Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Līdz pirmajiem vārtiem nopietnas problēmas Aberdīnā neizjutām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ašvorts: "Līdz pirmajiem vārtiem nopietnas problēmas Aberdīnā neizjutām"
Pols Ašvorts
Foto: Māris Greidāns

"Ventspils" angļu treneris Pols Ašvorts sniedzis interviju kluba oficiālajai mājas lapai pēc komandas zaudējuma Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2.kārtā viesos pret "Aberdeen" (0:3).

Pols Ašvorts: "Lieliski apzinājāmies, kur un ar ko spēlējam, un nešaubījāmies, ka būs ļoti smaga spēle. Protams, esam vīlušies par rezultātu - tas ir slikts, nav ko piebilst. Turklāt "Ventspils", uzskatu, līdz pirmajiem ielaistajiem vārtiem spēlēja cienīgi un labi. Kad rezultāts kļuva 0:1, vajadzēja parādīt vairāk rakstura, pacensties, lai rezultāts nekļūtu lielāks un tad mājas spēlē paliktu nopietni varianti. Diemžēl neizdevās.

Neapšaubāmi, ka šāds zaudējums ir neveiksme, ir ļoti sāpīgi. Taču mēs nedrīkstam tagad šai sakarā nomocīt sevi. Jāizanalizē, jāpieņem šī mācība, jāizdara secinājumi. Ir jālabojas. Tas svarīgi ne tikai atbildes spēles ar "Aberdeen" sakarā - tas ir svarīgi visas atlikušās sezonas kontekstā."

Liekas, ka 0:3 dzeltenzilie nebija pelnījuši "Jā, piekrītu. Liels zaudējums vienmēr ir nepatīkams un sāpīgs. Turklāt gan 1.puslaikā, gan pēc pārtraukuma "Ventspils" spēlēja labi un mājiniekiem gandrīz neko neļāva izveidot. Nevaru pat pateikt, ka mēs izjustu kaut kādas nopietnas problēmas līdz pirmajiem ielaistajiem vārtiem. Taču pēc šiem pirmajiem vārtiem "Aberdeen" sajuta pārliecību, sāka spēlēt vēl aktīvāk un noveda lietu līdz lielai uzvarai."

Pirmie ielaistie vārti bija mača kulminācija. Ielaidām tāpēc, ka netikām galā ar "Aberdeen" spiedienu? "Nē, pirmkārt tāpēc, ka paši pieļāvām kļūdu. Runa nav par kādu spēlētāju konkrēti, bet par visu komandu."

Pirmās 45 minūtes - labākais nogrieznis "Ventspils" izpildījumā šajā sezonā? "Nē, nedomāju. Cita lieta, ka šai mačā mums pretī stājās visstiprākais pretinieks no tiem, ar kuriem šogad esam spēlējuši. Un uz šī fona mēs izskatījāmies ļoti labi."

Ko teicāt pārtraukumā? "Palūdzu spēlētājiem turpināt tādā pašā garā, darboties stingri un droši aizsardzībā, meklēt savu iespēju uzbrukumā."

"Ventspils" nezaudēja cīņā un divcīņās pret "Aberdeen", kurai ir spēcīgi futbolisti, kuri mīl spēka stilu? "Neapšaubāmi šajā aspektā pretiniekam nezaudējām! Komanda cīnījās, atdeva visus spēkus. Cita lieta, ka piekāpāmies piespēļu kvalitātē, centrējumos, standartsituācijās. Ko gan te runāt, ja divus vārtus ielaidām pēc stūra sitieniem? Lūk, šai ziņā "Aberdeen" mūs patiešām pārspēja."

Nav noslēpums, ka vienkāršāk būtu bijis aiziet dziļā aizsardzībā un domāt tikai par to, kā nelaist, cīnīties par neizšķirtu. Izskatījāt tādu variantu? "Nē, mēs nevēlējāmies aizslēgties un tikai aizsargāties. "Ventspils" plānoja spēlēt savu futbolu, centāmies izmantot savus trumpjus. Protams, ka grūti! Un mums daudz kas nesanāca. Taču kāpēc gan uzreiz iet dziļā aizsardzībā? Tas ir Eiropas līgas mačs, mūsu futbolistiem spēlēt tādā atmosfērā lieliskā stadionā un pret tādu pretinieku sanāk tikai vienreiz gadā! Jā, nesanāca, taču no saviem principiem neatteicāmies."

