Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

UEFA samazina "Fenerbahce" sodu un noraida "Besiktas" apelāciju

UEFA samazina "Fenerbahce" sodu un noraida "Besiktas" apelāciju
"Fenerbahce" spēlētāji
Foto: AP/Scanpix

UEFA Apelāciju komisija šodien paziņoja lēmumus saistībā ar Turcijas futbola klubu "Besiktas" un "Fenerbahce" iesniegtajām apelācijām. Turcijas grandi vēlējās apstrīdēt nesen piespriestās diskvalifikācijas no Eirokausiem, taču sods tika samazināts vienīgi "Fenerbahce" - no trim uz divām sezonām.

"UEFA Apelāciju komisija ir rūpīgi izanalizējusi "Besiktas" un "Fenerbahce" iesniegtos paziņojumus un dokumentus saistībā ar klubu individuālajām lietām, kā arī izanalizējusi UEFA disciplināro inspektoru iesniegtos paziņojumus un dokumentus. UEFA Apelāciju komisija ir pieņēmusi šādus lēmumus: 1) "Besiktas" apelācija tiek noraidīta. Tādējādi "Besiktas" nav tiesīga piedalīties 2013./14.g. sezonas UEFA Eiropas līgā, un 2) "Fenerbahce" apelācija ir pieņemta. Tādējādi "Fenerbahce" ir izslēgta no dalības nākamajās divās Eirokausu sezonās, kurām kvalificēsies, 2013./14.g. sezonu ieskaitot."

Šā gada 25.jūnijā UEFA Disciplinārā komisija nolēma par spēļu sarunāšanu no Eirokausiem izslēgt vienus no spēcīgākajiem un titulētākajiem Turcijas klubiem "Fenerbahce" un "Besiktas", kas aizvadītajā sezonā Turcijas Superlīgā ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. "Besiktas" tika izslēgta no šīs UEFA Eiropas līgas sezonas, savukārt "Fenerbahce" tika aizliegts Eirokausos piedalīties nākamās trīs sezonas, kurām izdosies kvalificēties. Trešajai sezonai tika noteikts piecu gadu pārbaudes laiks, taču līdz ar šodienas lēmumu "Fenerbahce" sods samazināts līdz diviem gadiem.

Gan "Besiktas", gan "Fenerbahce" ir tiesības turpināt apelācijas procesu un vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 23:09, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Man vienalga, lai turki iet dillēs.
nē, labāk dillēs tevi
, 2013-07-16 00:45, pirms 11 gadiem
Ja šādi rīkojas, lai dabū bietē. Citādi tādus neizmācīsi. Ja nesapratīs vēlreiz - tad čau, un lai bumbojas pa savu Erdogana valsti.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.