Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Zenit" paliek mazākumā un kompensācijas laikā zaudē Lisabonā

"Zenit" paliek mazākumā un kompensācijas laikā zaudē Lisabonā
Aksels Vitsels pret Nikolasu Gaitanu
Foto: AP/Scanpix

Ļoti svarīgus vārtus kompensācijas laika pirmajā minūtē guva Lisabonas "Benfica" brazīliešu uzbrucējs Žonass, kurš UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē izrāva uzvaru pār Sanktpēterburgas "Zenit" (1:0). Pirms ielaistajiem vārtiem otro brīdinājumu saņēma Dominiko Krišito.

Lisabonas "Benfica" devās laukumā ar identisku pamatsastāvu, kāds sāka arī neseno Portugāles grandu dueli pret "Porto" (1:2), savukārt Sanktpēterburgas "Zenit" aizvadīja pirmo oficiālo spēli kopš 9. decembra, kad Čempionu līgas grupu turnīrā izbraukumā zaudēja Beļģijas "Gent" (1:2).

Kā jau to varēja gaidīt, biežāk ar bumbu bija "Benfica", bet "Zenit" aizsardzībā spēlēja ļoti kompakti un gaidīja iespējas ātriem pretuzbrukumiem. Citādi pirmajā puslaikā spēle bija līdzvērtīga un reālu izdevību nebija praktiski nemaz. "Zenit" izpildīja daudz standartsituāciju, tomēr Halka centrējumi parasti bija pārāk zemi un viegli nolasāmi. Savukārt mājinieku pusmomenti no spēles beidzās tikai ar vieglu izbīli "Zenit" aizsargiem.

Otrais puslaiks sākās ar neilgu "Zenit" ofensīvu - Žuliu Sēzars ar grūtībām tika galā ar Aksela Vitsela sitienu no distances -, bet pēc tam Lisabonas "Benfica" pārliecinoši ieguva iniciatīvu, liekot "Zenit" lielu puslaika daļu atsisties. Lieliska iespēja mājiniekiem bija 69. minūtē, kad Nikolass Gaitans soda laukumā apspēlēja aizsargu un no tuvas distances spēcīgi sita virsū Jurijam Lodiginam, bet 72. minūtē Esekjels Garajs pēc partnera piespēles sita garām vārtu stūrim.

Ja kāda komanda otrajā puslaikā izrādīja vēlmi uzvarēt, tad tā noteikti bija "Benfica", un mājinieki arī izrāva laimīgu uzvaru. 90. minūtē otro brīdinājumu nopelnīja viesu malējais aizsargs Krišito, bet pēc sekojošās standartsituācijas un Gaitana centrējuma ar galvu neatvairāmi sita Žonass (1:0). "Benfica" izrāva uzvaru, taču atbildes spēlei intrigas vēl paliek atliku likām. Jāpiebilst, ka Krišito jau pēc pirmā brīdinājuma bija sakrājis kartīšu normu un nākamajā mačā, kas paredzēts 9. martā, nepiedalītos. Dzelteno kartīšu limita dēļ atbildes spēle secen ies arī "Zenit" pussargam Havi Garsijam, kā arī "Benfica" spēlētājiem Andrē Almeidam un Žardelam.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Chelsea2:1 (1:1)Ibrahīmovičs 39' Kavani 78' – Obi Mikels 45'+1
Benfica – Zenit1:0 (0:0)Žonass 90'+1
Gent – Wolfsburg17.02.
Roma – Real Madrid17.02.
Arsenal – Barcelona23.02.
Juventus – Bayern23.02.
PSV Eindhoven – Atletico24.02.
Dynamo Kyiv – Manchester City24.02.

, 2016-02-16 23:41, pirms 8 gadiem
Halava
, 2016-02-16 23:43, pirms 8 gadiem
Nu jā, nepaveicās
, 2016-02-16 23:44, pirms 8 gadiem
Ka jau teicu - krievu klubi ir impotenti. Šodien abas krievu komandas palika uz nullītes un abas ir ļoti tuvu, lai izkristu. Pie tadas naudas bāšanas un iedzivotaju skaita tas ir kauns. Krievs nekad nav pratis spēlēt futbolu, tas ir fakts !
, 2016-02-17 10:50, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ka jau teicu - krievu klubi ir impotenti. Šodien abas krievu komandas palika uz nullītes un abas ir ļoti tuvu, lai izkristu. Pie tadas naudas bāšanas un iedzivotaju skaita tas ir kauns. Krievs nekad nav pratis spēlēt futbolu, tas ir fakts !
Neesmu krievu fans, bet nepiekritīšu. Krievi (PSRS) ir bijuši Eiropas čempioni, kā arī vairākkārtīgi finālisti (60jos un 80jos gados). Jā, 80jos PSRS izlasē spēlēja daudzi ukraiņi, bet 60jos gados tā šķiet, ka nebija. Teikt, ka krievi NEKAD nav mācējuši spēlēt futeni nav īsti korekti.
, 2016-02-17 10:53, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ka jau teicu - krievu klubi ir impotenti. Šodien abas krievu komandas palika uz nullītes un abas ir ļoti tuvu, lai izkristu. Pie tadas naudas bāšanas un iedzivotaju skaita tas ir kauns. Krievs nekad nav pratis spēlēt futbolu, tas ir fakts !
World Cup
Appearances 11 as of 2018 (First in 1958)
Best result Fourth Place, 1966
European Championship
Appearances 11 (First in 1960)
Best result Champions, 1960

Klubi regulāri spēlē ČL un EL play-off, CSKA2005 un Zenit2008 ir arī vinnējuši UEFA Kausu.

Tas tā kā skaitās, citēju: "Krievs nekad nav pratis spēlēt futbolu, tas ir fakts !"?!

Vajadzētu vismaz nedaudz padomāt, pirms stāstīt blēņas.
, 2016-02-17 13:18, pirms 8 gadiem
Best result Fourth Place
Re - te arī ir atbilde uz šo jautājumu. Pie kam tas vēl ir PSRS laikā, piepalīdzot no malas
, 2016-02-17 14:37, pirms 8 gadiem
baraviks rakstīja: Best result Fourth Place
Re - te arī ir atbilde uz šo jautājumu. Pie kam tas vēl ir PSRS laikā, piepalīdzot no malas
Bronzu 2008. gadā nepiemirsi?
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
45

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.