Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Mednis

B grupa: MU zaudējums Eindhovenā, "Wolfsburg" pieveic CSKA

B grupa: MU zaudējums Eindhovenā, "Wolfsburg" pieveic CSKA
PSV spēlētāji pēc uzvaras vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā pirmās spēles tika aizvadītas B grupā. Aleksandrs Cauņa palika rezervē Maskavas CSKA zaudējumā viesos ar 0:1 pret "Wolfsburg", bet "Manchester United" negaidīti izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 pret "PSV Eindhoven".

Wolfsburg - CSKA

Kā jau pirms mača tika prognozēts, Aleksandrs Cauņa palika rezervē, tāpat kā viens no CSKA uzbrukuma līderiem Seidu Dumbijā. "Wolfsburg" jau ar pirmajām minūtēm aktīvāk uzbruka, pārsvarā gan centrējumos meklējot uzbrucēju Basu Dostu. Bet pirmā reālā iespēja gūt vārtus tika izveidota 25. minūtē, kad Andrē Širle viens nokļuva pret vārtiem, tomēr Igors Akinfejevs viesu komandu glāba. Laukuma saimnieki savu pārsvaru realizēja 40. minūtē, kad Julians Drakslers saņēma piespēli pretī vārtiem, Akinfejevs ar galvu raidīto bumbu atsita, tomēr pie tās pirmais bija Drakslers un ar atkārtotu sitienu atklāja rezultātu (1:0). Maskavieši pirmajā puslaikā savus uzbrukumus izveidoja ļoti reti, pārsvarā cenšoties izmantot Ahmeda Musa ātruma īpašības, tomēr līdz reālām iespējām pārspēt Djēgo Benaljo nenokļuva.

Uzreiz pēc pārtraukuma "Wolfsburg" galvenais treneris Dīters Hekings veica spēlētāju maiņu, Dosta vietā sūtot laukumā Niklasu Bendtneru, bet mājinieki turpināja veidot bīstamus uzbrukumus pie viesu vārtiem. 65. minūtē Leonīds Sluckis veica maiņu, laukumā sūtot Dumbijā un maskavieši arvien biežāk nokļuva līdz mājinieku soda laukumam. CSKA centās līdz spēles beigām panākt izlīdzinājumu, tomēr īsti reālas iespējas to izdarīt tā arī neizdevās un "Wolfsburg" izcīnīja pirmo uzvaru grupu turnīrā ar rezultātu 1:0.

PSV - Manchester United

Viesu galvenais treneris Luiss van Gāls pirmo reizi sākumsastāvā sūtīja 19 gadus jauno uzbrucēju Antoniju Marsiālu, kurš faktiski arī bija vienīgais nominālais uzbrucējs komandā, jo kapteinis Veins Rūnijs savainojuma dēļ Eindhovenā neieradās. Tāpat jāpiemin, ka laukumā devās arī bijušais PSV līderis Memfiss Depajs. "Manchester United" spēli uzsāka aktīvāk, izveidojot vairākus labus uzbrukumus. Bet 15. minūtē cīņa beidzās viesu aizsargam Lūkam Šo, kurš drosmīgi ielauzās soda laukumā, bet aizsargam izsitot bumbu anglim tika nodarīts smags savainojums. Mediķu palīdzība laukumā tika sniegta vairāk kā astoņas minūtes, pēc kā tika veikta maiņa un zālājā pirmo reizi sezonā devās Markoss Roho.

