Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jūrmalas "Spartaku" uzvarējušais Minskas "Dinamo" atlaiž galveno treneri

Jūrmalas "Spartaku" uzvarējušais Minskas "Dinamo" atlaiž galveno treneri
Vuks Rašovičs (vidū)
Foto: dinamo-minsk.by

Lai arī pēdējās četrās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti un ceturtdien gaidāma Eiropas līgas atbildes spēle Dublinā, Baltkrievijas futbola kluba Minskas "Dinamo" vadība nolēma atstādināt visu treneru korpusu ar serbu galveno treneri Vuku Rašoviču priekšgalā.

Iepriekšējos divos gados Minskas "Dinamo" spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā, taču šosezon piedzīvo smagu krīzi. Zaudēts lērums vadošo futbolistu, neveiksmīgs selekcijas darbs ziemā, daudz savainojumu un neapmierinošs sniegums. Arī Eiropas līgas pirmajā kārtā pret Jūrmalas "Spartaku", neskatoties uz uzvarām abos mačos – 2:1 mājās un 2:0 Slokā -, baltkrievi nepārliecināja, un pēc neizšķirta savā laukumā pret Īrijas "St.Patrick's" (1:1) vadības pacietības mērs bija pilns.

Dortmundē dzimušais serbs Rašovičs sākotnēji uz Minskas "Dinamo" ieradās kā sporta direktors, bet par galveno treneri kļuva pagājušā gada maijā. Pašreiz par galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts Sergejs Borovskis, kurš bija pirmais "Ventspils" treneris un kurš vadījis arī Baltkrievijas izlasi. Pavisam nesen Borovskis komplektācijas izgāšanās dēļ tika atlaists no Minskas "Dinamo" sporta direktora amata, taču palika kluba sistēmā un strādāja ar jauniešiem.

"Vēlos pie līdzjutējiem un preses vērsties ar lūgumu," Minskas "Dinamo" mājaslapā citēts ģenerāldirektors Alims Selimovs. "Saprotam jūsu uzmanību procesiem, kas notiek "Dinamo" iekšienē, bet mums tagad ir priekšā spēle Dublinā. Pirmās spēles rezultāts nav tāds, kādu gaidījām. Tāpēc visi spēlētāju un treneru štāba komentāri sekos nedaudz vēlāk, bet tagad mums nepieciešams koncentrēties gaidāmajam mačam. Paldies par sapratni."

Baltkrievijas čempionātā Minskas "Dinamo" ar 26 punktiem 15 spēlēs ieņem trešo vietu, par vienu punktu atpaliekot no Soļigorskas "Shakhtyor" un jau par deviņiem punktiem atpaliekot no Kaspara Dubras pārstāvētās līdervienības Barisavas BATE. Ja Minskas "Dinamo" izdosies iekļūt Eiropas līgas trešajā kārtā, tajā baltkrievi tiksies vai nu ar Serbijas "Vojvodina", vai Velsas "Connah's Quay Nomads" (pirmajā spēlē serbi mājās uzvarēja ar 1:0).

Izmantotie resursi:
Новый тренерский штаб в Динамо.
Алим Селимов комментирует перестановки в...


, 2016-07-16 13:02, pirms 8 gadiem
Borovskis, nevis Bobrovskis.
, 2016-07-16 13:04, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Borovskis, nevis Bobrovskis.
Paldies.
, 2016-07-17 09:23, pirms 8 gadiem
Nu Barovskis būs uzņēmies smagu nastu,jo ja atbildes spēlē nepieveiks Svēto Patriku,kritika būs nežēlīga.Minskas Dinamo problēmas tikai lieku reiozi pierāda to,ka Spartakam šī brīža Minsku vajadzēja apspēlēt.Nekādi negribās ticēt ,ka virslīgas līderis ir tik vājš.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.