Uzbrukumā laikam jau gribējās paveikt ko vairāk? "Protams, taču acīmredzami, ka šādā spēlē "Ventspilij" nevarēja būt daudz bīstamu vārtu gūšanas iespēju - tas tomēr nebija Latvijas čempionāta mačs, tas ir cits līmenis. Neapšaubāmi vēlējos, lai uzbrukumā mēs radītu vairāk momentu, bet..."

Tagad "Ventspilij" būs jāspēlē ar "Aberdeen" mājās. Kāds būs uzdevums? "Pamatā - uzvarēt! Tā ir Eiropas līga, tie ir Eirokausi, mēs saprotam atbildību, tai skaitā sitamies par Latvijas futbola prestižu un reitinga punktiem. Tagad visi apspriež tikai gaalarezultātu, par visu citu aizmirst. Starp citu, tieši "Ventspils" no Latvijas klubiem pagaidām Eirokausos iekrājis visvairāk punktu."

"Aberdeen" stadionā bija gandrīz 11 tūkstoši. Mūsu futbolā tādi rādītāji, protams, ir nereāli. Taču vismaz jācer, ka 21.jūlijā būs pilns stadions? "Ļoti to gribētos! Pirmkārt, tā ir Eiropas līgas spēle un vienā gadā to diemžēl nesanāk tik daudz. Otrkārt, pie mums atbrauks "Aberdeen" - klubs ar lielu vārdu, laba komanda ar kvalitatīviem spēlētājiem. Tas noteikti būs interesants mačs! Turklāt "Ventspilij" tieši šai brīdī vajadzīgs un ir svarīgs atbalsts! Īsts līdzjutējs ar dubultu sparu atbalsta komandu, kad tai klājas grūti. Nedrīkst pēc šādas neveiksmes, kā saka, sist guļošu. Esmu pārliecināts, ka mūsu līdzjutēju vairākums arī tāpat uzskata un noteikti atnāks uz stadionu, lai atbalstītu. Mēs jūs ļoti gaidām stadionā!"

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

     [+] [-]

, 2016-07-16 15:04, pirms 8 gadiem
FKV ir bijusi spēle Virslīgā, kurā komanda nav izdarījusi nevienu sitienu vārtu rāmī?

     [+] [-]

, 2016-07-16 16:08, pirms 8 gadiem
Žēl, cerēju jau, ka ar šādiem nabagiem tiks galā.

     [+] [-]

, 2016-07-16 16:56, pirms 8 gadiem
Pietrūka asuma un cīņasspara tieši gaisa divcīņās,jo nevienam nav noslēpums,briti tradicionāli ir spēcīgi spēlē ar galvu.Bet varbūt pie vainas ir fiziskā kondīcija spēles beigās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-16 22:35, pirms 8 gadiem
Ja treneris par šādu spēli var pateikt ka labi spēlēja,humors.Ja kluba vadībai var muļķības iestāstīt tad visi kuri skatījās futbola parodiju jau nav auni

     [+] [-]

, 2016-07-17 09:14, pirms 8 gadiem
Man gan izskatījās,ka spēles pavedienu komanda jau zaudēja pirmā puslaika vidū.Nezinu,varbūt kļūdos?Speciālistiem labāk redzams.Visvairāk nesaprotama ir situācija,ka komanda stipriem pretiniekiem vārtus sāk zaudēt dupletā,īsā laika sprīdī.Arī virslīgas mačos, pret Spartaku un Jelgavu.

     [+] [-]

, 2016-07-19 15:32, pirms 8 gadiem
"Aberdeen" stadionā bija gandrīz 11 tūkstoši. Mūsu futbolā tādi rādītāji, protams, ir nereāli
1985.gadā "Daugavas" PSRS kausa spēlē pret "Žalgiri" bija 15 000. Tad vēl apkārt bija vecās tribīnes.
';