Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Video: Pirmoreiz FIFA turnīros pendeli piespriež pēc video atkārtojuma

Japānas klubs "Kashima" šodien ar 3:0 uzvarēja Dienvidamerikas čempioni "Atletico Nacional" un kļuva par pirmo Āzijas pārstāvi, kas sasniedzis Pasaules kausa finālu, taču šī spēle iegāja vēsturē ar vēl kādu faktu. Proti, japāņi uzvaras vārtus 33. minūtē guva no 11 metru atzīmes, un ungāru galvenais tiesnesis Viktors Kasai pēc asistenta padoma pirmoreiz FIFA oficiālo spēļu vēsturē izmantoja videoieraksta palīdzību.

Slēpts komentārs: mexikano
, 2016-12-14 19:22, pirms 7 gadiem
Pamatoti.
Slēpts komentārs: dakots
, 2016-12-14 19:51, pirms 7 gadiem
Nesačakarējiet futbola skaistumu ar video pārtraukumiem, FIFA!
, 2016-12-14 20:02, pirms 7 gadiem
Ak dievs, video skatīšanās dēļ tika pazaudēta vesela nepilna minūte! Kā gan futbols, kurā no 90 min. parasti 2/3 ir prasta bumbošanās ap laukuma centru, šito pārdzīvos! Labāk, lai turpinās simulācijas un tiesnešu kļūdas izšķir turnīrus! Cirvji...
, 2016-12-14 20:03, pirms 7 gadiem
..un vēl , ja tomēr skatās , tad tiesnesim noteikti ir jābūt tikai 2 variantiem - vai pendele, vai dzeltenā kartiņa simulantam...nedrīkst būt variants, ka tiesnesis paskatās, laiks paiet un tur nekā nav! Pendele vai Simulācija!
, 2016-12-14 20:15, pirms 7 gadiem
Manuprāt, dažkārt šādos gadījumos dzelteno kartīti par simulēšanu piešķir nepamatoti, jo ir spēlētāji, kas vienkārši lec vai krīt, tādēļ , lai izvairītos no kontakta ar pretinieku speletaju. Tas ir, izvairīties no iespējamām ļoti smagām traumām!
, 2016-12-14 20:33, pirms 7 gadiem
didzisbum, tad spēlētājam ir pašam jāpasaka tiesnesim, ka kontakta nebija un nav jāskatās video ..
, 2016-12-14 20:44, pirms 7 gadiem
Piekriitu dakotam
Slēpts komentārs: Usmazz
, 2016-12-14 20:51, pirms 7 gadiem
Usmazz rakstīja: Cerams ka neieviesīs. Tiesneša spēles redzējums ir daļa no spēles būtības, cilvēciskais faktors kas pieļauj iespēju kļūdīties, spēja pieņemt izšķirošos lēmumus saspringtās situācijās.
Zeme izsauc cirvjus! Cilvēcīgais faktors ir visos sporta veidos, arī tajos, kuros jau sen veiksmīgi darbojas video atkārtojumi. Te ir tīri runa par dažiem spēli izšķirošiem momentiem, kurus futbolā regulāri nolažo, tādēļ tas ir nr. 1 simulantu sports pasaulē un pēdējais no lielajiem, kurā nepastāv nekāda tehnoloģiska palīdzība.
Slēpts komentārs: dakots
, 2016-12-14 21:46, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Tas, ka Maradona PK iesita golu angļiem ar roku, ir kļuvis par vienu no vairàk vēsturē izrunātām lietām un nostiprinājis futbolu kā nr.1 pasaulē...ja tas gols netiktu ieskaitīts dēļ video - futbols ļooti daudz būtu zaudējis...
Ko futbols ieguva, kad Anrī ar roku iebakstīja nepelnītu golu pret īriem un tā iekļuva EČ finālturnīrā???

