Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dortmundes "Borussia" pārliecinoši apspēlē Londonas "Arsenal"

Andris Mednis
Andris Mednis

Dortmundes "Borussia" pārliecinoši apspēlē Londonas "Arsenal"
Imobile un Obamejangs pēc vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tika aizvadītas D grupas pirmās spēles. Bez šaubām lielākā uzmanība tika pievērsta cīņai Dortmundē, kur "Borussia" uzņēma Londonas "Arsenal". Laukuma saimnieki neatstāja nekādas cerības londoniešiem, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 2:0. Savukārt "Galatasaray" pašā mača galotnē izglābās no zaudējuma pret "Anderlecht" - 1:1.

Borussia - Arsenal

Laukuma saimnieki jau no pirmās minūtes iespieda pretiniekus savā laukuma pusē, izpildot vairākus stūra sitienus un regulāri nokļūstot ar bumbu "Arsenal" soda laukumā, lai gan pie ērtiem sitieniem pa Voiceha Ščensnija vārtiem tikt neizdevās. Londonieši pirmajās minūtēs izskatījās apjukuši, kļūdījās vienkāršās situācijās, kas ļāva Dortmundes spēlētājiem veidot ātrus uzbrukumus izmantojot pēc kļūdām radušās brīvās zonas. Piektajā minūtē soda laukumā krita Henrihs Mhitarjans, tomēr galvenais tiesnesis pamatoti saskatīja pussargam simulāciju un uzrādīja spēlētājam dzelteno kartiņu. Lai gan ar lielām pūlēm, viesiem izdevās izturēt "Borussia" sākotnējo spiedienu un saglabāt savus vārtus neskartus.

Spēles gaita nedaudz izlīdzinājās un arī lielgabalnieki spēja nokļūt līdz mājinieku soda laukumam, kaut arī spēles pārsvars joprojām piederēja dortmundiešiem. Līdz šim lieliskākā iespēja mājiniekiem bija 28. minūtē, kad pēc Čiro Imobiles piespēles Pjērs-Emeriks Omabejangs no pāris metru attāluma nespēja pārspēt Ščensniju. Pirmā puslaika nozīmīgākie notikumi norisinājās pēdējās piecās minūtēs. Vispirms lieliska iespēja bija "Arsenal" uzbrucējam Denijam Velbekam, kurš nokļuva viens pret Romānu Vaidenfelleru, bet raidīja bumbu garām vārtiem. Savukārt 45. minūtē Imobile saņēma bumbu savā laukuma pusē, aizskrēja ar to līdz soda laukumam un raidīja bumbu kreisajā vārtu stūrī, beidzot realizējot mājinieku pārsvaru (1:0).

Otrais puslaiks mājiniekiem iesākās tik pat veiksmīgi, kā beidzās pirmais, jo jau 48. minūtē rezultāta pārsvars tika dubultots. Pēc Kevina Groskroica pispēles Obamejangs nokļuva viens pret Ščensniju, apspēlēja vārtsargu un klupdams krisdams tomēr spēja izdarīt veiksmīgu sitienu vārtos (2:0). "Arsenal" briesmīgā spēle aizsardzībā turpinājās arī pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem un turpmāko minūšu laikā Jirgena Klopa vadītā komanda bija ļoti tuvu trešo vārtu guvumam. Arsēns Vengers ar maiņām centās atdzīvināt komandas spēli vismaz uzbrukumā, tomēr neko prātīgu viesi arī pretinieku laukuma pusē nespēja izveidot. Savukārt "Borussia" nekāda vajadzība par katru cenu gūt vēl kādus vārtus nebija. Tāpat izcīnīta ļoti pārliecinoša uzvara ar rezultātu 2:0.

Galatasaray - Anderlecht

Pirmajā puslaikā abas komandas aizvadīja diezgan garlaicīgu cīņu, kurā vārtsargiem prektiski darba nebija, turklāt laukuma saimniekiem nepiederēja nekāda jūtama pārsvara. Bet 52. minūtē beļģu kluba uzbrūkošais pussargs Deniss Praets pie mājinieku soda laukuma atbrīvojās no aizsarga un ar izcili precīzu sitienu kreisajā apakšējā stūrī Fernando Musleru, šokējot mājinieku līdzjutējus (0:1). "Galatasaray" visu atlikušo laiku izmisīgi centās atspēlēties, kas izdevās pašā spēles izskaņā, kad Buraks Jilmazs no vārtu priekšas rezultatīvi noslēdza komandas biedra pispēli (1:1).

