Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Atletico" fiasko Grieķijā, Tevess pārtrauc sausuma periodu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

A grupa: "Atletico" fiasko Grieķijā, Tevess pārtrauc sausuma periodu
"Olympiakos" guva lielu uzvaru, pārspējot "Atletico"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar astoņām spēlēm četrās grupās startējis UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. A grupā aizvadītās sezonas turnīra fināliste Madrides "Atletico" izbraukumā cieta sakāvi pret Grieķijas "Olympiakos" - 2:3. Otrajā spēlē Itālijas čempione "Juventus" ar 2:0 apspēlēja ventspilnieku paziņas "Malmö". Lai gan abi vārti tika iesisti tikai pēc pārtraukuma, Itālijas kluba pārsvars bija nospiedošs. Abas reizes iesita Karloss Tevess, kurš Čempionu līgā nebija guvis vārtus sen jo sen.

A grupa ir vienīgā šīs sezonas Čempionu līgā, kurā patiešām ir tikai savu valstu čempiones - Spānijas, Itālijas, Grieķijas un Zviedrijas pagājušās sezonas spēcīgākie klubi. Šodien lielākā intriga bija par "Olympiakos" - "Atletico" spēli, jo ČL finālisti "Atletico" grieķu peklē gaidīja smags pārbaudījums. Šajos apstākļos Djego Simeone uzdrošinājās ļaut debitēt slovēņu vārtsargam Janam Oblakam, bet rezervē atstāja Tjagu (guva pirmos vārtus "Atletico" nesenajā uzvarā pār "Real") un Antuānu Grīzmanu. "Olympiakos" starta vienpadsmitniekā izgāja tādi vīri kā Ibrahims Afelajs, Eriks Abidāls (abi bijušie "Barcelona" futbolisti). Un tikai divi grieķi.

Jau 3.minūtē iestājās ilga pauze - Pajtims Kasami ar elkoni pārsita degunu viesu uzbrukuma līderim Mario Mandžukičam, asinis pludot pludoja. Pēc piecām minūtēm horvāts ar citu kreklu laukumā atgriezās, bet tas neglāba "Atletico" no ātri ielaistiem vārtiem. 13.minūtē "Olympiakos" izspēlēja stūra sitienu, dodot iespēju no distances veiksmi izmēģināt franču aizsargam Arturam Masuaku - bumba ielidoja pašā vārtu stūrī (1:0)!

"Atletico" ieslēdza milzu spiedienu - tādu, kādu ikdienā Spānijas čempionātā neredzēsiet. Tomēr 31.minūtē vēl vienu golu iesita "Olympiakos"! Šoreiz pilnīgi pretēji spēles gaitai. Grieķu komanda aizskrēja ļoti retā ātrajā uzbrukumā, saskrējās divi "Atletico" spēlētāji, un Afelajs realizēja izgājienu viens pret vienu (2:0). Pēc septiņām minūtēm spāņu vienība guva savus pirmos vārtus - pēc kārtējā centrējuma Mandžukiča virzienā tas beidzot nesa augļus, horvāts apmuļķoja Abidālu un iesita ar galvu (2:1). Puslaika beigās masveida grūstīšanās un spāņu čempioniem tālāka atspēlēšanās bija jāatliek uz 2.puslaiku.

Pēc pārtraukuma "Atletico" bija liels teritoriāls pārsvars, bet trūka asuma priekšā. Dzīvību iedvesa uz maiņu nākušais Grīzmans, divreiz apdraudot "Olympiakos" vārtus. Pēc tam gar devītnieku sita Arda Turans. "Olympiakos" spēlēja pacietīgi un tas deva rezultātu. 73.minūtē mājinieki veica trešo sitienu vārtu četrstūrī un trešo reizi bumba ielidoja vārtos - "Atletico" zaudēja bumbu savā laukuma pusē, Joannis Maniatis piespēlēja vārtu priekšā, un tur meistarīgi izrīkojās Konstantinoss Mitroglu, apgriežoties ap savu asi un iesitot (3:1)! 86.minūtē viesiem izdevās pāris smalkas piespēles, līdz Koke atdeva uz tukšiem vārtiem Grīzmanam (3:2), tomēr paglābties no zaudējuma "Atletico" nespēja - lielu uzvaru ar 3:2 izcīnīja "Olympiakos".

