Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kosta: "Kas notiek laukumā, paliek laukumā – ar Ramosu esam labi draugi"

Kosta: "Kas notiek laukumā, paliek laukumā – ar Ramosu esam labi draugi"
Djēgu Kosta un Serhio Ramoss
Foto: PA Pictures/Scanpix

Pateicoties diviem pagarinājumā gūtajiem vārtiem, par UEFA Superkausa īpašnieci trešo reizi kluba vēsturē izdevies kļūt Madrides "Atletico", kas Tallinā ar 4:2 pieveica Madrides "Real". Zaudētāju treneris Julens Lopetegi norādīja, ka trešie ielaistie vārti salauzuši spēles gaitu, kamēr Djego Simeone maču vēroja no malas un sūdzējās par aukstumu.

"Madrides "Real" laukumā vienmēr cīnās un vienmēr grib uzvarēt. Zinājām, ka mums priekšā smags mačs, un, ja pretinieks ir tik augsta līmeņa, notikt var jebkas," teica spēles labākais futbolists Djēgu Kosta, kurš uzvaru kaldināja ar diviem rezultatīviem sitieniem. "Mūsu smagais darbs bija izšķirošais faktors. Zinām, cik augsta līmeņa futbolisti spēlē otrā komandā, tāpēc bija jāsaglabā miers un koncentrēšanās. Tas palīdzēja."

Uzbrucējs rezultātu atklāja jau 50. sekundē, gūstot ātrākos vārtus Superkausa vēsturē, bet neizšķirtu viņš panāca pamatlaika izskaņā, teicamu kombināciju noslēdzot ar sitienu zem pārliktņa. Kosta daudz cīnījās ar sāncenšu kapteini Serhio Ramosu – te futbolisti satriecās galvām, te bija asāka vārdu pārmaiņa, te bija pārkāpums un spēriens Ramosam pa galvu. Tomēr Kosta uzsvēra, ka ārpus laukuma abi ir labi draugi.

"Visi zina, ka apbrīnoju Serhio Ramosu. Daudzu gadu garumā viņš ir pierādījis ļoti daudz. Esam draugi, taču tikai ārpus laukuma – spēles laikā neesam tik draudzīgi. Kad pievienojos Spānijas izlasei, viņš man palīdzēja ļoti daudz. Ramoss vienmēr grib uzvarēt, tieši tāpat kā es. Kas notiek laukumā, paliek laukumā – vienmēr," norādīja Brazīlijā dzimušais, bet Spāniju pārstāvošais Kosta.

Maču no malas nācās vērot "Atletico" galvenajam trenerim Djego Simeonem, kurš Eiropas līgas pusfinālā pret Londonas "Arsenal" nopelnīja četru Eirokausu spēļu diskvalifikāciju par attieksmi pret tiesnešiem. "Tribīnēs bija ļoti auksti. Negribu vilkt nekādas paralēles, bet tur tiešām bija ļoti auksti. Redzamība gan bija labāka, taču nevarēju sazināties ar spēlētājiem. Nevarēju būt daļa no spēles," teica Simeone.

Viņš sacīja, ka uzvarētais fināls komandai dos papildus pārliecību par saviem spēkiem: "Mums ir jāizbauda uzvara. Mums jāpatur prātā kluba mērķi. Uzskatu, ka psiholoģiskajā ziņā bijām lieliski sagatavojušies, plus Kostas pirmie vārti deva mums spēku. Šī uzvara mums dos lielu pārliecību." Nedēļas nogalē sāksies Spānijas čempionāts, bet "Atletico" pirmo maču aizvadīs pirmdienas vakarā savā laukumā pret "Leganes".

"Pamatlaikam beidzoties ar 2:2, jutāmies labi. Atradāmies pozīcijās, kas mums šķita komfortablas. Arī maiņas nostrādāja tieši tā, kā vēlējāmies," teica Simeone. "Futbolā esi tik labs, cik laba bijusi tava pēdējā spēle. Tomēr jāsaprot, ka uzvara ar 4:2 nemainīs mūsu spēles stilu."

"Jā, spēle mums nesākās pārāk labi – viņi iesita pirmajā uzbrukumā, un ko tādu negaidījām. Vajadzēja salauzt spēli, un izvirzījāmies vadībā ar 2:1. Demonstrējām labu sniegumu un radījām iespējas nodrošināt pārsvaru, bet tā vietā uzdāvinājām viņiem iespēju, un pretinieki to veiksmīgi izmantoja," pauda Julens Lopetegi, kurš aizvadīja pirmo oficiālo spēli pie Madrides "Real" stūres. "Atletico" izlīdzinājumu panāca pēc Marselu kļūdas.

"Pagarinājuma ievadā spēli kontrolējām mēs, taču uzvar komanda, kas gūst vairāk vārtu. "Atletico" bija mazliet labāka, un trešie ielaistie vārti mūs emocionāli salauza. Tas bija brīdis, kurā zaudējām spēli. Pie 2:3 bija jāriskē, bet tā vietā ielaidām vēl vienus vārtus. Izmisīgi centāmies atgūties, bet tam nepietika laika," skaidroja Lopetegi. Uzvarētāju rindās trešos vārtus ar perfektu sitienu no gaisa guva Sauls Nigess.

Izmantotie resursi:
Superkarika parim mängija Diego Costa: oleme...
Tribüünile pagendatud Atletico peatreener:...
Superkarika kaotanud Reali peatreener: 3:2...


, 2018-08-16 10:08, pirms 6 gadiem
Abi riebīgākie spēlētāji Pasaulē!!!
, 2018-08-16 11:16, pirms 6 gadiem
Staigā,smejas un runā vienu brīdi,un pēc 10 minūtēm Košta krītot iesper/uzkāpj uz Ramosa galvas,un bad blood is back
, 2018-08-19 10:37, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Abi riebīgākie spēlētāji Pasaulē!!!
Aizmirsi vēl Pepi un Ibru
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.