UEFA Čempionu līga, D grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Borussia - Arsenal2:0 (1:0)Imobile 45' Obamejangs 48'
Galatasaray - Anderlecht1:1 (0:0)Jilmazs 90' - Praets 52'

D grupas tabula

V.KomandaSUNZVAP
1.Borussia11002:03
2.Galatasaray10101:11
3.Anderlecht10101:11
4.Arsenal10010:20

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:44, pirms 10 gadiem
Labā ziņa ir tā, ka BMW šogad atpakaļ ir pretnieks bundesā un līdz ar to uz ČL 1/2 un finālu DB vai BMW neizies jēli kā pērn BMW

  +4 [+] [-]

, 2014-09-16 23:44, pirms 10 gadiem
Arsenālu vnk izfukāja, bez variantiem

  +4 [+] [-]

, 2014-09-16 23:45, pirms 10 gadiem
Drausmīga spēle, Arsenal bez variantiem tika iz*āti.. neviens normāls uzbrukums, kur nu vēl vārtu gūšanas moments. Tik daudz kļūdas starp aizsardzību un pussargiem.
Varbūt par ātru kaut ko teikt par Velbeku, bet tik cik viņš šodien paveica, tik pat varētu paveikt gan Sonogo, gan Kempbels..

Visu cieņu Dortmundei, kontrolēja spēli jau no pirmajām minūtēm un paldies Mhitarjanam ka nebija 4:0.

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:48, pirms 10 gadiem
Nebuus rakstīja: Drausmīga spēle, Arsenal bez variantiem tika iz*āti.. neviens normāls uzbrukums, kur nu vēl vārtu gūšanas moments. Tik daudz kļūdas starp aizsardzību un pussargiem.
Varbūt par ātru kaut ko teikt par Velbeku, bet tik cik viņš šodien paveica, tik pat varētu paveikt gan Sonogo, gan Kempbels..

Visu cieņu Dortmundei, kontrolēja spēli jau no pirmajām minūtēm un paldies Mhitarjanam ka nebija 4:0.
Nu nesaprotu shpiiileri ar katru gadu labaaki piesaistaas un vengers auns neko nespej izdariit, sen vajadzeeja vinju nomainiit.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-16 23:48, pirms 10 gadiem
Arsenal mids drausmīgs šodien. Ozils pēc pagājušogad iegūtās traumas vispār nekāds, tik pat labi varētu arī nespēlēt, Vilšīrs pārāk daudz čīkst, psiho un cenšas nospēlēt uz sodu, nevis mēģina kaut ko veidot un Arteta vispār čau. Jau no pagājušās sezonas sācis besīt un šodien kā parasti taisīja vairāk mēslus kā bija noderīgs, vairākas kļūdas un divas īpaši rupjas, kur viņš var pateikties Borussia spēlētājiem un tiesnesim. Brīžiem rodas jautājums kā viņš vispār vēl var būt kapteinis. Bet nu vienalga, apsveicu Borussia fanus, pelnīta uzvara un viss, visticamāk, izšķirsies atbildes spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:51, pirms 10 gadiem
vieniigais kas prieceeja Arsenal rindaas bija jaunais Bellerini,Vengers nozaga Barcai ljoti labu speeleetaaju

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:52, pirms 10 gadiem
blah rakstīja: Arsenal mids drausmīgs šodien. Ozils pēc pagājušogad iegūtās traumas vispār nekāds, tik pat labi varētu arī nespēlēt, Vilšīrs pārāk daudz čīkst, psiho un cenšas nospēlēt uz sodu, nevis mēģina kaut ko veidot un Arteta vispār čau. Jau no pagājušās sezonas sācis besīt un šodien kā parasti taisīja vairāk mēslus kā bija noderīgs, vairākas kļūdas un divas īpaši rupjas, kur viņš var pateikties Borussia spēlētājiem un tiesnesim. Brīžiem rodas jautājums kā viņš vispār vēl var būt kapteinis. Bet nu vienalga, apsveicu Borussia fanus, pelnīta uzvara un viss, visticamāk, izšķirsies atbildes spēlē.
Pilnīgi piekrītu pat Artetu un Vilšīru.. tā čīkstēšana pamatīgi krīt uz nerviem.