Otrajā mačā tikās "Juventus" un "Ventspils" pāridarītāja "Malmö", un, protams, šeit "uz papīra" intrigas bija daudz mazāk, turklāt Turīnas komanda spēlēja savās mājās. "Juventus" pamatsastāvā pirmo reizi šosezon (pirms tam trauma un diskvalifikācija) izgāja 30 gadus vecais centra aizsargs Džordžo Kjelīni, tāpat no pirmās minūtes spēlēja Karloss Tevess, Pols Pogbā, Fernando Ljorente.

Pirmajās minūtēs uzbruka tikai "Juventus", taču tehniskā brāķa bija tik daudz, ka "Malmö" aizvien labāk iejutās spēlē un radīja pirmo momentu - 19.minūtē Magnuss Eriksons no tuvas distances uzsita virsū Džanluidži Bufonam. "Juventus" pamodās, sāka spēlēt labāk, partnerus ar labām piespēlēm apgādāja Štefans Lihšteiners. 37.minūtē Ljorente uzsita gar pašu vārtu stabu, bet īsi pirms pārtraukuma pēc teicamas Tevesa piespēles izgājienā garām vārtiem aizsita arī Lihšteiners.

59.minūtē "Juventus" beidzot ieguva vadību. Tevess izspēlēja skaistu sieniņu ar Kvadvo Asamoa un precīzi raidīja bumbu vārtos - 1:0! Zīmīgi, ka tie kļuva par pirmajiem Tevesa vārtiem Čempionu līgā kopš tālā 2009.gada... Atlikušajā laikā "Juventus" izveidoja virkni momentu, līdz 89.minūtē beidzot uz tablo iedegās 2:0 - Tevess izcili realizēja tiešo brīvsitienu, trāpot devītniekā. Pirmie trīs punkti likumsakarīgi ieripojuši "Juventus" kontā - 2:0.

UEFA Čempionu līga, A grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Olympiakos - Atletico3:2 (2:1)Masuaku 13'; Afelajs 31'; Mitroglu 73' - Mandžukičs 38'; Grīzmans 86'
Juventus - Malmö2:0 (0:0)Tevess 59'; 89'

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:43, pirms 10 gadiem
vienu jau var...
tas pa ATM

  -1 [+] [-]

, 2014-09-16 23:44, pirms 10 gadiem
Olympiakos vaartsargs otrajaa puslaikaa taadus sitienus vilka aaraa,bet pashi viens uzbrukums un treshie vaarti

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:45, pirms 10 gadiem
Prieks par Juvi.Zel,ka RM un Juve speleja viena diena :/

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:46, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: Olympiakos vaartsargs otrajaa puslaikaa taadus sitienus vilka aaraa,bet pashi viens uzbrukums un treshie vaarti
Tas vinjiem par diviem Moyas seiviem derbijaa pret real, karma lai juut kaa ir kad gk izvelk trakas bumbas

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:48, pirms 10 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Tas vinjiem par diviem Moyas seiviem derbijaa pret real, karma lai juut kaa ir kad gk izvelk trakas bumbas
tas driizaak taapeec,ka vaartos bija Oblaks,kam pirmaa speele shosezon

     [+] [-]

, 2014-09-16 23:54, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: tas driizaak taapeec,ka vaartos bija Oblaks,kam pirmaa speele shosezon
Sk, tad oblaks veel vairak noraka savu iespeeju uzspelet La ligaa

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:09, pirms 10 gadiem
Kas par problēmām AM bija grieķus uzvarēt?

  -1 [+] [-]

, 2014-09-17 00:09, pirms 10 gadiem
Taa jau ari domaju,ka Atletico zaudes punktus griekijaa!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-17 00:32, pirms 10 gadiem
Nebutu nekads brinums,ja no shis grupas izietu araa tieshi olympiacos ar juventus,bet nu,tad jau redzesim!

     [+] [-]

, 2014-09-17 00:49, pirms 10 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Sk, tad oblaks veel vairak noraka savu iespeeju uzspelet La ligaa
Olympiakos 3sitieni vaartu raamii,triis vaarti

     [+] [-]

, 2014-09-17 08:43, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: Olympiakos 3sitieni vaartu raamii,triis vaarti
Kā Rehāgeļa laikos