēt pret "Ajax". [Nīderlandiešu leģendārais futbolists] Johans Kruifs ir mūsu lepnums un labākais spēlētājs vēsturē. Esmu ļoti priecīgs, ka divas no viņa komandām ir pusfinālā ["Ajax" un "Barcelona"]. Esmu 100% pārliecināts, ka tās spēlēs finālā viena pret otru."

Izmantotie resursi:
Talpa Network
https://rmcsport.bfmtv.com/
BBC - Homepage

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 11:00, pirms 5 gadiem
Ceru, ka piepildīsies van der Vārta teiktais un finālā tiksies Barcelona ar Ajax, tas būs kā ķirsītis uz tortes.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 11:49, pirms 5 gadiem
Gan jau angļi būs finala ,un nebus nekads AJAX UN BARSAS finals...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 14:41, pirms 5 gadiem
Jā, vakar Ajax bija labāki, saprotams, ka viņu fani un gados jaunie spēlētāji priecājas, taču treneris izsakās pārāk lecīgi, pelnījis aplauzties. Kas neizbēgami arī notiks, jo tāds ir futbols - vienu dienu esi zirgā, otrā - zirga dibenā..

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 15:51, pirms 5 gadiem
Ko raudāt?? Jāpriecājās ka ņauduli Ronaldu ar Juvi un uzpūstais Real ir abas izslēgtas.
Ajax malači, es ceru ka viņi ne tikai tiks finālā , bet arī uzvarēs tajā!!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 16:24, pirms 5 gadiem
Es domāju, ka Barsa netiks pāri Mancity (protams, city vēl jāuzvar). Arī totenhama būs spēcīgāka pret manU jocīgo futbolu

     [+] [-]

, 2019-04-17 16:36, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Es domāju, ka Barsa netiks pāri Mancity (protams, city vēl jāuzvar). Arī totenhama būs spēcīgāka pret manU jocīgo futbolu
Par ko tu runā?

     [+] [-]

, 2019-04-17 16:47, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Es domāju, ka Barsa netiks pāri Mancity (protams, city vēl jāuzvar). Arī totenhama būs spēcīgāka pret manU jocīgo futbolu
PAR KO TU RUNĀ?

     [+] [-]

, 2019-04-17 16:54, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Es domāju, ka Barsa netiks pāri Mancity (protams, city vēl jāuzvar). Arī totenhama būs spēcīgāka pret manU jocīgo futbolu
Barca var spēlēt pret City tikai finālā