Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Klāt ČL 1/8 fināli: PSG pret "Chelsea", "Benfica" pret "Zenit"

Klāt ČL 1/8 fināli: PSG pret "Chelsea", "Benfica" pret "Zenit"
Zlatans Ibrahīmovičs un PSG gatavi kaujai pret "Chelsea"
Foto: AP/Scanpix

Šovakar pulksten 21:45 ar divām spēlēm sāksies UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli futbolā - Francijas čempione "Paris Saint Germain" (PSG) savā laukumā uzņems Anglijas čempioni Londonas "Chelsea", savukārt Portugāles čempione Lisabonas "Benfica" uzņems Krievijas čempioni Sanktpēterburgas "Zenit". Viena spēle šovakar arī UEFA Eiropas līgā.

PSG - Chelsea

Čempionu līgas grupu turnīrs noslēdzās 9. decembrī, un PSG ar četrām uzvarām, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu savāca 13 punktus, kas jau laikus ļāva nodrošināt iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Vienīgos punktus francūži zaudēja grupas uzvarētājai Madrides "Real", mājās cīnoties neizšķirti (0:0), bet izbraukumā zaudējot ar minimālo 0:1. Tikmēr Londonas "Chelsea" spēlēja G grupā, kur zaudēja "Porto" (1:2) un cīnījās neizšķirti ar Kijevas "Dynamo" (0:0), bet pārējās četrās cīņās svinēja panākumus, kas ļāva ar 13 punktiem uzvarēt grupā.

Parīzē nav "Chelsea" kapteinis Džons Terijs, kurš atgūstas no kājas savainojuma, ko guva sestdien notikušajā Premjerlīgas mačā pret "Newcastle United" (5:1). Serbu pussargs Nemaņa Matičs nevarēs palīdzēt diskvalifikācijas dēļ, ierindā nebūs arī franču aizsargs Kurts Zumā, toties ar komandu ir uzbrūkošais pussargs Oskars, kurš atguvies no kājas savainojuma. 11 mačos kopš Gūsa Hidinka stāšanās pie komandas stūres "Chelsea" nav zaudējusi nevienā no 11 spēlēm un uzvara pār Ņūkāslu sestdien bija pārliecinošākā šosezon.

"Kopš decembra esam uzlabojuši savu sniegumu, bet tikšana pāri astotdaļfinālam būs īsta pārbaude mūsu komandai," atzīst Hidinks. "Kļūstam labāki soli pa solim, bet vēl neesam sasniegusi tādu formu, kādu vēlamies. Mums jābūt spējīgiem uzspiest savu spēles stilu."

PSG sniegums vietējā čempionātā komentārus neprasa - komanda nav zaudējusi 44 spēlēs pēc kārtas, bet šosezon vienīgo zaudējumu piedzīvojusi jau minētajā mačā pret Madrides "Real". Tiesa, sestdien spēlēts neizšķirti pret "Lille" (0:0), malā paliekot četriem pamata sastāva vīriem: Zlatanam Ibrahīmovičam, Maksvelam, Tjagu Motam un Tjagu Silvam. Šovakar visi nosauktie būs ierindā, bet iztrūks Havjērs Pastirs un Marko Verati. Tāpat mača priekšvakarā Lorāns Blāns palicis bez stabila pamatsastāva spēlētāja – labās malas aizsarga Serža Orjē. Kotdivuārietis interneta tiešsaistē sestdienas vakarā aprunāja savus komandas biedrus un treneri, un klubs uz nenoteiktu laiku spelētāju atstādinājis no komandas.

"Zinām, ka visa mūsu sezona tiks vērtēta pēc snieguma tieši Čempionu līgā," lielo izslēgšanas turnīra nozīmi skaidro PSG galvenais treneris Blāns. "Medijiem uzvara pašmāju čempionātā šķiet pašsaprotama un arī zaudējumi kausos izskatītos slikti. Čempionu līga ir kas cits, šeit mēs cīnāmies ar vismaz mūsu līmeņa pretiniekiem. Sākot ar šo kārtu, spēlēsim tikai pret komandām, kurām ir iespēja triumfēt Čempionu līgā. Tas ir laiks, kad viss kļūst daudz interesantāk klubam, spēlētājiem un treneriem. Mums ir potenciāls, lai uzvarētu šajā turnīrā."

Interesanti, ka abas komandas tikās tiesi šai pašā turnīra fāzē arī pirms gada. Toreiz 1:1 pirmajā mačā Parīzē un 2:2 otrajā mačā Loindonā, līdz ar to, pateicoties vairāk gūtiem vārtiem izbraukumā, tālāk devās parīzieši.