Vienreiz sāciet saprast, ka futbols nav pirmkārt mīts un leģenda, lai sentimentālie varētu birdināt asaras vai studzināt pie ekrāna, bet gan sacensība ar sekām, kurai vajadzētu būt maksimāli godīgai. Sevišķi, ja runa ir par izlašu turnīriem. Cik patīkami bija, kad mums nozaga iespēju pieveikt Vāciju EČ?
, 2016-12-14 22:03, pirms 7 gadiem
Man negribas ieslīgt strīdā par pasaules uzbūvi...vienmēr katrs paliek pie saviem uzskatiem, tāpēc strīds ir muļķīgs, jo rezultāta neviens netiek pārliecināts...vienkārši tam nav jēgas!
Savu visdziļāko pārliecību, ka video nevajag , esmu pateicis!
, 2016-12-14 22:13, pirms 7 gadiem
netaisnībai (apzinātai/neapzinātai) jārada reiz gals
lai prieks un līksme valda virs zemes šīs!
, 2016-12-14 22:43, pirms 7 gadiem
Būs laiks, kad visi spēlētāji tiks trackoti un automātiski tiks nosūtīts signāls tiesnesim/asistentam, cik liels ir bijis kontakts, kurā vietā, cik daudz tika nospēlēts bumbā utt. Video atkārtojums tomēr nav dinamisks. Es labāk to minūti tiešām skatos kā notiek bumbošanās nevis gaidu sazin ko.
, 2016-12-14 23:25, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Man negribas ieslīgt strīdā par pasaules uzbūvi...vienmēr katrs paliek pie saviem uzskatiem, tāpēc strīds ir muļķīgs, jo rezultāta neviens netiek pārliecināts...vienkārši tam nav jēgas!
Savu visdziļāko pārliecību, ka video nevajag , esmu pateicis!
Protams, te nav variantu, ja vienam galvenais ir ko runā par futbolu un viņš priecājas, ka tas ir nr. 1 pasaulē balstoties uz izšķirošu, idiotisku tiesneša kļūdu. Ko muļķim padarīsi?
, 2016-12-14 23:28, pirms 7 gadiem
arrived rakstīja: Būs laiks, kad visi spēlētāji tiks trackoti un automātiski tiks nosūtīts signāls tiesnesim/asistentam, cik liels ir bijis kontakts, kurā vietā, cik daudz tika nospēlēts bumbā utt. Video atkārtojums tomēr nav dinamisks. Es labāk to minūti tiešām skatos kā notiek bumbošanās nevis gaidu sazin ko.
Tu esi kāds FIFA funkcionārs vai vnk pareģis, ka tik labi zini tālu nākotni?