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:59, pirms 10 gadiem
Ceru guneri tagad saprot kapec mes esam priecigi, ka pardevam Welbeku.
Boris vnk apbrinojams, superiga spele, nesaprotu gan kas Mikhartijanam notiek, nekas neizdodas, visas iespejas met ara

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:02, pirms 10 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Nu nesaprotu shpiiileri ar katru gadu labaaki piesaistaas un vengers auns neko nespej izdariit, sen vajadzeeja vinju nomainiit.
Pirkt ta pērk, bet visu laiku kāds notrumējas. Kā jau augstāk minēju, Ozils pēc traumas ir nekāds (varbūt daļēji to šosezon var izskaidrot, ka viņš spēlē malā, nevis kā ierasts centrā). Remzijs pagaidām arī vēl neizskatās uz 100% un par Volkotu, Žirū arī māc bailes kādi viņi atgriezīsies.

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:02, pirms 10 gadiem
Dortmundei fantastiska spele bez roisa un parejiem savainotajiem,spele vareja beigties ar daudz lielaku borussia parsvaru!

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:08, pirms 10 gadiem
blah rakstīja: Pirkt ta pērk, bet visu laiku kāds notrumējas. Kā jau augstāk minēju, Ozils pēc traumas ir nekāds (varbūt daļēji to šosezon var izskaidrot, ka viņš spēlē malā, nevis kā ierasts centrā). Remzijs pagaidām arī vēl neizskatās uz 100% un par Volkotu, Žirū arī māc bailes kādi viņi atgriezīsies.
Par traumam tas man viss ir skaidrs, bet BVB ar ir lazarete ar speleetaajiem.

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:09, pirms 10 gadiem
blah rakstīja: Pirkt ta pērk, bet visu laiku kāds notrumējas. Kā jau augstāk minēju, Ozils pēc traumas ir nekāds (varbūt daļēji to šosezon var izskaidrot, ka viņš spēlē malā, nevis kā ierasts centrā). Remzijs pagaidām arī vēl neizskatās uz 100% un par Volkotu, Žirū arī māc bailes kādi viņi atgriezīsies.
Bet tāpat jārēķinās ka traumas var būt.. un Vengers nav pirmo sezonu Arsenalā. Nezinu kas viņam bij prātā sākt sezonu ar tādu aizsardzību.. bail pat iedomāties kas notiks ja savainosies kāds no CB.

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:17, pirms 10 gadiem
Nebuus rakstīja: Bet tāpat jārēķinās ka traumas var būt.. un Vengers nav pirmo sezonu Arsenalā. Nezinu kas viņam bij prātā sākt sezonu ar tādu aizsardzību.. bail pat iedomāties kas notiks ja savainosies kāds no CB.
Nav jau runa par traumām kā tādām, bet ka viņas ir pārāk bieži un spēlētāji atgriežas pajēli, tāpēc arī tika paņemts jaunais vācu fitnesa treneris. Tā ir, reizēm liekas, ka viņš pats nezina ko dara. No sākuma pārdod un tikai tad sāk skatīties vai var dabūt ko vietā un cenšas noslēgt darījumus transfēru pēdējā dienā. Uzskatu, ka Vermālena laiks jau bija pagājis Ars, bet nu pārdot un neko nepaņemt vietā prot tikai Vengers. Kad CB nāksies likt Monreālu/Čembersu, tad sāks domāt, jo visu sezonu ar 2 CB tāpat neospēlēs.

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:27, pirms 10 gadiem
blah rakstīja: Nav jau runa par traumām kā tādām, bet ka viņas ir pārāk bieži un spēlētāji atgriežas pajēli, tāpēc arī tika paņemts jaunais vācu fitnesa treneris. Tā ir, reizēm liekas, ka viņš pats nezina ko dara. No sākuma pārdod un tikai tad sāk skatīties vai var dabūt ko vietā un cenšas noslēgt darījumus transfēru pēdējā dienā. Uzskatu, ka Vermālena laiks jau bija pagājis Ars, bet nu pārdot un neko nepaņemt vietā prot tikai Vengers. Kad CB nāksies likt Monreālu/Čembersu, tad sāks domāt, jo visu sezonu ar 2 CB tāpat neospēlēs.
Piekrītu ka Vermālena laiks pagājis, bet nepaņemt neko vietā.. varēs Ospinu likt defā

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:36, pirms 10 gadiem
Nebuus rakstīja: Piekrītu ka Vermālena laiks pagājis, bet nepaņemt neko vietā.. varēs Ospinu likt defā
Tak Vērmalēna vietā ir Chambers. Jā protams jauns utt, bet savu atvēlēto laiku nospēlēja pieklājīgi un ja viņš ir trešais CB tad tas kko maina?

