Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas vadošie klubi boikotēs FIFA iecerēto klubu Pasaules kausu

Rolands Eliņš

Eiropas vadošie klubi boikotēs FIFA iecerēto klubu Pasaules kausu
ECA vadītājs Andrea Agnelli kopā ar "Juventus" vadību. Foto:Zumapress.com/Scanpix

FIFA plāni par klubu Pasaules kausu ar 24 dalībniecēm pieredzējuši smagu triecienu no Eiropas Klubu asociācijas (ECA), kas visu 15 valdes locekļu parakstītā vēstulē apgalvo, ka ir pret šādām pārmaiņām turnīrā un neviens Eiropas futbola klubs šādā turnīrā nepiedalītos.

FIFA prezidents Džanni Infantīno bija iecerējis lielus plānus – Pasaules kausa paplašināšanu līdz 48 komandām jau 2022. gadā, Nāciju līgas ieviešanu pasaules mērogā 2021. gadā un jaunā versijā piedāvāt Pasaules klubu kausu, kas 2021. gadā tiktu izspēlēts 24 klubu sacensībās.

Par PK paplašināšanu vēl norit aktīvas diskusijas, ieskaitot variantu izskatīšanu par 2022. gada PK rīkošanu vairākās valstīs (rīkošanas tiesības pieder Katarai), Nāciju līgas ieviešanu noraidīja paši FIFA eksperti, norādot Infantīno, ka vietas izlašu kalendārā šādam turnīram gluži vienkārši nav, savukārt Pasaules klubu kausa formāta izmaiņām kategorisku iebildumu veikuši Eiropas vadošie klubi.

ECA vadītājs Andrea Agnelli, Turīnas “Juventus” valdes priekšsēdētājs, nosūtījis vēstuli UEFA un Infantīno. Vēstuli publicējis Vācijas medijs “Suddeutsche Zeutung”, un to parakstījuši 15 ECA valdes locekļi, ieskaitot “Barcelona”, “United” un “Ajax” pārstāvjus. Šajā vēstulē paskaidrota Eiropas vadošo klubu pozīcija, iebilstot pret Pasaules klubu kausa formāta pārmaiņām šobrīd, un ECA apstiprina, ka pārveidotā turnīrā nepiedalītos neviens šīs asociācijas pārstāvis, proti, neviens Eiropas klubs.

Infantīno problēma šajā sakarā ir tāda, ka tieši vadošie Eiropas klubi viņa plānā ir tie, kas veidotu Pasaules klubu kausa mugurkaulu. Infantīno piedāvā klubu PK ar 24 komandām, kas vēl vairāk aizpildītu Eiropas klubu jau tā saspringto kalendāru. Šodien paredzētajā FIFA valdes sapulcē tiks runāts par Pasaules klubu kausa formāta maiņu, un ESPN vēsta, ka UEFA nepretosies Infantīno piedāvātajam plānam, ļaujot tam tikt nosūtītam uz FIFA kongresu, kas paredzēts jūnijā.

Pašreizējā klubu PK formātā piedalās tikai viena Eiropas komanda – Čempionu līgas uzvarētāja. Turklāt ČL uzvarētāja turnīrā iesaistās tikai no pusfināla, līdz ar to tiek nodarbināta tikai uz divām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Top clubs in new Club World Cup boycott threat...

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 17:16, pirms 5 gadiem
funkcionāru dzīšanās pēc lielākas peļņas ne pie kā laba futbolu nenovedīs...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 17:31, pirms 5 gadiem
Pēc katra lielā vasaras futbola pasākuma visi ir reāli beigti,bet te viņi vēl grib spēlētājus nogalināt
Nauda,nauda un vēlreiz naudu.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-15 17:38, pirms 5 gadiem
Mani personīgi apmierina pašreizējais klubu un izlašu turnīru skaits. Protams, paplašinātos turnīros būtu ieinteresēti sponsori, likmju kantori un FIFA, jo nāktu piķis.
Bet es nesaskatu iespēju palielināt spēļu skaitu grandiem, kur līderi jau tā ir noslogoti un ik pa laikam izlaiž kādas mazāk svarīgas spēles. Nez vai būtu interesanti skatīties kā sitas Eiropas top klubu otrie sastāvi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 17:55, pirms 5 gadiem
Tam Impotentino vajag krēslu atņemt!

Ļašenko,darbojies!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 17:58, pirms 5 gadiem
Tur ir jājautā Infantīlim, kur ta' viņš kalendārā ir ieraudzījis brīvu vietu.
Jau šīs divas Kk spēles priekš ČL uzvarētāja ir kā skabarga pakaļā..
Pietam- bezjēdzīgs turnīrs, jo skaidrs, ka tur dominētu Eiropa.
Murgs.

     [+] [-]

, 2019-03-15 20:50, pirms 5 gadiem
Jo vairāk turnīru jo labāk. Vadosajiem Eiropas klubiem ir jāspēlē cauru gadu. Lai es katru dienu varētu skatīties augstas klases futbolu. Visi būs ieguvēji.

     [+] [-]

, 2019-03-15 21:10, pirms 5 gadiem
ArisLG rakstīja: Jo vairāk turnīru jo labāk. Vadosajiem Eiropas klubiem ir jāspēlē cauru gadu. Lai es katru dienu varētu skatīties augstas klases futbolu. Visi būs ieguvēji.
futbolisti nav roboti , lai spēlētu visu gadu bez apstājas!

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 21:33, pirms 5 gadiem
ArisLG rakstīja: Jo vairāk turnīru jo labāk. Vadosajiem Eiropas klubiem ir jāspēlē cauru gadu. Lai es katru dienu varētu skatīties augstas klases futbolu. Visi būs ieguvēji.
Spēlēt futbolu katru dienu ir daudz grūtāk nekā sēdēt un pirst dīvānā

     [+] [-]

, 2019-03-15 23:28, pirms 5 gadiem
Pareizi ir, noslodze jau tā ir optimāla, vai pat par daudz.

     [+] [-]

, 2019-03-16 08:10, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: futbolisti nav roboti , lai spēlētu visu gadu bez apstājas!
Tas tak bija joks.