Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Galvenais treneris Zubs atstāj Viļņas "Žalgiri" tieši pirms Eiropas līgas atbildes mača

Galvenais treneris Zubs atstāj Viļņas "Žalgiri" tieši pirms Eiropas līgas atbildes mača
Mareks Zubs. Foto: Elvis Žaldaris, fkzalgiris.lt

Lietuvas futbola klubs Viļņas „Žalgiris” paziņojis, ka līgumā iestrādāto iespēju jau vasarā atstāt komandu izmantojis Mareks Zubs, treneris, kurš iepriekš strādāja arī ar Jūrmalas „Spartaku”.

Viļņas „Žalgiris”, viens no Lietuvas futbola vadošajiem klubiem, Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā spēlē ar 1:3 viesos piekāpās „Honved” komandai no Ungārijas. Mača gaitā „Žalgiris” atradās iedzinējos ar 0:3, taču kompensācijas laikā gūtie vārti izbraukumā atstāja vismaz nelielas cerības uz atspēlēšanos divu spēļu summā.
Atbildes mačs Viļņā gaidāms pēc trim dienām, bet to „Žalgiris” aizvadīs bez sava līdzšinējā galvenā trenera Mareka Zuba. Tieši pirms „Žalgira” spēles, kas būs viena no svarīgākajām šosezon, treneris nolēmis izmantot līgumā iestrādāto iespēju pārtraukt sadarbību, paziņots „Žalgira” mājaslapā.

Kluba paziņojumā norādīts, ka abām pusēm bija vienošanās par sadarbību līdz gada beigām, taču līgumā bija ierakstīta iespēja, ka to var pārtraukt arī vasarā, un Zubs šo iespēju izmantojis. Lai arī „Žalgiris” atklāj, ka sadarbības pārtraukšanas iniciators bijis Zubs, tiek arī norādīts, ka tas noticis ar abpusēju piekrišanu.

55 gadus vecais poļu speciālists Zubs iepriekš jau strādāja ar Viļņas „Žalgiri” no 2012. līdz 2014. gadam, sarūpējot klubam divus Lietuvas čempiona titulus. Viņš strādājis vairākos Polijas klubos, kā arī bijis Polijas izlases trenera palīgs, bet pirms diviem gadiem strādāja Virslīgā Jūrmalas „Spartaka” sastāvā, piedaloties Jūrmalas komandas pirmā Latvijas čempiones titula iegūšanā.

„Žalgirim” šajā nedēļas nogalē spēļu nebija, un nākamais mačs Lietuvas līgā paredzēts tikai augusta sākumā. „Žalgiris” pēc 17 nospēlētajām kārtām ieņem otro vietu līgā, par diviem punktiem atpaliekot no čempiones „Sūduvas”, bet trešajā vietā esošā „Riteriai” atpaliek par 12 punktiem.

Izmantotie resursi:
M.Zubas palieka „Žalgirį“


, 2019-07-15 18:48, pirms 5 gadiem
kas ir ar to Zubu, ka regulāri pamet klubus dīvainos brīžos - varbūt nekontrolējams alkāns?

sabojās reputāciju - vienalga tas vai regulāri skrien uz labāku piedāvājumu, klubi uzskatīs kā riska faktoru..
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
2

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.
Kiljans Mbapē svin gūtos vārtus. Foto: AFP/Scanpix
10

PSG vairākumā iesit četrus vārtus un iesoļo Čempionu līgas pusfinālā

Šodien UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza Parīzes ''Saint-Germain'', kas, lielāko spēles daļu spēlējot vairākumā, ceturtdaļfināla atbildes mačā atspēlējās un ar 4:1 pārspēja ''Barcelona'', divu spēļu summā triumfējot ar 6:4. Uzvaras vārti Kiljana Mbapē kontā.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".