Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Spānija pret Vāciju Eiropas līgā - Bilbao un "Atletico" pret "Schalke" un "Hannover"

Spānija pret Vāciju Eiropas līgā - Bilbao un "Atletico" pret "Schalke" un "Hannover"
Vai Bilbao "Athletic" paņems arī Gelzenkirhenes "Schalke" skalpu?
Foto: AFP/Scanpix

Notikusi arī UEFA Eiropas līgas izloze. Tā lēmusi, ka ceturtdaļfinālā norisināsies divi Spānijas un Vācijas dueļi - savā starpā tiksies Bilbao "Athletic" un Gelzenkirhenes "Schalke", kā arī Madrides "Atletico" un "Hannover". Citos pāros ielozētas attiecīgi Nīderlandes "Alkmaar" un Spānijas "Valencia", kā arī Lisabonas "Sporting" un Harkovas "Metalist". Pirmās ceturtdaļfinālu spēles notiks 29.martā.

Arī Eiropas līgas izlozē, līdzīgi kā Čempionu līgas, nebija nekādu ierobežojumu, un ceturtdaļfināla pāri tika noskaidroti tā sauktajā aklajā izlozē. Pirmajā pārī savā starpā tiksies Nīderlandes "Alkmaar" un Spānijas "Valencia". Alkmāras klubs grupu turnīrā apsteidza Zviedrijas "Malmo" un Vīnes "Austria", tomēr palika aiz Harkovas "Metalist". Izslēgšanas spēlēs alkmārieši vispirms divreiz ar 1:0 uzvarēja Beļģijas "Anderlecht", bet astotdaļfinālā pieveica arī Itālijas "Udinese" (2:0 mājās un 1:2 mazākumā Udīnē). Tikmēr "Valencia" Eirokausus sāka Čempionu līgā, kur grupā aiz Londonas "Chelsea" un Lēverkūzenes "Bayer" ieņēma tikai trešo vietu, bet Eiropas līgā pieveica Anglijas "Stoke" (1:0 un 1:0) un citu Nīderlandes komandu PSV "Eindhoven" (4:2 savā laukumā un 1:1 izbraukumā).

Savukārt citā pārī Gelzenkirhenes "Schalke" spēlēs pret vienu no astotdaļfināla galvenajām varonēm Bilbao "Athletic". Abas komandas Eirokausos startēja tikai Eiropas līgā un viegli izkļuva no grupas. "Schalke" sešās spēlēs ieguva 14 punktus un aiz sevis atstāja Bukarestes "Steaua", Haifas "Maccabi" un Larnakas AEK, savukārt "Athletic" ieguva par punktu mazāk, taču arī izcīnīja pirmo vietu, apsteidzot "Liepājas Metalurga" pāridarītāju "Salzburg", Francijas PSG un Bratislavas "Slovan". Play-off Gelzenkirhenes klubs pagarinājumā salauza mazākumā esošo Plzeņas "Viktoria" (1:1 Čehijā un 3:1 Vācijā), bet tad mājās pārbrauca pāri arī Enšēdes "Twente" (0:1 Nīderlandē un 4:1 Vācijā). "Athletic" tika galā ar Maskavas "Lokomotiv" (2:3 viesos, 1:0 mājās) un Mančestras "United" (3:2 viesos, 2:1 mājās).

Izloze futbola cienītājus lutināja ar vēl vienu Spānijas un Vācijas dueli - Madrides "Atletico" pret "Hannover". Kamēr vācieši apsteidza Dānijas "Kobenhavn" un Vorsklas "Poltava" un ieguva otro vietu, "Atletico" tika ielozēts nāves grupā ("Udinese", Glāzgovas "Celtic" un Francijas "Rennes"), kurā ieņēma pirmo vietu. Jāatzīmē, ka sākotnēji "Celtic" vietā grupā bija Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", bet Šveices komanda tika diskvalificēta. Arī turpinājumā izloze "Atletico" nelutināja, tomēr arī Romas "Lazio" (3:1 viesos, 1:0 mājās) un Stambulas "Besiktas" (3:1 mājās, 3:0 viesos) madridiešiem nebija šķērslis. "Hannover" izslēgšanas mačos spēlēja pret diviem beļģu klubiem - "Brugge" (2:1 mājās, 1:0 viesos) un Lježas "Standard" (2:2 viesos, 4:0 mājās), ar kuru spēlēja jau grupā.

Pēdējā pārī tiksies Lisabonas "Sporting" un Harkovas "Metalist". Portugāļu vienīga grupā apsteidza "Lazio", Rumānijas "Vaslui" un Šveices "Zurich", astotdaļfinālā sīvā cīņā uzvarēja Varšavas "Legia" (2:2 Polijā un 1:0 Portugālē), bet iepriekšējā kārtā ar lielām pūlēm nosargāja pārsvaru pret Mančestras "City" (1:0 Portugālē un 2:3 Anglijā). "Metalist" 1/16 finālā izrēķinājās ar "Salzburg" (4:0 viesos un 4:1 mājās), bet astotdaļfinālā pēdējās desmit minūtēs Pirejā izglābās pret vietējo "Olympiakos" (0:1 mājās, 2:1 viesos). Pusfinālos tiksies pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā pāra uzvarētājas. Fināls devītajā maijā tiks aizvadīts Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē.