Mančestrieši turpināja uzbrukt vairāk un atklāja rezultātu 41. minūtē, kad pēc Deilija Blinda piespēles Depajs soda laukumā apspēlēja divus pretiniekus un raidīja bumbu Žerona Zoeta sargātajos vārtos (0:1). Viesi turpināja uzbrukt un turpmākajās minūtēs neizmantoja vēl divas teicamas iespējas gūt vārtus, no kurām labākā bija aizsargam Krisam Smolingam. Bet kompensācijas laika pirmajā minūtē mājinieki izlīdzināja rezultātu, kad pēc stūra sitiena Ektors Moreno ar galvu raidīja bumbu Davida De Hejas sargātajos vārtos (1:1). Viesi līdz pārtraukumam centās atgūt vadību, bet līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Otrā puslaika sākumā van Gāla vadītā komanda turpināja vairāk kontrolēt bumbu un veidot uzbrukumus. Bet 57. minūtē PSV izvirzījās vadībā, kad Mateo Darmians kļūdījās piespēlē, Maksims Lestjēns izpildīja teicamu centrējumu un Lučano Narsings netverami ar galvu raidīja bumbu vārtos (2:1). "Manchester United" protams metās atspēlēties, pārliecinoši kontrolēja bumbu pretinieku laukuma pusē, vienīgi ar reālu momentu izveidošanu tik labi neveicās. Toties Filipa Koku vadītā komanda ļoti pārliecinoši darbojās aizsardzībā un bija tuvāk trešo vārtu guvumam veidojot pretuzbrukumus. Atlikušajā laikā mančestriešiem tā arī neizdevās gūt vārtus un nosacītā grupas favorīte piedzīvoja negaidītu zaudējumu pirmajā mačā ar rezultātu 1:2.

UEFA Čempionu līga, B grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Wolfsburg - CSKA1:0 (1:0)Drakslers 40'
PSV - Manchester United2:1 (1:1)Moreno 45' Narsings 57' - Depajs 41'