Benfica - Zenit

Otrais šīs dienas astotdaļfināls norisināsies Lisabonā, kur "Benfica" uzņems krievu "Zenit". Pēterburgas komanda grupu turnīrā bija pārliecinoša - piecas uzvaras un zaudējums tikai otrajā vietā grupā palikušajai beļģu "Gent". Komandas galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs, kuram šī ir pēdējā sezona pie "Zenit" stūres, neslēpj, ka mērķis ir tikai viens - kvalificēties ceturtdaļfinālam. "Pēdējos divos mēnešos esam ļoti labi pastrādājuši un mērķis ir sasniegt labu rezultātu, lai mājās izdarītu atlikušo un kvalificētos. Mājās Čempionu līgā esam aizvadījuši dažus lieliskus mačus," saka portugāļu speciālists.

"Zenit" Lisabonā būs bez četriem spēlētājiem (Viktors Fajzuļins, Vjačeslavs Malafejevs, Igors Smoļņikovs un Aleksandrs Rjazancevs), bet vairākiem vadošajiem spēlētājiem būs jāuzmanās no brīdinājumu saņemšanas, lai nezaudētu tiesības piedalīties atbildes mačā. "Pēdējos mēnešos "Benfica" ir pilnībā sevi mainījusi," pretiniekus uzslavē Vilašs-Boašs, kura komandai pēdējā oficiālā spēle bija 9. decembrī pret jau minēto "Gent". "Viņi rāda labu sniegumu, izcīna uzvaras, gūst daudz vārtus..."

Un "Benfica" uzņems "Zenit" ar papildus dusmām, jo pēdējā Portugāles čempionāta mačā piedzīvoja pirmo zaudējumu pēc 11 uzvaru sērijas (kopš 8. decembra), ar 1:2 piekāpjoties "Porto". Lieliskā formā ir grieķu uzbrucējs Kostas Mitroglu, kurš guvis astoņus vārtus pēdējās sešās vietējā čempionāta cīņās. Lisabonas komandai ierindā atgriezīsies Aksels Vitsels, Havi Garsija un Esekjels Garajs, bet iztrūks pieci spēlētāji (Luizau, Rebošu, Nunu Santušs, Fejsa un Lisandro Lopess).

""Zenit" ir spēlētāji, kuri bijuši kopā vairākus gadus un labi pazīst portugāļu futbolu," pretiniekus raksturo "Benfica" galvenais treneris Rui Vitorija. "Zinām, cik smaga būs šī spēle, cik spēcīgs būs pretinieks, taču, neraugoties uz to, pret ko jāspēlē, "Benfica" mērķis vienmēr ir uzvara."

Viens mačs šovakar norisināsies arī UEFA Eiropas līgā, kur izslēgšanas turnīru atklās Stambulas "Fenerbahce" un Maskavas "Lokomotiv" duelis. Krievi uzvarēja H grupā, bet turkiem bija otrā vieta A grupā. "Fenerbahce" jāiztiek bez Djēgu (diskvalifikācija), Bā un Markoviča (savainoti), bet "Lokomotiv" nespēlēs kapteinis Vedrans Čorluka (diskvalifikācija) un aizsargs Romāns Šiškins (savainots). Šī būs abu komandu pirmā oficiālā tikšanās reize vēsturē, kam papildus cīņas fonu veido Krievijas un Turcijas diplomātisko attiecību sarežģījumi pēdējos mēnešos. Spēles sākums 19:00.