StadijaPārisPāris
1/4 finālsAlkmaar (Nīderlande) - Valencia (Spānija)Schalke (Vācija) - Athletic Bilbao (Spānija)
1/4 finālsSporting (Portugāle) - Metalist (Ukraina)Atletico Madrid (Spānija) - Hannover (Vācija)
1/2 finālsAtletico/Hannover - Alkmaar/ValenciaSporting/Metalist - Schalke/Athletic

Komanda, kas minēta pirmā, pirmo spēli aizvadīs savā laukumā.


, 2012-03-16 14:26, pirms 12 gadiem
Par lielu Harkovu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-16 15:06, pirms 12 gadiem
Spāņu fināls Eiropas līgā Valencia- Bilbao

spāņu fināls Čempionu līgā Real - Barcelona

un pieminiet manus vārdus.
, 2012-03-16 15:17, pirms 12 gadiem
Es jau tik pārliecinats nebūtu par Cempionu Līgas finālu, drīzāk Bayern vs Barcelona! Bayern tomēr liekas stabilāka šogad!
Eiropas Līgā varētu piekrist, ka fināls būs Bilbao vs Valencia, ja nu vienīgi tā pati Shalke neparsteidz, viņiem ir ko izšaut!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-16 15:24, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Valencia - Shalke un Barca - Bayern
Un vēl Eiropas čempionātā fināls Spānija - Vācija.
, 2012-03-16 15:28, pirms 12 gadiem
Raimis969x rakstīja: Es jau tik pārliecinats nebūtu par Cempionu Līgas finālu, drīzāk Bayern vs Barcelona! Bayern tomēr liekas stabilāka šogad!
Eiropas Līgā varētu piekrist, ka fināls būs Bilbao vs Valencia, ja nu vienīgi tā pati Shalke neparsteidz, viņiem ir ko izšaut!
Bayern ir stabilāka par ko? Real? Par to tu laikam spried pēc Bayern spēlēm ar Basel un Hoffenheim, ja? Sezonas sākums bija tiešām labs, bet Bayern tikai tagad iespējams būs izlīduši no bedres, kurā bija ievēlušies vēl pavisam nesen.
, 2012-03-16 15:48, pirms 12 gadiem
Oi,skaisti šeit arī. ideālas izlozes, nav ko piebilst. Sitīsim vāciešus
, 2012-03-16 15:50, pirms 12 gadiem
Raimis969x rakstīja: Es jau tik pārliecinats nebūtu par Cempionu Līgas finālu, drīzāk Bayern vs Barcelona! Bayern tomēr liekas stabilāka šogad!
Eiropas Līgā varētu piekrist, ka fināls būs Bilbao vs Valencia, ja nu vienīgi tā pati Shalke neparsteidz, viņiem ir ko izšaut!
nja,kā tu to stabilitāti izmērīji? Bayern pat ar Leverkūzeni netika galā...
, 2012-03-16 16:11, pirms 12 gadiem
Kurš to varēja padomāt ka pēdējā no bijušām PSRS komandām kas paliks Eirokausos būs Metallist... Nevis DynamoK, CSKA, Šahtar, Zenit, Spartak, Rubin...
, 2012-03-16 16:25, pirms 12 gadiem
Raimis969x rakstīja: Es jau tik pārliecinats nebūtu par Cempionu Līgas finālu, drīzāk Bayern vs Barcelona! Bayern tomēr liekas stabilāka šogad!
Eiropas Līgā varētu piekrist, ka fināls būs Bilbao vs Valencia, ja nu vienīgi tā pati Shalke neparsteidz, viņiem ir ko izšaut!
Pēc kā tu spried par Bayern stabilitāti šogad? Pēc pēdējās spēles pret Basel? Apskaties tabulas, cik punktus ieguva Madride un Minhene savos čempionātos, cik vārtus pretiniekiem iesita. Kā Čempionu līgā abām komandām gāja? Saliec šos visus par un pret un tad var secināt, kurš ir stabilāks.
, 2012-03-16 16:28, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: Oi,skaisti šeit arī. ideālas izlozes, nav ko piebilst. Sitīsim vāciešus
Tas ir jādara. Nav variantu. Vienīgi Šalkē spēlē Rauls. No vienas puses būs žēl, ja viņš izlidos. Taču es par la ligas klubiem.
, 2012-03-16 16:29, pirms 12 gadiem
Amerigo_Vespucci rakstīja: 4ujs ka varētu būt Spāņu fināls,proti, Valencia - Bilbao izskatā!
Jā, tikai Valensijas vietā iespējams būs Madrides "Atletico". Pēdējā laikā viņi rāda ļoti labu spēli, bet Unaja Emerī komandai ir daudz nestabilu spēļu.
, 2012-03-16 16:52, pirms 12 gadiem
Altemix rakstīja: Pēc kā tu spried par Bayern stabilitāti šogad? Pēc pēdējās spēles pret Basel? Apskaties tabulas, cik punktus ieguva Madride un Minhene savos čempionātos, cik vārtus pretiniekiem iesita. Kā Čempionu līgā abām komandām gāja? Saliec šos visus par un pret un tad var secināt, kurš ir stabilāks.
neesmu slims ar spāņu futbolu, bet arī ne vācu, vienkārši gan pats redzēsi ayern finālā!
, 2012-03-16 22:58, pirms 12 gadiem
Fināls: Valencia - Mentalist = 0:2
...esmu runājis...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.