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:46, pirms 10 gadiem
Labi nospēleja Borussia bez sava līdera.

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:52, pirms 10 gadiem
Kārtīgi to arsenalu izfukāja

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:56, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Tak Vērmalēna vietā ir Chambers. Jā protams jauns utt, bet savu atvēlēto laiku nospēlēja pieklājīgi un ja viņš ir trešais CB tad tas kko maina?
Chambers vairāk ir RB, der portams arī kā CB, kur arī viņam visticamāk būs jāspēlē, jo kā jau blah rakstīja, ar diviem CB sezonu nenospēlēs.

     [+] [-]

, 2014-09-17 01:45, pirms 10 gadiem
Nebuus rakstīja: Chambers vairāk ir RB, der portams arī kā CB, kur arī viņam visticamāk būs jāspēlē, jo kā jau blah rakstīja, ar diviem CB sezonu nenospēlēs.
Chambers jau cik spēles centrā nospēlējis, tpc lieki teikt, ka Vermalēna vietā neko nepaņēma Pie tam malas viņam nav svešas, kas ir jau pārdomāts transfērs. Jo daudzpusīgāks jo labāks

     [+] [-]

, 2014-09-17 04:57, pirms 10 gadiem
Kur ir palicis Diaby....,nau ne traumeeto speeleetaau sarakstaa,nau ne arii speeles pieteikumaaa???

     [+] [-]

, 2014-09-17 08:21, pirms 10 gadiem
kas tev tie pa saīsinājumiem - pat man nācās 2 reiz lasīt un štukot!

sasperjods-k rakstīja: Labā ziņa ir tā, ka BMW šogad atpakaļ ir pretnieks bundesā un līdz ar to uz ČL 1/2 un finālu DB vai BMW neizies jēli kā pērn BMW

  -1 [+] [-]

, 2014-09-17 08:43, pirms 10 gadiem
M I K U C I S rakstīja: kas tev tie pa saīsinājumiem - pat man nācās 2 reiz lasīt un štukot!
MInhenē ražo bmw? - ražo
Deutsche Bahn ir DB - Dort.Bor. ir DB
; )

     [+] [-]

, 2014-09-17 09:04, pirms 10 gadiem
Kā jau pirms sezonas prognozēju - bez kārtīga balsta pussarga iegūšanas būs ļoti grūti pret grandiem turēties. Arsēns joprojām bendē Ezilu un čakarē viņam pārliecību, un keponiem liek domāt, ka Ezils lohs,jo nemāk spēlēt, bet nu nav viņš izteikts wingeris, nav!!

     [+] [-]

, 2014-09-17 09:30, pirms 10 gadiem
DB ir arī vācu virslīga

sasperjods-k rakstīja: MInhenē ražo bmw? - ražo
Deutsche Bahn ir DB - Dort.Bor. ir DB
; )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-17 13:04, pirms 10 gadiem
Borussia D iesauka ir Schwarz-Geld (no reālas drukas kļūdas avīzē ar lielu cirkulāciju, vajadzēja būt schwarz-gelb). Bayern iesauku ir vairāk, visas rupjas, bet neviena tik rupja kā bmw vēl nav dzirdēta

     [+] [-]

, 2014-09-17 16:17, pirms 10 gadiem
puslaiks rakstīja: Kā jau pirms sezonas prognozēju - bez kārtīga balsta pussarga iegūšanas būs ļoti grūti pret grandiem turēties. Arsēns joprojām bendē Ezilu un čakarē viņam pārliecību, un keponiem liek domāt, ka Ezils lohs,jo nemāk spēlēt, bet nu nav viņš izteikts wingeris, nav!!
Nezinu par kuriem keponiem tu runā, bet nevajag tagad visu vainu arī uz Venegru nogrūst. Ozils, atgriežoties pēc traumas, arī pagājšsezon, spēlējot centrā, bija ļoti blāvs un arī WC nebija nekāds līderis (maigi sakot).
Par Čembersu runājot, kā jau Nebuus minēja, nav viņš nekāds CB, bet gan RB. Neesmu pārliecināts, ka viņš vispār Saints ir spēlējis kādreiz CB pozīcijā. Protams, viņš ir universāls, bet nav izteikts CB, kas gan viņam būs jāsāk mainīt, ja grib spēlēt, jo RB tagad ir Debušī. Arī Monreālu pārbaudes spēlēs lika centrā kopā ar Čembersu, bet ne viens, ne otrs nav CB.