Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kasiljass uzskata, ka "Ballon d'Or" nepieciešams pasniegt katrai pozīcijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kasiljass uzskata, ka "Ballon d'Or" nepieciešams pasniegt katrai pozīcijai
Ikers Kasiljass. Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais spāņu vārtsargs Ikers Kasiljass paudis pārliecību, ka būtu nepieciešams apbalvot katras pozīcijas labāko spēlētāju, nevis visus samest vienā katlā.

"Domāju, ka Virdžils van Deiks bija pagājušās sezonas labākais aizsargs. Tomēr "Ballon d'Or" tēma ir sarežģīta. Kurš būtu pelnījis balvu? Nepieciešams izveidot apbalvojumu katrai pozīcijai – labākajam vārtsargam, aizsargam, pussargam un uzbrucējam," izteicās Kasiljass. Lai gan viņš aizvadījis spilgtu karjeru, spānis nekad nav pietuvojies labākā spēlētāja balvai.

No vārtsargiem pēdējais "Ballon d'Or" spēja pietuvoties Manuels Noiers, kurš 2014. gadā – pēc tam, kad kopā ar Vācijas izlasi izdevās triumfēt Pasaules kausā – balsojumā bija trešais. Viņam priekšā atradās Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu.

Savukārt aizsargs "Top 3" nav bijis krietni ilgāk – 2006. gadā titulu ieguva Fabio Kanavaro, kurš palīdzēja Itālijas izlasei triumfēt Pasaules kausā. Viņš saņēma 173 balsis, aiz muguras atstājot vārtsargu Džanluidži Bufonu. Savukārt pagājušajā gadā titulu ieguva horvāts Luka Modričs.

Laika posmā starp Kanavaro un Modriču uzvarējuši tikai Mesi, Ronaldu un Kakā, kurš balvu ieguva 2007. gadā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/IkerCasillas/st...

  +2 [+] [-]

, 2019-09-16 10:27, pirms 5 gadiem
Ja aizsargi nebloķētu sitienus, neatņemtu bumbas, tad komandas sistu pa desmit vārtiem spēlē un uzbrucēju goliem būtu krietni vien mazāka vērtība. Ronaldo un Messi vidēji sit pa vieniem vārtiem spēlē, bet aizsargi vidēji spēlē, piemēram, tas pats Virdžils spēles laikā uzbrucēju atbruņo ntās reizes, bet novērtēts vairāk tiek uzbrucējs, nevis aizsargs vai vārtsargs, kurš varbūt pa spēli arī uztaisa kādus 3-4 teicamus seivus.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 11:01, pirms 5 gadiem
Piekritu Kasiljasam, GK,aizsargi,pussargi dara melno darbu, bet visi redz ka Messi ,Ronaldo ieist un paliek vini atmina, nevis piem ka kads pussargs atnemis bumbu, un atdevis labu piespeli

     [+] [-]

, 2019-09-16 11:14, pirms 5 gadiem
Melnos darba darītājus novērtē ļoti reti, jo visi redz tikai vārtu guvējus... Bet, ja paskatās no otras puses, kam ir lielāk vērtība ilgtermiņā - labam uzbrucējam, vai kādam, kurš vairāk strādā aizsardzībā? Ir tāds teiciens: "uzbrukums vinnē spēles, bet aizsardzība - čempionātus." Tāpēc piekrītu Kaslijasam, ka visus vienā katlā mest ir nepareizi, jo katrai pozīcijai ir savi lietderības kritēriji, kurus salīdzināt ir grūti... sliktākajā gadījumā būtu jāsadala vismaz 2 daļās - uzbrucēji un pussargi vienā katlā, aizsargi un vārtsargi - otrā.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-16 13:49, pirms 5 gadiem
Zelta bumbu vajadzētu dot arī labākajiem komandas autobusa vadītajiem, labākajiem formu mazgātājiem, labākajiem numuru un vārdu uzšuvējiem, labākajiem līdzjutējiem (!!!) un labākajiem komandas ārstiem. Arī stadionu darbiniekus nedrīkst aizmirst, bumbu pumpētājus, ģenerālmenedžerus, futbola federāciju prezidentus, kas izturējuši visvairāk neuzticības balsojumus (Latvijai arī būtu zelta bumba)... Un kur tad vēl treneri, bumbu padevēji, fizioterapeiti...

     [+] [-]

, 2019-09-16 14:09, pirms 5 gadiem
Labākais kā to noskaidrot ir ievācot pilna apjoma datus, gluži kā datorspēlē FIFA - cik atdevis piespēles, cik precīzas, cik daudz vārtu gūšanas momenti bijuši, utt 1001 dažādi mērijumi. Galā veidojot rezultātu, ko atkal var reizināt ar kādu koeficentu. Tad "objektīvi" varētu arī novērtēt, kurš dod savai komandai vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-16 14:30, pirms 5 gadiem
vispār jau futbols ir komandas spēle...būtu jādod balva tiem, kuri ar savu spēli paceļ komandu augstāk...nu, piemēram, ka kādreiz Maradona, kurš no Barcelonas aizgāja uz Napoli un izcīnīja Itālijas čempionu titulus, kaut konkurentos bija Milan ar slaveno holandiešu trio...bez Maradonas to titulu nebūtu....tagad Juve bez Ronaldu neizcīnītu itāļu čempi?....protams, ka izcīnītu, tāpēc Ronaldu nevajag kvalificēties starp pretendentiem ...nu, jā - jāatbalsta tas jaunais Eiropas izlašu turnīrs, kur portugāļi vinnēja - tad lai paliek...ar Mesi ir sarežģītāk - bez viņa Barca La Ligu nevinnētu ...holandietis Van Dirks visvairāk pelnījis - bez viņa Liverpool aizsardzība bija caurums un titula nebūtu..