Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas finālu plāno aizvadīt augusta beigās

Andrejs Siliņš

Čempionu līgas finālu plāno aizvadīt augusta beigās
Foto: imago / Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) uzsākusi darbu pie plāna, kas paredz šīs sezonas Čempionu līgas fināla aizvadīšanu 29. augustā.

Čempionu līga koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārtraukta brīdī, kad bija zināma puse no ceturtdaļfināla dalībniecēm. Vēl četros dueļos nav aizvadīta atbildes spēle. Līdz ar to priekšā vēl visas ceturtdaļfināla un pusfināla spēles, kā arī fināls. Tas bija ieplānots 30. maijā Stambulā, taču līdz ar pandēmijas situācijas attīstību kļuvis skaidrs, ka tas notiks vēlāk.

Ja Čempionu līgas fināls notiks 29. augustā, tad Eiropas līgas fināls paredzēts trīs dienas iepriekš Polijas pilsētā Gdaņskā. Pie jaunā scenārija ceturtdaļfināli un pusfināli tiktu aizvadīti jūlijā un augustā. Vēl viens plāns paredzot arī ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājus noskaidrot vienā mačā un šāds miniturnīrs notiktu pēc tam, kad tiktu noslēgtas vietējo līgu sezonas.

23. aprīlī paredzēta UEFA sanāksme, kurā varētu tikt pieņemts lēmums sezonu pabeigšanai. Pastāv iespēja, ka ar UEFA atļauju Eiropas valstu vietējie čempionāti tiktu pabeigti šī brīža situācijā, ļaujot neizspēlēt tos līdz galam.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli, atbildes spēles

SpēleRezultātsSummā
Leipzig – Tottenham3:04:0
Valencia – Atalanta3:44:8
PSG – Borussia D2:03:2
Liverpool - Atletico2:32:4
Man. City – Real Madrid17.03.1:2
Juventus - Lyon17.03.0:1
Bayern - Chelsea18.03.3:0
Barcelona - Napoli18.03.1:1

UEFA Eiropas līga, 1/8 fināls, pirmās spēles

SpēleRezultāts
Basaksehir – Kobenhavn1:0
Eintracht – Basel0:2
LASK – Man. United0:5
Sevilla – Romaatcelta
Inter – Getafeatcelta
Olympiacos – Wolves1:1
Rangers – Bayern Leverkusen1:3
Wolfsburg – Shakhtar1:2

  +3 [+] [-]

, 2020-04-16 23:04, pirms 4 gadiem
ja godīgi - jau noguris no šiem miljons plāniem un idejās par turpinājumiem / atsākšanu utt - ar katru nedēļu viss strauji mainās ..

     [+] [-]

, 2020-04-16 23:12, pirms 4 gadiem
Būtu jau jauki, ja tā būtu taisnība, ka Real uzvarēja City pirmajā spēlē.
Eintracht zaudēja Bāzelei ar 0-3, nevis 0-2.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-16 23:24, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: ja godīgi - jau noguris no šiem miljons plāniem un idejās par turpinājumiem / atsākšanu utt - ar katru nedēļu viss strauji mainās ..
Taisnība. Tagad to visu ziņo ziņošanas pēc. Gan pašas organizācijas, gan mediji. Nav zināms, kad situācija vispār mainīsies un cik ilgi vēl būs šie ierobežojumi. Neredzu jēgu no tā, ka vienu dienu paziņo, ka plāno visu atsākt maijā. Tad paziņo, ka turnīrs turpināsies bez atbildes spēlēm. Tad paziņo, ka turnīru vispār nepabeigs. Tad paziņo, ka turpinājums būs augustā. Un tā katru dienu, katra sporta organizācija. Pateiktu "tournament suspended until further notice", un kad reāli gaisma tuneļa galā parādās, tad arī sāk plānot kaut ko.

     [+] [-]

, 2020-04-17 10:01, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Pateiktu "tournament suspended until further notice", un kad reāli gaisma tuneļa galā parādās, tad arī sāk plānot kaut ko.
LFF tā arī izdarīja.