Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: Vācijas un Anglijas ceturto komandu duelī Hofenheima uzņems "Liverpool"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ČL: Vācijas un Anglijas ceturto komandu duelī Hofenheima uzņems "Liverpool"
Robertu Firminu tiksies ar bijušo komandu
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas piecas spēles UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas noslēdzošajā kārtā. Karstākais duelis pulksten 21:45 būs starp Vācijas ceturto spēcīgāko komandu "Hoffeinheim" un Anglijas ceturto spēcīgāko komandu "Liverpool", un spēles tiešraidi piedāvās kanāls Viasat Sport Baltic.

"Liverpool" ir viens no titulētākajiem Eiropas klubiem, Čempionu līgā uzvarot piecas reizes un 2007. gadā zaudējot finālā. Tomēr pēdējās sezonās komanda ar panākumiem nevar lepoties – astoņu gadu laikā Eiropas spēcīgākais turnīrs sasniegts tikai divas reizes, taču iekļūšana starp grupas divām labākajām komandām izrādījies nesasniedzams mērķis. 2014. gadā nācās palikt aiz Madrides "Real" un "Basel", bet 2009. gadā priekšā tika palaistas "Fiorentina" un "Lyon".

Pagājušajā sezonā "Liverpool" tikai otro reizi astoņu sezonu laikā (vēl arī 2014. gads, kad komanda cīnījās par titulu, bet kapteiņa Stīvena Džerarda klupiens sapni izjauca) ielauzās starp Anglijas Premjerlīgas četrām spēcīgākajām komandām un nopelnīja ceļazīmi uz Čempionu līgas izšķirošo kvalifikācijas kārtu, kur pretī stāsies Vācijas ceturtā labākā komanda "Hoffenheim", kas debitēs Eirokausos.

"Hoffenheim" starp Eiropas vadošo līgu komandām pagājušajā sezonā bija labākā standartsituāciju realizētāja, kamēr "Liverpool" tā ir vājā vieta. Nedēļas nogalē startēja Premjerlīgas sezona, un Liverpūle viesos nespēja nosargāt uzvaru pret "Watford" – 3:3. Divi vārti tika ielaisti pēc stūra sitieniem. Savukārt Vācijā jaunā sezona vēl nav sākusies, bet "Hoffenheim" sestdien ar 1:0 Vācijas kausa ietvaros pieveica trešās līgas vienu no vājākajām komandām "Erfurt".

Laukuma saimniekiem savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt ungāru uzbrucējs Ādams Salajs, kurš pagājušajā sezonā aizvadītajās 17 spēlēs guva septiņus vārtus. Tikmēr kopā ar "Liverpool" izbraukumā nemaz nedevās komandas motors Filipe Koutinju, kurš turpina cīnīties ar traumas sekām. Tāpat viņa vārds apvīts potenciālās pārejas uz "Barcelona" dēļ, taču Liverpūle atsakās viņu pārdot pat par 100 miljoniem eiro.

Tikmēr cits brazīlietis Robertu Firminu laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam pārstāvēja tieši "Hoffeinheim", labākajā sezonā iesitot 16 vārtus, līdz viņu par 33 miljoniem eiro iegādājās Liverpūle.

Savukārt pirmais mačs startēs jau pulksten 19:00, kad Azerbaidžānas čempione "Qarabag", kas nekad nav spēlējusi Čempionu līgas grupu turnīrā, uzņems Dānijas labāko komandu "Kobenhavn", kas tur spēlēja pagājušajā sezonā un savāca deviņus punktus, taču ar to pietika tikai tam, lai būtu labākā starp trešo vietu īpašniecēm, paliekot aiz "Leicester City" un "Porto". "Qarabag" sacensības sāka no otrās kārtas – vienlaikus ar Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku".

Maskavas CSKA četras reizes pēc kārtas piedalījusies Čempionu līgas grupu turnīrā, bet šovakar aizlikt priekšā kāju mēģinās Bernes "Young Boys". Šveices komanda iepriekšējā kārtā šokēja Ukrainas milzi Kijevas "Dinamo". 18 gadus vecais Džordans Lotomba, kurš laukumā devās uz maiņu, iesita 90. minūtē un palīdzēja mājās uzvarēt ar 2:0. Lai gan Kijevā bija piedzīvots zaudējums ar 1:3, viesos gūtie vārti palīdzēja.

Tāpat šovakar laukumā dosies Lisabonas "Sporting", kas uzņems Bukarestes "Steaua". "Sporting" pret Rumānijas komandām cīnījusies sešas reizes, allaž uzvarot mājiniekiem. Vēl maču aizvadīs Nikosijas APOEL un Prāgas "Slavia", un bagātīgāka pieredze ir kipriešiem – trīs grupu turnīri pret vienu.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija, 15. augusts

LaiksSpēle
19:00Qarabag (Azerbaidžāna) – Kobenhavn (Dānija)
21:45Hoffeinheim (Vācija) – Liverpool (Anglija)
APOEL (Kipra) – Slavia (Čehija)
Sporting (Portugāle) – Steaua (Rumānija)
Young Boys (Šveice) – CSKA (Krievija)

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2017-08-15 10:36, pirms 7 gadiem
Azeriem ne tas sliktākais variants. Redzēs vai naudas maisi spēs iekļūt grupu turnīrā. Tāds panākums varētu vēl vairāk naftas naudu piesaistīt viņu klubiem.

