Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šovakar lielā cīņa Londonā - "Arsenal" pret "Barcelona"

Šovakar lielā cīņa Londonā - "Arsenal" pret "Barcelona"
Lionela Mesi četri vārti pagājušajā sezonā apraka "Arsenal" cerības uz uzvaru. Cik vārtus argentīnietis gūs šovakar?
Foto: AP/ Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas vēl divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles. Lielākā uzmanība neapšaubāmi tiks pievērsta duelim Londonā, kur vietējais "Arsenal" tiksies ar Spānijas superklubu "Barcelona". Otrā pārī Itālijas "Roma" uzņems Doņeckas "Shakhtar". Abu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

"Arsenal" centīsies revanšēties "Barcelona"

Gan "Arsenal", gan "Barcelona" pārstāvji par grupu turnīra izlozi varēja būt ļoti apmierināti. "Barcelona" atļāvās Čempionu līgā nedaudz taupīt spēkus svarīgākām spēlēm Spānijā, taču tik un tā lielu draudu no tuvākajām konkurentēm nebija. Vienīgos punktus "Barcelona" zaudēja Kazaņā (1:1) un Kopenhāgenā (1:1) un noslēgumā par četrām acēm apsteidza "Kobenhavn". "Arsenal" pirmajā aplī izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras, taču tad sekoja negaidīti zaudējumi Doņeckā (1:2) un Bragā (0:2).

Izlieto ūdeni sasmelt neizdevās, un "Arsenal" grupā par uzvaras tiesu piekāpās Ukrainas klubam. "Arsenal" neizmantoja izlozes sniegto dāvanu un par to tika sodīts nākamajā izlozē – pretī trāpījās turnīra galvenā favorīte "Barcelona", kas lielgabalniekus izslēdza arī pagājušajā sezonā. Kopš turnīra oficiālais nosaukums ir Čempionu līga, abas komandas savā starpā tikušās piecas reizes. 1999.gadā grupā "Barcelona" ieguva četrus punktus no sešiem – 4:2 mājās un 1:1 viesos. Toreiz "Barcelona" kapteinis bija Peps Gvardiola.

Nākamā tikšanās reize bija 2006.gada finālā Parīzē. "Arsenal" izvirzījās vadībā, taču vairākumā spēlējošie katalāņi mača beigu daļā guva divus vārtus un ieguva trofeju. Kopā abas vienības tika savestas arī pagājušās sezonas ceturtdaļfinālā. Toreiz Londonā "Barcelona" dominēja, izvirzījās vadībā ar 2:0, taču atslābinājās un pārsvaru pazaudēja – 2:2. Barselonā Niklass Bendtners pat izvirzīja vadībā viesus, taču tad savu vārdu – četrreiz! – teica Barsas spīdeklis Lionels Mesi – 4:1.

Pēdējās sešās sezonās "Barcelona" allaž tikusi tālāk (vai vismaz tikpat tālu) nekā "Arsenal". Pēdējās trīs sezonās "Arsenal" divreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vienreiz tika pusfinālā, toties katalāņi atbildēja ar diviem pusfināliem un Čempionu līgas titulu. Pēdējoreiz "Arsenal" tika tālāk nekā Barsa 2004.gadā – toreiz "Barcelona" Čempionu līgā nepiedalījās vispār. "Arsenal" izslēgšanas mačos labi spēlējis mājās – pēdējo 12 spēļu laikā sešas uzvaras un tikai viens zaudējums.

Ja pieskaita arī grupu turnīru un kvalifikācijas kārtas, "Arsenal" Čempionu līgā mājās pēdējo 37 spēļu laikā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu. Vēl arī 27 uzvaras un vārtu attiecība 86:17. Turpretī Barsa izslēgšanas cīņās izbraukumā nav uzvarējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas – pieci neizšķirti un divi zaudējumi. Pēdējoreiz viesos uzvarēt izdevās Gelzenkirhenē – 1:0. Abas komandas pagaidām aizvada visai sekmīgu sezonu. Gan "Arsenal", gan "Barcelona" turpina dalību visos iespējamajos turnīros.