, 2015-09-15 23:45, pirms 9 gadiem
Super!
Mans mīļākais HOL klubs glōrijas sakāva
, 2015-09-15 23:47, pirms 9 gadiem
Mančestras maisi kārtējo reizi tika piesmieti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-15 23:51, pirms 9 gadiem
Lūkam Šo pilnīgā pakaļā kāja. Atkārtojumā jau varēja redzēt, ka lūzums. Traki tik jaunam čalim...
, 2015-09-15 23:51, pirms 9 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Beidz Robchiks izskaidroja kaapec EPL suukaa CL, jo CL ir seetas turniirs un nav motivaacijas nevienam.. Ne city ne United buutiiba Manchestra boikotee tadaa veidaa CL
MU špielera žēl ! Salauza kāju zēnam
, 2015-09-15 23:51, pirms 9 gadiem
Es nespēju saskatīt to LVG filozofiju vai kā viņš to sauc.. Cerams, ka Lūks pēc iespējas ātrāk un labāk atlabs.
, 2015-09-15 23:53, pirms 9 gadiem
Nu divi zaudējumi vienā mačā ir par daudz, bet ko padarīsi
Spēlējām labi. Otro puslaiku pilnīgi dominējām, bet PSV pretuzbrukumi gan bija nāvīgi.
Nekas traks nav noticis. Zaudēt vienu spēli nav nekāds end of world.
Sāpīgāks ir iespējamais Šo zaudējums, jo džeks ir viens no šīssezonas MU mvp. Blindam vnk nav tās kvalitātes, lai pilnvērtīgi viņu aizstātu. Vairāk tāds universāls caurumu lāpītājs.
, 2015-09-15 23:53, pirms 9 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Beidz Robchiks izskaidroja kaapec EPL suukaa CL, jo CL ir seetas turniirs un nav motivaacijas nevienam.. Ne city ne United buutiiba Manchestra boikotee tadaa veidaa CL
Kāpēc tu vispār runā par viņu izteikumiem darīt nav ko? Vnk visi būtu ignorējuši tos lohus pašiem būtu vieglāk.
, 2015-09-16 00:00, pirms 9 gadiem
Cerams ka rīt CHELSEA ar Arsenal nepiesmies EPL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-16 00:08, pirms 9 gadiem
belo31 rakstīja: precīzāk abi Mančestras klubi neredz jēgu tērēt spēkus neprestižajā ČL, kur var nopelnīt 2x mazāk nekā EPL
Kāds sakars spēlētājiem ar naudu ko nopelna KLUBS ? Tu domā klubs to nauda izdala prēmijās spēlētājiem štoļi ? Un uzvara ČL ir prestižakā lieta klubu futbolā.
, 2015-09-16 00:14, pirms 9 gadiem
DoOrDie rakstīja: Un uzvara ČL ir prestižakā lieta klubu futbolā.
Tev varbūt tā ir!
, 2015-09-16 00:14, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Tev varbūt tā ir!
Nu nu, tad apgaismo mani par to kas ir prestižākā lieta klubu futbolā ?
, 2015-09-16 00:17, pirms 9 gadiem
DoOrDie rakstīja: Nu nu, tad apgaismo mani par to kas ir prestižākā lieta klubu futbolā ?
Kā tas ir, prestižakā? Paskaties intervijas Anglijā, tur tev daudzi atbildēs, kas viņiem futbolā ir prestižākais kauss!
, 2015-09-16 00:27, pirms 9 gadiem
belo31 rakstīja: precīzāk abi Mančestras klubi neredz jēgu tērēt spēkus neprestižajā ČL, kur var nopelnīt 2x mazāk nekā EPL
Atkal sākās vecā dziesma? Tu esi tik paredzams un nožēlojams
, 2015-09-16 00:49, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Kā tas ir, prestižakā? Paskaties intervijas Anglijā, tur tev daudzi atbildēs, kas viņiem futbolā ir prestižākais kauss!
Jo parsvara tie ir vinu griesti.
, 2015-09-16 00:59, pirms 9 gadiem
gandreiq rakstīja: Jo parsvara tie ir vinu griesti.
Jo pārsvarā Angļiem Eiropa ir pie purkšķi!
, 2015-09-16 01:00, pirms 9 gadiem
Sūds par zaudējumu. Skaidrs ka paši vainīgi ka pirmajā puslaikā neuztaisīja 2:0 un tā vietā dabūja 1:1. Abus golus paši sev uztaisīja ar savām kļūdām. Bet Šo ir dubults lūzums un tik lieliski uzsākta sezona jau beigusies Atliek tikai cerēt, ka nebūs paliekošas sekas uz karjeru.
, 2015-09-16 01:26, pirms 9 gadiem
Johaidi- Šo laikam varētu būt ārā 4-6 mēnešus.
Kā var tā neveikties? Jau pagājšsezon nenospēlēja pat pusi mačus.

Un kā tiesnesis varēja neiedot pendeli par tādu nopļaušanu? Ok saprotu, ka it kā spēlēja uz bumbu, bet nu šādās epizodēs jau arī tās traumas rodas. Kāds cits rezultāts tad var sanākt, ja spēlētājs pilnā ātrumā dodas uz brīviem vārtiem, bet aizsargs ielec kājās?