     [+] [-]

, 2017-08-15 12:21, pirms 7 gadiem
Vienīgi Hoffeinheimai nav Rudys un Sule vairs, principā labākie spēlētāji pagājušajā sezonā.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-15 12:27, pirms 7 gadiem
kāpēc autor nekas nav par vakardienas bundeslīgas maču,kur aizsvilināja tribīnas un pirotehniku lietoja.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-15 12:33, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: kāpēc autor nekas nav par vakardienas bundeslīgas maču,kur aizsvilināja tribīnas un pirotehniku lietoja.
Bundeslīga vēl nav sākusies...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 12:51, pirms 7 gadiem
vakar bija vācijas kausa spēles. Par Sule liela bēda Hoffenheimai nav, bet par Rudy gan. Interesanti ko pie vinjiem Gnabry parādīs. Cerēju jau ka Gnabry būs Bayern rindās, bet nu izīrēja Hoffenheimai. Jebkurā gadījumā Liverpool ir favorītu lomā.

     [+] [-]

, 2017-08-15 12:59, pirms 7 gadiem
no doping rakstīja: vakar bija vācijas kausa spēles. Par Sule liela bēda Hoffenheimai nav, bet par Rudy gan. Interesanti ko pie vinjiem Gnabry parādīs. Cerēju jau ka Gnabry būs Bayern rindās, bet nu izīrēja Hoffenheimai. Jebkurā gadījumā Liverpool ir favorītu lomā.
Gnabry norm sildītu solu Minhenē, tur uzbrucēji un pussargi ir pietiekami.

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:04, pirms 7 gadiem
zinot traumatisko pussargu pāri robery vareēja noderēt.

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:12, pirms 7 gadiem
no doping rakstīja: zinot traumatisko pussargu pāri robery vareēja noderēt.
Nu tur tāpat vēl ir Comans, Mullers, James.

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:18, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Nu tur tāpat vēl ir Comans, Mullers, James.
Tie jau pārsvarā pa labo malu ganās, Gnabry pa kreiso, vārēja uz maiņu Ribery.

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:20, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Tie jau pārsvarā pa labo malu ganās, Gnabry pa kreiso, vārēja uz maiņu Ribery.
Nu tas gan vienīgais. Labajā malā konkurence, ka maz neliekas. It kā Mullers ar James var spēlēt zem Lewya vidiņā, bet tā, manuprāt, ir Thiago vieta. Tomēr rāda tur izcilu sniegumu.

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:31, pirms 7 gadiem
mani pagājušajā sezonā Millers galīgi nepārliecināja( ne pa velti bieži uz beņķa bija) Ar Comanu tas pats. Jautājums kā iekļausies James. Ne jau tāpat vien viņš pie Madrides tikai rotācijas spēlētājs bija. Un pirmssezona Bayern izpildījumā vispār nepārliecina.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 13:41, pirms 7 gadiem
no doping rakstīja: mani pagājušajā sezonā Millers galīgi nepārliecināja( ne pa velti bieži uz beņķa bija) Ar Comanu tas pats. Jautājums kā iekļausies James. Ne jau tāpat vien viņš pie Madrides tikai rotācijas spēlētājs bija. Un pirmssezona Bayern izpildījumā vispār nepārliecina.
Nu pirmssezona arī nebija nekāda spožā Madridei kad sāksies sezona tad redzēs, būs labi!

     [+] [-]

, 2017-08-15 13:53, pirms 7 gadiem
Ne jau par madridi es uztraucos ☺
Viņiem pēdējās 2 sezonas ir viss ok.
Bundeslīgā Bayern konkurenci var vienīgi BVB sastādīt. Jautājums kā veiksies ČL?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 14:02, pirms 7 gadiem
no doping rakstīja: Ne jau par madridi es uztraucos ☺
Viņiem pēdējās 2 sezonas ir viss ok.
Bundeslīgā Bayern konkurenci var vienīgi BVB sastādīt. Jautājums kā veiksies ČL?
Nu ļoti ceru, ka labi. Galvenais, lai nav savainojumi, jo tas visu sabojā katru gadu.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 14:04, pirms 7 gadiem
pagājušajā gadā tiesneši, bet pirms tam savanojumi. Es arī ceru ka ieskriesies un paņems ČL

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 21:32, pirms 7 gadiem
Patīk Liverpūles sastāvā Manē un Firmino, cerams, abi parādīs labu spēli šodien. Par Liverpūles uzvaru!