Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ČL: "Legia" tikai kompensācijas laikā izglābjas no sakāves Varšavā

ČL: "Legia" tikai kompensācijas laikā izglābjas no sakāves Varšavā
Miroslavs Radovičs
Foto:AP/Scanpix

Aizvadītas atlikušās UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas spēles, un Polijas čempione "Legia" tikai kompensācijas laikā izrāvusi neizšķirtu pret Īrijas komandu "Saint Patrick's Athletic" (1:1).

Polijas čempionvienība "Legia" spēli pret Īrijas klubu "St Patrick`s" aizvadīja Varšavas stadionā, kurš tika uzcelts "Euro 2012" vajadzībām. Spēles sākums izvērtās pietiekami līdzvērtīgs, taču "Legia" paviršības un pasivitāte aizsardzībā ļāva īriem 38. minūtē izspēlēt sekmīgu kombināciju un panākt 1:0.

Uzreiz pēc tam "St Patrick`s" bija lieliska iespēja panākt 2:0, taču aizsargs pēdējā brīdī tomēr paspēja izsist bumbu no vārtu līnijas. Puslaika pēdējā minūtē tiesnesis pažēloja īru vārtsargu, par pēdējās cerības glābiņu iedodot tikai dzelteno kartīti, bet soda sitienu "Legia" trāpīja pa pārliktni.

Otrā puslaika sākumā neizskatījās, ka "Legia" futbolisti aptvēruši, ka zaudē, un pirmās 20 minūtes aizritēja samērā mierīgi. Pēc tam gan poļu klubs pārgāja uzbrukumā un radīja neskaitāmas iespējas vārtu gūšanai, taču tās tika izšķērdētas. Īru aizsardzība izturēja līdz kompensācijas laika pirmajai minūtei, kad serbs Miroslavs Radovičs ielauzās soda laukumā un izsita vārtsargam cauri kājām, panākot 1:1.

Zaudējumu mājās cieta Tbilisi "Dinamo", kura ar 0:1 piekāpās Kazahstānas "Aktorbe" vienībai. Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī spēle Norvēģija, kur uzvarēja Rumānijas "Steaua". Mača izskaņā gan milzīgs pārsvars piederēja "Stromgodset", taču "Steaua" radās iespēja pretuzbrukumam. Izgājiens viens pret viens palika nerealizēts un potenciālais 2:0 - nesasniegts.

Savukārt Bulgārijas "Ludogorets" ielikusi pārliecinošus pamatus uzvarai pār Luksemburgas "Dudelange". Viesi izturēja līdz 35. minūtei, taču pēc tam ielaida četrus vārtu un ar zaudējumu par trešo kvalifikācijas kārtu var aizmirst.

UEFA Čempionu līga, otrā kvalifikācijas kārta

KomandasRez./Sākums
Valleta (Malta)-Qarabag (Azerbaidžāna)0:1
Slovan (Slovākija) - TNS (Velsa)1:0
Sheriff (Moldova)-Sutjeska (Melnkalne)2:0
BATE (Baltkrievija)-Skenderbeu (Albānija)0:0
Zrinjski (Bosnija) -Maribor (Slovēnija)0:0
Santa Coloma (Andora) - Maccabi T (Izraēla)0:1
Rabotnicki (Maķedonija)-HJK Helsinki (Somija)0:0
Dinamo (Horvātija) - Žalgiris (Lietuva)2:0
Cliftonville (Ziemeļīrija) -Debrecen (Ungārija)0:0
Partizan (Serbija) -HB(Fēru salas)3:0
Sparta (Čehija) -Levadia (Igaunija)7:0
KR (Islande)-Celtic (Skotija)0:1
Malmo (Zviedrija) - Ventspils (Latvija)0:0
Ludogorets (Bulgārija) - F91 Dudelange (Luksemburga)4:0
Dinamo (Gruzija) - Aktobe (Kazahstāna)0:1
Stromsgodset (Norvēģija) - Steaua (Rumānija)0:1
Legia (Polija) - St Patrick`s (Īrija)1:1

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2014-07-17 00:19, pirms 10 gadiem
Protams, nesekoju baigi šo valstu klubiem līdz, taču pēc vēsturiskiem klubu nosaukumiem izskatās, ka gana daudz negaidītu rezultātu saskrējušies
, 2014-07-17 00:26, pirms 10 gadiem
Let go Ventspils
, 2014-07-17 06:05, pirms 10 gadiem
Virsraksts kā vienmēr SC līmenī. 1:0 nav nekāda sakāve. Ja, būtu +3 un vairāk, tad varētu runāt par sagrāvēm.
, 2014-07-17 06:18, pirms 10 gadiem
marka3x3 rakstīja: Virsraksts kā vienmēr SC līmenī. 1:0 nav nekāda sakāve. Ja, būtu +3 un vairāk, tad varētu runāt par sagrāvēm.
Sakāve un sagrāve nav viens un tas pats.
, 2014-07-17 08:25, pirms 10 gadiem
marka3x3 rakstīja: Virsraksts kā vienmēr SC līmenī. 1:0 nav nekāda sakāve. Ja, būtu +3 un vairāk, tad varētu runāt par sagrāvēm.
LV valodā arī ir 100 000 vārdu
nevis tikai 2000- 3000 ; )
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.