Tagad laikam būs jāspēlē ar Roho un Blindu atkal. Pie kā tas var novest, labi parādīja otrie psv vārti.
No Blinda vispār aizskrēja kā no stāvoša.
, 2015-09-16 07:03, pirms 9 gadiem
Nu tiesnesis nolohojas pendela plus sarkana tur bija....
, 2015-09-16 07:20, pirms 9 gadiem
Dubrik tu esi smiekliigs gribeetu redzeet kaa kaads no top 5 klubu EPL treneriem, klubu owneriem un jo sevishki speeleetaajiem pateiktu, ka cl ir pie pakaljas vai ir mazaak svariigs par EPL titulu. Uzvara CL tas ir stabilaakais veids kaa paplashinaat klubu fanu skaitu visaa pasaule attieciigi atribuutikas pardoshana un citas ar marketingu saistitas lietas. Nemaz nerunaaajot, par top speeleetaaju piesaisti, kas luuk tavaa gadiijumaa ir totaals ahilejs tavam klubam pool, ja neko protams nejaucu, ka esi pool fans, bet tas jau ir sekundaari, jo pool vienkarshi ir labs piemers kaut vai tam, ka vinji tik ljoti priecaajas, ka tika CL pagajusho sezon peec ilga partraukuma.
, 2015-09-16 08:31, pirms 9 gadiem
Autor, CSKA vispār spēlē Ahmeds Musa un Seidu Doumbia
, 2015-09-16 08:55, pirms 9 gadiem
par Sho gan traki zeel,beidzot bija saacis atpelniit par sevi izdoto naudu un raadiija faniem uz ko tieshaam ir speejiigs un tagad visa sezona sachakareeta
, 2015-09-16 09:03, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Kā tas ir, prestižakā? Paskaties intervijas Anglijā, tur tev daudzi atbildēs, kas viņiem futbolā ir prestižākais kauss!
to,ka uzvareet savaa liigaa ir svariigaak pateiks jebkuras komandas speeleetaajs,gan anglju,spaanju vai itaalieshu,bet no CL ir tomeer turniirs, kur speelee labaakaas Eiropas komandas un uzvarot shajaa turniiraa tu izcelies ne tikai savas valsts meerogaa,bet gan uz visas Eiropas fona,uz gadu esi labaakaa komanda muusu kontinentaa,taa kaa vismaz top klubiem CL ir vienaa plauktaa ar pashmaaju turniiru
, 2015-09-16 09:14, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: to,ka uzvareet savaa liigaa ir svariigaak pateiks jebkuras komandas speeleetaajs,gan anglju,spaanju vai itaalieshu,bet no CL ir tomeer turniirs, kur speelee labaakaas Eiropas komandas un uzvarot shajaa turniiraa tu izcelies ne tikai savas valsts meerogaa,bet gan uz visas Eiropas fona,uz gadu esi labaakaa komanda muusu kontinentaa,taa kaa vismaz top klubiem CL ir vienaa plauktaa ar pashmaaju turniiru
Nezinu! Es Spāņu līgu neskatos, lai tik ļoti ieciklētos uz to!
Un es jau neteicu, ka čempionu kauss nav svarīgs! Ikviens viņu grib uzvarēt, bet angļi kautkā uz to tik stipri neiespringst!
, 2015-09-16 09:44, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Nezinu! Es Spāņu līgu neskatos, lai tik ļoti ieciklētos uz to!
Un es jau neteicu, ka čempionu kauss nav svarīgs! Ikviens viņu grib uzvarēt, bet angļi kautkā uz to tik stipri neiespringst!
da beidz staastiit mulkjiibas,kur ta neiespringst,jo taalaak tiek,jo vairaak iespringst,jau paliek smiekliigi,vieniigaa liiga,kuriem redz pa maz motivaacijas kaut ko izciiniit uz Eiropas skatuves,visi paareejie ciinaas un meegjina,bet tik vienai,kjipa labaakajai liigai,vienmeer ir kaut kaadi attaisnojumi
, 2015-09-16 11:11, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Kā tas ir, prestižakā? Paskaties intervijas Anglijā, tur tev daudzi atbildēs, kas viņiem futbolā ir prestižākais kauss!
Tas ir tā ka uzprasi kas ir katra spēlētāja sapnis klubu futbolā.
, 2015-09-16 12:04, pirms 9 gadiem
DoOrDie rakstīja: Tas ir tā ka uzprasi kas ir katra spēlētāja sapnis klubu futbolā.
Vēl viens mongolis! Mani neinteresē neviena cita līga izņemot EPL un Virslīga! Angļiem svarīgāka ir savas līgas trofeja, lielākajam vairumam!
, 2015-09-16 12:44, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Vēl viens mongolis! Mani neinteresē neviena cita līga izņemot EPL un Virslīga! Angļiem svarīgāka ir savas līgas trofeja, lielākajam vairumam!
Nu tad uzprasi kādam no Virslīgas ko šis vairāk grib. Vinnēt ČL vai vinnēt EPL ?
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.