, 2016-02-16 12:29, pirms 8 gadiem
Par aizraujošu dueli un Chelsea uzvaru divu spēļu summā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-16 12:33, pirms 8 gadiem
Varetu norisket uz Chelsea!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-16 12:37, pirms 8 gadiem
PSG bilance shosezon savaa laukumaa: 20 speeles, 17 uzvaras,
3 neizskirti.
, 2016-02-16 12:39, pirms 8 gadiem
PSG šogad tiks līdz finālam, esmu gatavs pat likt naudu uz to
, 2016-02-16 12:43, pirms 8 gadiem
Skatīsimies, vai Krievijas klubu atkal nepagubinās viņu garais pārtraukums! Visādi citādi noteikti divu spēļu summā būtu favorīti.
, 2016-02-16 12:50, pirms 8 gadiem
Ceru uz vārtu birumu parīzē, objektīvi skatoties psg jauzvar , bet čujs ir uz 2:1 vai 2:2 , lai vismaz ir intriga londonā. Zenit gan jācenšaš atstāt savus vārtus neskartus , jo portugāļi mājās spiedīs . Kā Havjērs Pastore pārvēršas pa Pastiru ??
, 2016-02-16 12:52, pirms 8 gadiem
Spurs panems Epl bet PSG cl
, 2016-02-16 12:57, pirms 8 gadiem
Benfica un Zenit domāju, ka nospēlēs 1-1 vai pat 0-0, reāli ieraugot koefu 4 uz Zenit optibetā pirksti saniezējās kā nekad vēl.
PSG vajadzētu ņemt chelsea šogad, aizsardzības līnija Chelsea kko sačakarēs.
, 2016-02-16 13:04, pirms 8 gadiem
un Viasat sport baltic tiešraidē rāda Benfica - Zenit..
, 2016-02-16 13:24, pirms 8 gadiem
Dabuj match futbol
, 2016-02-16 13:24, pirms 8 gadiem
A ir latvija legali pieejams Un abonejams sky sport?
, 2016-02-16 13:36, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: PSG bilance shosezon savaa laukumaa: 20 speeles, 17 uzvaras,
3 neizskirti.
Nu nevarētu teikt, ka viņiem ir reāli pretinieki ligue 1, bet kaut kā intuīcija saka, ka PSG tāpat tālu tiks. Di Maria saraustīs to aizsardzību, Ibra iesitīs.
, 2016-02-16 13:50, pirms 8 gadiem
Jāā, VSB gan ir smagas problēmas izvēloties, cilvēkiem visvairāk interesējošo spēli, kuru translēt, ja spēles norisinās vienā laikā, un nav jau pirmā reize, bet gan kārtējā, un tas notiek dažādos sporta veidos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-16 14:05, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Par aizraujošu dueli un Chelsea uzvaru divu spēļu summā!!
Par aizraujošu dueli un PSG uzvaru divu spēļu summā!!
, 2016-02-16 14:24, pirms 8 gadiem
Nu ko chelsea laiks radīt savu vareno spēku ' beidzot Hazards gūs vārtus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-16 14:38, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Cik liekam huulij? Varbūt noriskēt ar sotaku uz Chelsea, kā domā?
Drīzāk tad nitča būtu reālāks variants, bet nu es tāpat saku, ka būs PSG uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-16 15:46, pirms 8 gadiem
Bandītam Koštam vajadzētu būt labam šajā sparingu duelī pret Zlatanu.
, 2016-02-16 15:59, pirms 8 gadiem
PSG jāceļ šovakar!!!
, 2016-02-16 16:35, pirms 8 gadiem
Būs grūti bez Terija un Zūmas, bet PSG arī bez Orjē un Verati, taka ceram uz to labāko. Par interesantu un emocijām pilnu maču!
, 2016-02-16 17:44, pirms 8 gadiem
Jūs tik ļoti iespringstat uz personvārdu latviskošanu, ka man patiesi ir grūti saprast kas tie par spēlētājiem. Piedāvāju Jums vismaz iekavās rakstīt to, kas spēlētājam ir uz muguras vai pasē rakstīts. Pie populārājiem špīleriem vēl varu tikt skaidrībā, bet piemēram Benfikas sastāvs jau tāpat maz-pazīstams(man), bet tagad jau domāju, ka tā tik pat labi varētu būt pilnībā izdomāta komanda

Alternatīva, protams, ir: es lasīšu ārvalstu portālus.
, 2016-02-16 19:11, pirms 8 gadiem
CHELSEA! COSTA 2 goli!
, 2016-02-16 19:34, pirms 8 gadiem
VSB interesanta izvēle rādīt Benfica-Zenit nevis PSG-Chelsea...nja...laikam krievi lobē.
, 2016-02-16 20:13, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka VSB izvēle ir saistīta ar to, ka kanālam programma ir vienota visās Baltijas valstīs, bet Lietuvā un Igaunijā TV6 Čempionu līgu rāda otrdienās un tur PSG - Chelsea ir ielikta TV6 ar lielāku auditoriju.
Igaunijā TV6 rāda pat abas dienas un rīt ir Roma - Real.
, 2016-02-16 21:06, pirms 8 gadiem
Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (c), Baba Rahman; Fabregas, Mikel; Pedro, Willian, Hazard; Diego Costa.
, 2016-02-16 21:25, pirms 8 gadiem
iedod kādu linku uz PSG-Chelsea spēli ar krievu komentētajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.