Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgā un Eiropas līgā piedāvās aizvadīt "Final 4"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līgā un Eiropas līgā piedāvās aizvadīt "Final 4"
Madrides "Atletico". Foto: Zuma Press/Scanpix

UEFA otrdien rīkos videokonferenci, kurā piedalīsies visas 55 valstis, kas atrodas asociācijas paspārnē. Tiks spriests gan par Eiropas čempionāta pārcelšanu, gan par formāta maiņu Čempionu un Eiropas līgās.

Spānijas medijs Marca vēsta, ka UEFA otrdien liks galdā ideju par Čempionu un Eiropas līgas formāta maiņu, lai turnīru varētu izspēlēt līdz galam. Vispirms ideja tiks prezentēta, bet pēc tam notiks balsojums. Pozitīva iznākuma gadījumā prestižāko klubu turnīru uzvarētājas tiks noskaidrotas "Final 4".

Čempionu līgas fināls bija paredzēts Stambulā (Turcija), bet Eiropas līgas finālu uzņemtu Gdaņska (Polija). Jaunajā plānā norises vietas mainīt nav plānots, bet divu komandu vietā tās uzņemtu četras komandas. Vispirms tiktu aizvadīts pusfināls, bet pēc trim dienām risinātos arī fināls.

Izmaiņas palīdzētu Eiropas līgām pabeigt vietējās sezonas sezonas, plus ierobežotu līdzjutēju pārvietošanos pa Eiropu.

Pašlaik Čempionu līga iestrēgusi astotdaļfināla stadijā. Ir noskaidrotas četras ceturtdaļfināla dalībnieces, bet tā ir tikai puse. Visticamāk, mainītos arī ceturtdaļfināla formāts – divu spēļu vietā tiktu aizvadīts tikai viens mačs. Nav gan izlemts – neitrālā vietā vai ar izlozes palīdzību par mājinieci izvēlēties vienu no komandām.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/03/15/foo...

     [+] [-]

, 2020-03-15 12:11, pirms 4 gadiem
Ļoti optimistiski scenāriji. Domāju, ka līdz kādam jūnija-jūlija mēnesim tāpat nekādas drošības nebūs. Ja EURO2020 pārcels uz vēlu rudeni, tad varbūt kaut kad vasaras beigās ČL varēs ļoti kompakti noraut.

     [+] [-]

, 2020-03-15 13:40, pirms 4 gadiem
Jāspēlē futbols bez maz Austrālijā. Final 4 vai 8.