Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Legia" huligānu dēļ Madrides "Real" spēle Varšavā varētu notikt pie tukšām trībīnēm

Rolands Eliņš

"Legia" huligānu dēļ Madrides "Real" spēle Varšavā varētu notikt pie tukšām trībīnēm
UEFA delegātam Varšavas stadiona tribīnēs pamanīt pirotehnikas izmantošanu nebija ne mazāko problēmu
Foto: Pressfocus/SIPA/Scanpix

UEFA oficiāli uzsākusi disciplinārlietu par „Legia” un Dortmundes „Borussia” Čempionu līgas spēli. Bēdīgi slaveno Varšavas futbola līdzjutēju un huligānu dēļ poļu klubam piemērotas apsūdzības sešos pārkāpumos, un ļoti reāla izskatās iespējas saņemt sodu un aizvadīt nākamo mājas maču tukšu tribīņu priekšā. Tā nu sagadījies, ka nākamais "Legia" mājas mačs ir tikšanās ar ļoti populāro superklubu Madrides "Real".

Madrides „Real” ir klubs, kura spēli apmeklēt klātienē ir sapnis un īpašs notikums daudziem futbola līdzjutējiem. Līdz ar to nebija liels pārsteigums, ka poļu futbola fani, pieredzot sava kluba atgriešanos Čempionu līgas grupu turnīrā pēc 20 gadu pārtraukuma, jau pirms nedēļas bija izpirkuši visas 31 000 biļetes uz novembra spēli pret „Real” un visas biļetes uz spēli pret „Sporting” decembrī.

Taču iespēju klātienē vērot „Real” maču izskatās sabojājuši paši poļi. ČL mačā pret „Borussia”, kurā „Legia” bezcerīgi zaudēja ar 0:6, vietējie futbola huligāni, ar maskām un apsējiem aizsedzot savas sejas, uzsāka konfliktu ar stadiona apsardzes darbiniekiem.

Vairāki, stadiona darbinieki, kuri centās fanus apturēt, tika piekauti ar no tribīnēm izlauztajiem krēsliem, bet dažiem acīs tika iesmidzināta piparu gāze. Tāpat poļu fani izcēlās ar skaļu pretinieku komandas un fanu apvainošanu, skandējot rupjus saukļus. UEFA tika iesniegta sūdzība, ka veikti antisemītiski saukļi, kad „Legia” fani sāka skandēt „Juden, Juden, BVB”. Poļu klubs gan paziņoja, ka tā neesot tiesa, jo fani esot skandējuši „Nutte, Nutte, BVB”. Ņemot vērā, ka „nutte” ir vācu valodas lamuvārds, kas apzīmē prostitūtu, arī „Legia” piedāvātais variants diez vai izpelnīsies UEFA atzinību.

UEFA disciplinārlietu komisija pret „Legia” atklājusi izmeklēšanu veselos sešos pārkāpumos: līdzjutēju radītās nekārtībās, pirotehnikas izmantošanā tribīnēs, priekšmetu izsviešanā laukumā, rasistiskā uzvedībā, neapmierinošā spēles organizēšanā, kā arī izeju no stadiona bloķēšanu. UEFA izskatīs gan arī „Borussia” lietu par priekšmetu izsviešanu laukumā un pirotehnikas izmantošanu.

Taču, ja „Borussia” sliktākajā gadījumā saņems naudas sodu, „Legia” vadība šodien preses konferencē atzina, ka pastāv reāla iespēja nākamo mājas maču aizvadīt pie slēgtām tribīnēm. Varšavas klubs apstiprināja, ka identificējis apmēram simts problēmas radījušo līdzjutēju un vairākiem no tiem nu liegts apmeklēt „Legia” spēles.

Bet „Legia” veiktie pasākumi nemazina UEFA disciplinārlietas nozīmi. Tās izmeklēšanas rezultāti tiks paziņoti 28.septembrī, kad taps skaidrs, vai Varšavā gaidāmo spēli pret Spānijas superklubu „Real” līdzjutēji varēs redzēt arī klātienē.

Izmantotie resursi:
Disciplinary – UEFA.org
Briefing prasowy Legii Warszawa - Legia Warszawa

  -1 [+] [-]

, 2016-09-16 19:00, pirms 8 gadiem
Legia fani kā parasti savam klubam taisa ziepes. Brīžiem šķiet, ka futbols viņus necik neinteresē.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-16 19:13, pirms 8 gadiem
RolandsB rakstīja: Legia fani kā parasti savam klubam taisa ziepes. Brīžiem šķiet, ka futbols viņus necik neinteresē.
reti kura komanda var lepoties ar tik spēcīgu un kaislīgu atbalstu

     [+] [-]

, 2016-09-16 20:30, pirms 8 gadiem
Smuks performance. 100% fanatu stils !!!
Ar Latvijas best faniem nesalīdzināt ;(

     [+] [-]

, 2016-09-16 21:59, pirms 8 gadiem
Nav saprotama šāda nostāja ! Padomā tik - spēke pie tukšām tribīnēm !
Daudz bargākus sodus vajag, piem uz 5 gadiem no Euro kausiem + pāris miljonus soda naudā !
Tads arī klubi sāks reāli domāt, vai viniem šādi "atbalstītāji" ir vajadzīgi ! Maskās, rasisti un konfliktē ar apsardzi ! Tie ir īstie fanāti !
Grieķi gadus 10 atpakaļ dabūja kārtīgi par līdzīgu štelli , ja nemaldos, ko ar tiem poļiem auklējas ? Korupcija arī tur !

  +1 [+] [-]

, 2016-09-16 22:26, pirms 8 gadiem
Tādi "fani" īstenībā ir antifani, kādu mūsdienās ir kļuvis daudz par daudz. Futbola pasaulē turpina izpausties atsevišķu grupu radītais stulbums. Nešaubos, ka Legia īstenie līdzjutēji būtu gatavi šādus izdzimteņus nolinčot. Savukārt klubs jau nevar izsekot katru, kas nāk uz spēlēm desmitiem tūkstošu stadionā...