Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrike atzīst pelnītu sakāvi, Di Marija sapņo par Čempionu līgas finālu

Agris Suveizda

Enrike atzīst pelnītu sakāvi, Di Marija sapņo par Čempionu līgas finālu
Anhels Di Marija
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli sākās ar šokējošu, taču likumsakarīgu PSG graujošu uzvaru pār "Barcelona" (4:0), sperot platu soli pretī ceturtdaļfinālam. Savukārt Dortmundes "Borussia" snieguma kvalitātes ziņā aizvadīja ļoti saturīgu maču Lisabonā, tomēr ar 0:1 atzina "Benfica" pārākumu.

"Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike: "PSG bija pārāki par mums. Viņi izdarīja spiedienu, viņi radīja briesmas, bija labāki ar un bez bumbas. Tas bija vakars, kad mēs bijām acīmredzami vājāki. Pirmais puslaiks aizritēja viņu zīmē, otrajā puslaikā mums bija 15-20 minūtes, kurās kontrolējām bumbu un tuvojāmies viņu vārtiem, taču tos neieņēmām. Andrē Gomešam [pirmajā puslaikā] bija iespēja – ja viņš būtu iesitis, daudz kas būtu mainījies. Tas nebija mūsu vakars. PSG mani nepārsteidza. Spēlētāji zināja, ka viņi var aizvadīt šādu spēli un ka viņiem nāksies sastapties ar šādu pretestību. PSG darīja to, ko no tās gaidījām, taču laukumā bija redzama PSG komandas labākā versija, kamēr mūsu versija bija sliktāka.

Mēs pat izmainījām spēles sistēmu, taču tas neko daudz nedeva – otrais puslaiks bija gluži kā pirmais. Mani nepārsteidza parīziešu uzbrukuma līmenis, taču viņiem ir ne tikai labas uzbrukuma kvalitātes, bet arī aizsardzības – zaudējot bumbu, viņi spēlēja ļoti agresīvi, lai to atgūtu. Lai situāciju labotu, mums jāaizvada izcila atbildes spēle. Kādēļ gan par to nesapņot? Varbūt šis nav labākais brīdis, kad par to runāt, bet šosezon esam aizvadījuši vairākas lieliskas spēles. Ja mēs sapratīsim, kas mums ir jādara, tad iespējas saglabāsies"

PSG galvenais treneris Unajs Emerijs: "Pēc šādas spēles ir ļoti laba pēcgarša, taču mums jābūt uzmanīgiem, jo jāspēlē vēl 90 minūtes. Spējām uzvarēt Barselonu un aizvadījām spēli, kas bija tuvu pilnībai. Jācenšas saglabāt šādu pašu koncentrēšanās līmeni arī atbildes spēlē." PSG aizsargs Tomā Menjē: "Gan klubs, gan līdzjutēji, gan mēs paši varam būt apmierināti – šķiet, Barselona ar 0:4 Čempionu līgā jau nebija zaudējusi kādu laiku [kopš 2013. gada pusfināla pret Minhenes "Bayern" – A.S.]. Šajā spēlē neatslābām ne minūti. Mums ir ļoti jauna komanda – laukumā, šķiet, bija 9-10 spēlētāji, kas nebija vecāki par 25 gadiem. Tas ir lieliski."

PSG pussargs Blēzs Matuidī: "Šis ir brīnišķīgs vakars. Viens no brīnišķīgākajiem, kopš esam PSG. Sakot godīgi, saprotam, ka vēl priekšā ir atbildes spēle – atceramies to, spēlētājiem vienmēr jābūt piesardzīgiem. Vēl nekas nav galā, lai gan saprotam, ka šovakar paveicām kaut ko lielu. Ceram, ka spēsim rakstīt vēsturi. Domāju, ka tagad dažas dienas izbaudīsim šo spēli, jo esam to pelnījuši, bet pēc tam koncentrēsimies nākamajai spēlei."