"Arsenal" Anglijas Premjerlīgā ieņem otro vietu, no līderes Mančestras "United" atpaliekot par četriem punktiem. Savukārt "Barcelona" ir "La Liga" līdere, tuvāko sekotāju Madrides "Real" apsteidzot par pieciem punktiem. Vēl pirms pāris dienām daudzi jau bija pārliecināti, ka Barsa šosezon izcīnīs kārtējo Spānijas čempionu titulu, taču nule pēc klupiena Hihonā (1:1) tika nedaudz piezemēti. "Arsenal" pēdējos 16 mačos (visos turnīros) piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, bet savā laukumā nav zaudējis jau 11 spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr "Barcelona" pēdējo 35 maču laikā izcīnījusi 28 uzvaras, guvusi 104 vārtus, ielaidusi tikai 18 un zaudējusi tikai vienā cīņā – ne tajā labākajā sastāvā Karaļa kausa izcīņā pret "Real Betis" (1:3). Taisnības labad gan jāsaka, ka tā spēle katalāņiem nebija īpaši svarīga, jo pirmajā cīņā Barselonā izdevās uzvarēt ar 5:0. Kopumā šosezon "Barcelona" cietusi trīs zaudējumus, taču divi no tiem bija kausa izcīņās, bet divu spēļu summā Barsa allaž uzvarēja.

Viesiem šovakar savainojuma dēļ palīdzēt nevarēs komandas kapteinis un aizsardzības balsts Karless Pujols, kā arī Hefrens. Savukārt "Arsenal" nāksies iztikt bez Abū Diabī, kurš savainojumu guva Francijas izlases rindās pret Brazīliju, kā arī bez Lukaša Fabjanska un Tomasa Vermālena. Ierindā atgriezušies Tomāšs Rosickis, Denilsons, Aleksandrs Songs un Joans Džurū, bet Samira Nasrī dalība mačā joprojām ir zem jautājuma zīmes.

"Barselona šobrīd noteikti ir labākā komanda pasaulē. Ja mēs to izsitīsim, iegūsim labu iespēju uzvarēt turnīrā. Mēs esam apņēmības pilni, koncentrējušies un gribam uzvarēt Čempionu līgā. Vienīgais veids, kā to izdarīt, ir izslēgt viņus," preses konferencē sacīja "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers. "Mēs piedalāmies visos turnīros, un sezonas sākumā Anglijā neviens neparedzēja, ka būsim tik tālu. Psiholoģiski esam pilnīgi cita vienība, un mums ir laba iespēja pierādīt, ka vairs neesam tā komanda, kas pret viņiem spēlēja pirms gada."

"Domāju, ka mūs sagaida divas ļoti labas spēles. Man patīk skatīties, kā spēlē "Arsenal", taču nepatīk spēlēt pret to. Pretinieki ir loti spēcīgi, taču arī ar vājajām vietām. Mums ātri jākustina bumba, un tas ir tas, ko arī darīsim. Zinām, ka gūt vārtus izbraukumā ir ļoti svarīgi, tāpēc spēlēsim savu spēli, mēs esam Barselona," teica "Barcelona" galvenais treneris Peps Gvardiola. "Visi "Arsenal" futbolisti labi spēlē ar bumbu. Vengers ir lielisks treneris - es dievinu stilu un veidu, kādā viņam patīk spēlēt futbolu. Man ir dažas idejas pēc pagājušās sezonas mačiem, taču tagad viņiem daudzi spēlētāji ir ļoti izmainījušies."

"Shakhtar" pārbaudījums Romā

2009.gada UEFA kausa ieguvēja Doņeckas "Shakhtar" Čempionu līgas pamatturnīrā spēlējusi sešas reizes, tomēr šosezon pirmo reizi iekļuva izslēgšanas kārtā. Ukraiņiem šī būs pirmā spēle pēc divu mēnešu pārtraukuma – pēdējais oficiālais mačs notika 8.decembrī pret “Braga”. Iepriekš "Roma" un "Shakhtar" Čempionu līgā tikušās 2006./2007.gada grupu turnīrā - toreiz Romā mājinieki sasita četrus vārtus mača pēdējo 24 minūšu laikā, triumfējot ar 4:0, bet Ukrainā ar 1:0 uzvarēja "Shakhtar".

Lai gan šosezon E grupā bija divas izteiktas favorītes, Minhenes "Bayern" un "Roma", itāliešiem sīvi nācās pacīnīties, lai vispār turpinātu dalību Eirokausos. Īstu šoku "Roma" piedzīvoja trešajā kārtā, kad savā laukumā ar 1:3 atzina Šveices vienības "Basel" pārākumu. Turklāt arī otrajā mačā neklājās vieglāk, tiesa, toreiz itālieši izcīnīja smagu uzvaru ar 3:2. Galu galā romiešus izglāba negaidītais panākums mājās ar 3:2 pār "Bayern", rezultātā otrā vieta grupā.

