Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Eiropas sensācija "Ajax" nodrošina Nīderlandes čempiontitulu

Eiropas sensācija "Ajax" nodrošina Nīderlandes čempiontitulu
Amsterdamas "Ajax" futbolisti priecājas par Nīderlandes čempionu titulu. Foto: imago images / Pro Shots / Scanpix

Līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam šosezon negaidīti tikusī Amsterdamas "Ajax" futbola komanda trešdien oficiāli nodrošināja savu pirmo Nīderlandes čempiontitulu kopš 2014. gada. Tāpat vienība pirmoreiz 17 gadu laikā triumfējusi gan čempionātā, gan kausa izcīņā.

Nīderlandes čempionāta pēdējās kārtas spēlē "Ajax" ar 4:1 apspēlēja "De Graafschap" komandu. Jau pirms noslēdzošās spēles "Ajax" bija vien teorētiskas izredzes zaudēt titulu - tai pār "PSV Eindhoven" komandu bija trīs punktu pārsvars un ievērojami labāka vārtu attiecība.

Noslēdzošajā spēlē "Ajax" rindās divus vārtus iesita Dušans Tadičs, bet pa vieniem - Lase Šēne un Nikolass Taljafiko. Pateicoties četriem vārtiem pēdējās divās spēlēs, Tadičs līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā panāca "PSV Eindhoven" futbolistu Lūku de Jongu, abiem sezonu noslēdzot ar 28 precīziem raidījumiem.

Līdzšinējā čempione "PSV Eindhoven" savā pēdējās kārtas spēlē ar 3:1 uzvarēja "Hercacles" komandu, tomēr šis panākums neko vairs nemainīja un vienība kopvērtējumā samierinājās ar otro vietu. Tieši "PSV Eindhoven" komanda bija iepriekšējā, kas vienā sezonā uzvarējusi gan Nīderlandes čempionātā, gan kausa izcīņā, kad to paveica salīdzinoši tālajā 2005. gadā.

"Ajax" šosezon sensacionāli sasniedza UEFA Čempionu līgas pusfinālu, kļūstot par daudzu līdzjutēju favorīti, tomēr cīņā par iekļūšanu finālā sirdi plosoši piekāpās "Tottenham Hotspur" vienībai.

Zīmīgi, ka trešdien "Ajax" zaudējušajai "De Graafschap" komandai, kas čempionātu noslēdza 17. vietā starp 18 vienībām sezona vēl turpināsies ar pārspēlēm par vietas saglabāšanu. Šī turnīra otrajā no trim kārtām tā divu spēļu sērijā tiksies ar Andreja Cigaņika pārstāvēto "Cambuur" komandu, pirmo maču aizvadot svētdien.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/ajax-s...


, 2019-05-16 02:21, pirms 5 gadiem
Ja nepārdotu vislaik savus talantus tad atbalstītu Amsterdamu,bet nežēlīgi ir tas ka katru gadu puse komandas aiziet un paliek tikai kurus nevar nopardot..tapec..

GG UNITED!!!
, 2019-05-16 09:27, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Ja nepārdotu vislaik savus talantus tad atbalstītu Amsterdamu,bet nežēlīgi ir tas ka katru gadu puse komandas aiziet un paliek tikai kurus nevar nopardot..tapec..

GG UNITED!!!
Ir jau arī jāpadomā kāds tirgus ir Nīderlandē un kāds Anglijā, Vācijā, Spanijā, Itālijā. Ajax mūsdienās nevar atļauties maksāt algas tik kvalitatīviem spēlētājiem. Talantu audzināšana un tirgošana ir faktiski vienīgais veids kā labi nopelnīt.
, 2019-05-16 11:56, pirms 5 gadiem
Tieši tā,nopelnīt,sabāzt kabatās ipašniekiem,a pa faniem ta nedoma!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.