"Barcelona" pussargs Andress Injesta: "Jebkurā aspektā mums bija slikta diena. Atbildes spēlē jācenšas darīt viss iespējamais, lai mēģinātu labot situāciju – to izdarīt būs ļoti grūti, bet centīsimies. Vārds "attieksme" man nekad nav īpaši paticis un nedomāju, ka mūsu komandā spēlētājiem ar to ir problēmas – man nepatīk runāt par attieksmi, kad tā nav bijusi pie vainas zaudējumā. Šādas lietas diemžēl reizēm gadās, un šādi brīži ir ļoti sāpīgi. Jebkuram no mums bija slikta diena, un šis zaudējums maksās dārgi. Taču mums ir jāpieceļas kājās un pēc iespējas ātrāk jālabo situācija."

PSG pussargs Anhels Di Marija: "Nevarējām iedomāties labāku spēli. Ar 4:0 uzvarēt Barselonu manā dzimšanas dienā – tas ir neticami. Tā bija perfekta spēle. Lai uzvarētu, mums bija jāaizvada šāda līmeņa spēle, taču apzināmies, ka arī viņi savās mājās var gūt četrus vārtus. Ceru, ka spēsim izslēgt Barselonu, jo spēju iedomāties, ka mēs sasniedzam Čempionu līgas finālu un spēlējam Kārdifā." PSG uzbrucējs Edinsons Kavani: "Četru sezonu laikā, kopš esmu Parīzē, esam aizvadījuši vairākas lieliskas spēles, bet šī uzvara man ir ļoti īpaša, jo šī diena [arī Kavani svinēja savu dzimšanas dienu] man daudz ko nozīmē. Visi esam ļoti priecīgi, taču mums jābūt piesardzīgiem, jo futbols ar to arī ir skaists, ka nekad neko nevar paredzēt."

Dortmundes "Borussia" galvenais treneris Tomass Tuhels: "Obamejangs pēc Āfrikas Nāciju kausa nav pilnībā gatavs, un viņa ķermeņa valoda pēc neiesistās pendeles neliecināja, ka viņš šovakar varētu spēlēt labāk. Rezultāts ir ārkārtīgi nepatīkams, bet esmu lepns par to, kā nospēlējām. Nedomāju, ka mēs spēlējām labi – domāju, ka mēs spēlējām lieliski! Spēlēt tik labi un tik un tā zaudēt – tas ir iespējams vienīgi futbolā. Par laimi, vēl ir palikusi atbildes spēle. Ielaistie vārti? Pēc pārtraukuma viņi spēlēja citādi, mēs nebijām gatavi tam, kā viņi spēlēs pret mūsu aizsardzības trio. Ja mēs šajās situācijās būtu spēlējuši ar tālām piespēlēm, nekas tāds nebūtu noticis."

Lisabonas "Benfica" galvenais treneris Rui Vitorija: "Spēlējot ar tāda līmeņa komandām, mums ir jābūt spējīgiem ciesties. Vārtus guvām situācijā, pie kādām treniņos daudz bijām strādājuši. Šī bija ļoti patīkama uzvara. Spēlētāji ne mirkli neapstājās, un mēs spējām sasniegt svarīgu rezultātu, jo neielaist vārtus bija ārkārtīgi būtiski. Pēc šādas spēles runāt par taisnīgumu ir sarežģīti. Piekrītu, ka Dortmunde ir stipra pretiniece un ka viņi šovakar bija labāki. Zinām, kas mums ir jāizdara atbildes spēlē, un gūtiem vārtiem būs milzīga nozīme."

Izmantotie resursi:
Barcelona need heroic Champions League...
PSG: Emery 'very cautious' despite Barcelona...
PSG: Edinson Cavani reacts to beating Barcelona...
Barca attitude not to blame in PSG loss, says...
Foot - Ligue des Champions - PSG - Blaise...
Foot - Ligue des Champions - Barça - Luis...
Aubameyang body language not good - Dortmund...
Benfica were outplayed in 'tasty' victory...