"Shakhtar" uzvarēja H grupā, atstājot aiz sevis Londonas "Arsenal". Lai gan pirmajā cīņā Londonā mājinieki neatstāja nekādas izredzes, sasitot pretinieku ar 5:1, Doņeckā, pateicoties bijušā londoniešu uzbrucēja Eduardu gūtajiem vārtiem, ar 2:1 triumfēja "Shakhtar". Pirmās vietas likteni grupā izšķīra "Arsenal" paklupšana Bragā ar 0:2.

Itālijas A Sērijā Roma ar 39 punktiem 24 spēlēs atrodas vien astotajā pozīcijā, tiesa, ar vienu maču rezervē nekā vairākām priekšā esošajām konkurentēm. Pēdējās divās spēlēs "Roma" piedzīvojusi zaudējumus, viesos ar 3:5 piekāpjoties "Inter", bet aizvadītajā nedēļas nogalē ar 0:2 savā laukumā atzīstot “Napoli” pārākumu. Interesanti, ka pēdējā neveiksme bija "Roma" pirmais līgas zaudējums savā laukumā kopš pērnā gada aprīļa, turklāt pirms “Napoli” spēles mājinieki bija guvuši vārtus iepriekšējos 20 mačos, ņemot vērā visus turnīrus.

Ukrainas līgā "Shakhtar" pārliecinoši soļo konkurentiem pa priekšu – 19 spēlēs izcīnītas 17 uzvaras un 52 punkti, bet pārsvars pār tuvāko sekotāju Kijevas "Dinamo" sasniedzis 12 punktus. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots septembra vidū pret "Obolon", un kopš tā laika uzvarēto spēļu skaits sasniedzis desmit mačus. Čempionāts Ukrainā atsāksies 3.martā.

"Roma" vārtos šovakar savainotā Žuliu Seržiu vietā stāsies Doni, nespēlēs arī Davids Pisaro, bet "Shakhtar" rindās maču izlaidīs Fernandinju un Aleksandrs Kučers.

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
arsenal.com


Slēpts komentārs: hoorai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-16 14:42, pirms 13 gadiem
Beidzot, kas nopietnāks! Cerams būs skatāmāka par vakardienas City nevarīgo spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: apjuns
, 2011-02-16 14:46, pirms 13 gadiem
Gaidu interesantu speeli!Arsenaal shodien jaauzvar!
Slēpts komentārs: jonsons
, 2011-02-16 14:51, pirms 13 gadiem
Domāju, ka Barca uzvarees....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-16 14:54, pirms 13 gadiem
Worst Case Ontario rakstīja: Muļķi, City spēlē Eiropas līgā, ne ČL. Nafig salīdzināt augstas raudzes pasākumu ar zemāka līmeņa klubu turnīru. Tad vajadzēja ar vakardienas Milan-Spurs spēli salīdzināt
Tikai neraudi pajoli:*
, 2011-02-16 14:56, pirms 13 gadiem
gadsimta mačs...
liekam totā uz arsenal
, 2011-02-16 14:57, pirms 13 gadiem
gaidu ar nepacietību. Tādas spēles garām nelaižu.
, 2011-02-16 15:04, pirms 13 gadiem
Būs rezultatīva spēle...
, 2011-02-16 15:08, pirms 13 gadiem
hoorai rakstīja: barca ņems
Es uzskatu tāpēc tieši uzvarēs Arsenal jo visi no Barcas gaida uzvaru un beigās būs zāģis....
, 2011-02-16 15:10, pirms 13 gadiem
a kas tv6 vairs neraada CL ?
, 2011-02-16 15:16, pirms 13 gadiem
par 4:4 un sarkanajām
, 2011-02-16 15:25, pirms 13 gadiem
messibesii rakstīja: iesālies ar to sūda barcu!
Nekas labaaks šajā sporta veidā nav bijis un kaadu laiku nebuus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-16 15:34, pirms 13 gadiem
Arsenal WIN
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-16 15:43, pirms 13 gadiem
Vpered Doneck ';
, 2011-02-16 15:50, pirms 13 gadiem
jaanjem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-16 15:58, pirms 13 gadiem
Barcelona uzvarēs, bet tikai pēc 80 minūtes, jo līdz tam, spēle būs ļoti līdzīga un rezultāts būs 2:2. Mana prognoze!
, 2011-02-16 16:03, pirms 13 gadiem
2;1 gunneriem
, 2011-02-16 16:05, pirms 13 gadiem
kur varētu tiršraidi redzēst?
, 2011-02-16 16:07, pirms 13 gadiem
Barsa tikai uz uzvaru! Vēlreiz jāpiespej šis klubs.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".