Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mbapē un Liona atgādina kritiķiem Francijas salīdzināšanu ar fermeru līgu

Agris Suveizda

Mbapē un Liona atgādina kritiķiem Francijas salīdzināšanu ar fermeru līgu
Divu vārtu autors Musa Dembelē. Foto: AFP/Scanpix

Francijas čempionātā Lionas "Olympique" finišēja tikai septītajā vietā, bet jūlija izskaņā zaudēja Līgas kausa finālā, līdz ar to Francijas otrā bagātākā kluba vienīgā palikusī iespēja nākamsezon spēlēt Eirokausos ir triumfs šajā UEFA Čempionu līgas sezonā. Un lionieši no tā ir vairs tikai divu spēļu attālumā – vispirms "Olympique" astotdaļfinālā izslēdza Itālijas čempioni Turīnas "Juventus" (1:0, 1:2), bet nu sensacionāli uzvarēja arī Anglijas vicečempioni Mančestras "City" (3:1).

"Esmu lepns par saviem spēlētājiem," teica Lionas "Olympique" galvenais treneris Rudī Garsija. "Zinājām, ka spēlēsim pret lielu komandu un neesam favorīti, bet ticējām sev. Tas notika pirmām kārtām komandas gara dēļ – redzējām, cik ļoti visi cīnījās cits par citu. Musa [Dembelē] bija vīlies, ka atkal palika rezervē, bet es viņam teicu, ka viņš būs ļoti svarīgs, kad ies uz maiņu. Zinot Pepu [Gvardiolu], vienmēr ir jāgaida viss iespējamais – zinājām, ka viņš var sagatavot ko tādu, kas mums radītu problēmas. Taču galu galā, domāju, tieši mēs uzvarējām taktiskajā cīņā – ļoti labi bijām atstrādājuši savu taktisko sistēmu, kaut gan spēles laikā to pamainīju."

Mančestras "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola nevēlējās kritizēt tiesnešu lēmumu ieskaitīt otros vārtus un skaidroja, kādēļ nolēmis pielāgoties pretinieku 3-5-2 un spēli sākt ar trim centra aizsargiem: "Nevēlos sūdzēties vai meklēt attaisnojumus tam, ka esam ārā. Pirmās 25 minūtes nespējām atrast ritmu. Otrais puslaiks bija daudz labāks, taču šajā turnīrā ir jābūt perfektam. Otrajā puslaikā radījām iespējas, bet arī paši ielaidām divus vārtus. Turpināsim censties, un esmu pārliecināts, ka kādu dienu šo barjeru pārvarēsim. Trīs centra aizsargi? Mēģinājām nosegt savas vājās vietas, jo mūsu centra aizsargi nav tik ātri, bet Liona visu laiku met bumbu zonās un rada viens pret vienu iespējas Toko-Ekambī, Memfisam un Dembelē. Gandrīz atgriezāmies spēlē, kad varējām panākt 2:2, bet tā vietā dabūjām 1:3. Kā jau teicu, šādā līmenī ir jābūt perfektam."

Mančestras "City" vienīgo vārtu autors Kevins De Breine: "Gadi rit, bet rezultāti paliek tie paši. Pirmajā puslaikā nebijām labi, zinām to – bijām pārāk lēni. Otrajā puslaikā gan spēlējām ļoti labi, panācām 1:1, izveidojām vēl vairākas iespējas, bet, saprotams, tad bija 1:2 un 1:3, kas spēlei pielika punktu. Ļoti žēl, ka tikām izslēgti šādā veidā, bet mums ir jāmācās no savām kļūdām – ar šo nav gana. Spēli izšķir tas, vai spēj realizēt savas iespējas."

Pusfinālā gaidāmi divi Francijas un Vācijas klubu dueļi – otrdien tiksies PSG un "Leipzig", bet trešdien spēlēs Lionas "Olympique" un Minhenes "Bayern". Ne tikai Lionas klubs, bet arī PSG franču zvaigzne Kiljans Mbapē sociālajos tīklos nekautrējās pieminēt fermeru līgu, tādējādi netieši norādot uz virkni ekspertu un līdzjutēju, kuri bieži noniecina "Ligue 1" un tās konkurētspēju.


Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.theguardian.com/footbal...

  -2 [+] [-]

, 2020-08-16 10:26, pirms 4 gadiem
Nu ,izskatas ka pauze Franciem naca par labu, bet pie normalcies apstakliem,kur butu 2 spelu summa.... tur nebutu viniem variantu

viena spele ir Viena spele, tad jau Islande tagad skaitas mega grands attieciba pret Angliju,bet vai ta ir?

  +3 [+] [-]

, 2020-08-16 11:38, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nu ,izskatas ka pauze Franciem naca par labu, bet pie normalcies apstakliem,kur butu 2 spelu summa.... tur nebutu viniem variantu
Tāpat kā kad tās pašas līgas komanda Monaco izslēdza Man City pirms dažiem gadiem?
Cerams, ka tu neesi aizmirsis, ka Liona izslēdza Juventus divu spēļu summā

  -2 [+] [-]

, 2020-08-16 18:07, pirms 4 gadiem
Fermeru līga bija un paliks, viena reize tikšana 2 franču klubiem pusfinālā, nenozīmē ka līgas līmenis būtu uber augsts..

     [+] [-]

, 2020-08-17 12:09, pirms 4 gadiem
tas ir sports, un katrai spēlei ir jākoncentrējas kā pēdējai - MC to neizdarīja un palika tur, kur palika + kausos vairs nav vāju komandu