Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sprādzienā ievainotais "Borussia" aizsargs Bartra izrakstīts no slimnīcas

Sprādzienā ievainotais "Borussia" aizsargs Bartra izrakstīts no slimnīcas
"Borussia" fani pauž atbalstu Bartram
Foto: imago/Scanpix

Pirms UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles sprādzienā ievainotais spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš pārstāv Dortmundes "Borussia", izrakstīts no slimnīcas.

Kad Dortmundes "Borussia" komanda sēdās autobusā, lai dotos uz stadionu pirms Čempionu līgas spēles pret "Monaco", tuvumā nogranda trīs sprādzieni. Neizturēja autobusa logi, un tika ievainots viens spēlētājs – 26 gadus vecais Marks Bartra. Tomēr UEFA lēma spēli pārcelt uz nākamo dienu, un "Borussia" savā laukumā zaudēja ar 2:3. Pēcāk lēmumu kritizēja galvenais treneris Tomass Tuhels un vairāki futbolisti.

Šodien Bartra izrakstīts no slimnīcas, kur viņam tika veikta savainotās rokas operācija. Tā tika lauzta, tāpat rokā atradās stiklu lauskas. Pašreizējās prognozes liecina, ka spāņu aizsargs ierindā varētu atgriezties pēc mēneša. Dortmunde šodien aizvada nākamo spēli, Bundeslīgā uzņemot Frankfurtes "Eintracht".

"Kad skatos uz plaukstas locītavu, piepampušu un smagi savainotu, ziniet, ko es jūtu? Lepnumu," savā Instagram kontā rakstīja Bartra. "Skatos lepni, jo viss, ko viņi mums vēlējās nodarīt, palika šajā savainojumā."

"Ģimene man nozīmē visu, viņi ir iemesls, kāpēc cīnos ar šķēršļiem. Un šis ir lielākais šķērslis manā dzīvē, pieredze, kuru nenovēlētu nevienam pasaulē," teica Bartra. "Sāpes, panika un neziņa par to, kas notiks turpinājumā… Tās bija ilgākās un grūtākās 15 minūtes manā mūžā."

"Šoks saruka, vienlaikus pieauga vēlme dzīvot, cīnīties, strādāt, smieties, raudāt, izjust, mīlēt, ticēt, spēlēt, trenēties, turpināt izbaudīt cilvēku kompāniju, savus mīļos, savas kaislības, aizsargāties. Un pieauga vēlme izbaudīt zāles smaržu, kā to daru pirms katra mača, jo tas motivē mani," pauda spāņu aizsargs. "Gribu, lai dzīvojam mierīgi, lai karš paliek mums aiz muguras."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.