  +2 [+] [-]

, 2017-02-15 09:35, pirms 7 gadiem
PSG pussargs Anhels Di Marija: "Ceru, ka spēsim izslēgt Barselonu, jo spēju iedomāties, ka mēs sasniedzam Čempionu līgas finālu un spēlējam Madridē."

Tiešām bija domāta Madride? Vai arī finālvieta Kārdifa?

     [+] [-]

, 2017-02-15 09:40, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: PSG pussargs Anhels Di Marija: "Ceru, ka spēsim izslēgt Barselonu, jo spēju iedomāties, ka mēs sasniedzam Čempionu līgas finālu un spēlējam Madridē."

Tiešām bija domāta Madride? Vai arī finālvieta Kārdifa?
Paldies.

  -4 [+] [-]

, 2017-02-15 10:11, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: PSG pussargs Anhels Di Marija: "Ceru, ka spēsim izslēgt Barselonu, jo spēju iedomāties, ka mēs sasniedzam Čempionu līgas finālu un spēlējam Madridē."

Tiešām bija domāta Madride? Vai arī finālvieta Kārdifa?
Viņš zemapziņā saprot, ka, ja tiktu līdz finālam būtu jāspēlē ar Madridi, ar Real!!
Bet tas, ka Suvezdjē neprot rakstīt, tas ir katram skaidrs - nemitīgas kļūdu jūras kā jau amatierim!

     [+] [-]

, 2017-02-15 10:13, pirms 7 gadiem
Kaut arī turēju īkšķus par Barselonu, PSG ar savu spēli un attieksmi ļoti simpatizē. Ja PSG tiek tālāk, viņiem noteikti čempionu līgā ir jāuzvar.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-15 10:15, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Viņš zemapziņā saprot, ka, ja tiktu līdz finālam būtu jāspēlē ar Madridi, ar Real!!
Bet tas, ka Suvezdjē neprot rakstīt, tas ir katram skaidrs - nemitīgas kļūdu jūras kā jau amatierim!
Kritizēt ir viegli! Bet Tu iemācies izrādīt kaut kripatu cieņas, un iemācies uzrakstīt pareizi autora uzvārdu!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-15 10:27, pirms 7 gadiem
Skujābele rakstīja: Kritizēt ir viegli! Bet Tu iemācies izrādīt kaut kripatu cieņas, un iemācies uzrakstīt pareizi autora uzvārdu!
Nečīksti Suvezdjē

  +3 [+] [-]

, 2017-02-15 10:41, pirms 7 gadiem
Skujābele rakstīja: Kritizēt ir viegli! Bet Tu iemācies izrādīt kaut kripatu cieņas, un iemācies uzrakstīt pareizi autora uzvārdu!
Šis nebija tas autors, kurš pats kropļoja zviedru uzvârdus? Ar Zeterberjiem priekšgalā.

     [+] [-]

, 2017-02-15 11:02, pirms 7 gadiem
neidzdevusies sezona Barsai , daudz zaudētu punktu līgā + sagrāva Parīzē

  -1 [+] [-]

, 2017-02-15 11:51, pirms 7 gadiem
..ja finālā būs Parīze un Dortmunde, tas būs viens vareni skaists futbols

     [+] [-]

, 2017-02-15 13:45, pirms 7 gadiem
Dortmunde var vēl nekur netikt tālāk par astotdaļfinālu 😂😂

     [+] [-]

, 2017-02-15 22:03, pirms 7 gadiem
Man vienalga rakstīja: Dortmunde var vēl nekur netikt tālāk par astotdaļfinālu 😂😂
..tiks, vakar bija lielisks mačs, tikai nesita iekšā un ļāva iebakstīt golu pretiniekam. Dortmundē spēle būs uz cita leveļa