Ja uzbur tādu ainu, tad, protams, tas jau ir tizlums, bet kurš par tādām galējībām vsp te runā? Tev gabals nokrita no nepilnas minūtes, lai noteiktu vai bija pendele, nevis sazin ko?!
, 2016-12-14 23:40, pirms 7 gadiem
Mixes, ok! ...es Tev piekrìtu, ka esmu muļķis!
Bet tagad būs alaverdi no manis - Tu arī esi muļķis! Ceru, ka saprati šo paradoksu...
, 2016-12-15 00:08, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Mixes, ok! ...es Tev piekrìtu, ka esmu muļķis!
Bet tagad būs alaverdi no manis - Tu arī esi muļķis! Ceru, ka saprati šo paradoksu...
Es vnk nesaprotu sporta jēgu, ja tevi neinteresē spēles godīgums, bet galvenokārt runāšana un leģendas par to. Tur pazūd visa sporta būtība un sākas teātris, ko diriģē labākie simulanti un aklākie tiesneši. Es atvainojos, bet kko tādu man liekas var gribēt tikai totāls muļķis.
, 2016-12-15 00:34, pirms 7 gadiem
Nu, bet ,protams! Tikai totāls muļķis nesapratīs, ka moderna digitāla fotogrāfija ir noteikti labāka par ar roku gleznotu bildi...tur tak viss tik neprecīzi , neskaidri utt...un futbols nav sports, tā ir spēle ...šķiet, Tev nav nemazākās nojausmas, kas ir īsta spēle..
, 2016-12-15 00:42, pirms 7 gadiem
ir ok,galvenais lai nekljuust par balagaanu un speeleetaaji nesaak prasiit peec katra stuura izpildes skatiities atkaartojumu,vareetu kaa hokejaa, vienreiz speelee var pieprasiit,bet,ja kljuudaini,zaudee nevis paartraukuma iespeeju,bet shajaa gadiijumaa vienu speeleetaaja mainju
, 2016-12-15 00:44, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Nu, bet ,protams! Tikai totāls muļķis nesapratīs, ka moderna digitāla fotogrāfija ir noteikti labāka par ar roku gleznotu bildi...tur tak viss tik neprecīzi , neskaidri utt...un futbols nav sports, tā ir spēle ...šķiet, Tev nav nemazākās nojausmas, kas ir īsta spēle..
Malacis, salīdzināji gleznu ar sportu Spēlei ar tu piekasies ar kkādu eksistenciālu filozofiju? Aizvieto to vārdu ar sports, varbūt tad nomierināsies.
, 2016-12-15 00:55, pirms 7 gadiem
Es saprotu, ka Tu vēl nesaproti...pēc mana vērtējuma Tev vēl nav 30...un kad Tev būs 40, 50 un 60 gadi, tad uz to visu skatīsies citādi...
Dzīvē nav taisnības, tad kāda velna pēc taisnībai ir jābūt futbolā? ...parunāsim par šo pēc 20 gadiem, ja vēl būšu dzīvs
, 2016-12-15 00:56, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Malacis, salīdzināji gleznu ar sportu Spēlei ar tu piekasies ar kkādu eksistenciālu filozofiju? Aizvieto to vārdu ar sports, varbūt tad nomierināsies.
bet ar savaa zinjaa taisniiba,peec likuma burta reaali var katraa standartsituaacijaa atrast iemeslu,kaads pietureeja,kaads nedaudz paraava,bet vai par katru tagad buutu jaadod pendele?Tas taapat kaa ar rokaam tagad,vienaa gadiijumaa piespiesta,otraa paaraak tuvu atradaas no siteeja,tiesnesha interpretaacija,bet,ja skatiisies atkaartojumu,tad taadas lietas atkritiis
, 2016-12-15 01:17, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Es saprotu, ka Tu vēl nesaproti...pēc mana vērtējuma Tev vēl nav 30...un kad Tev būs 40, 50 un 60 gadi, tad uz to visu skatīsies citādi...
Dzīvē nav taisnības, tad kāda velna pēc taisnībai ir jābūt futbolā? ...parunāsim par šo pēc 20 gadiem, ja vēl būšu dzīvs
Es ļoti labi saprotu, tu uz futbolu skaties kā uz kādu transcendentālu, romantisku lietu, ko tehnoloģijas un precizitāte izjauktu. Diezgan dīvains skats uz sportu. Skaties uz mākslu tā, kā jau gribēji muļķīgi salīdzināt abas šīs lietas. Tak kāpēc vsp tie tiesneši tad vajadzīgi? Lai tie spēlētāji spēlē futbolu ar rokām, pēc tam visa pasaule par to gadiem runās! Tāpat dzīvē nav taisnības, kāpēc sportu ielikt kkādos grožos, lai tie pilnīgs frīstails!

Pierādījums, cik duļķaina var būt cilvēka domāšana pat pēc 30... Neizklausies kā vīrs gados, bet pēc sapņainas meitenes tīņa vecumā.
, 2016-12-15 01:27, pirms 7 gadiem
Es nemaz neceru, ka Tu tagad varētu saprast..jau sākumā teicu, ka neredzu jēgu šai diskusijai...un par to sapņaino meiteni, es tev noņemu vēl gadus 5 nost - tā vēlme diskusijā aizskart, lietojot vārdus muļķis, totāls muļķis, liecina, ka esi vēl jaunāks kā domāju...ja gribi ar kādu sarunāties, tad nelieto tos !
, 2016-12-15 10:40, pirms 7 gadiem
Uzskatu, ka video atkārtojums tikai glābs šo sporta veidu. Jau tagad ir diezgan nožēlojami skatīties, kā liela daļa futbolisti pēc katra kontakta 2min vārtās gar zemi un tēlo, it kā būtu atvēries galvas kauss. Ja šādi atkārtojumi tiktu ieviesti un vairāk kartiņas dotas par simulāciju, iespējams kas mainīsies.
Bet vispārīgi par taisnīgumu utt, šajā biznesā apgozās neiedomājams naudas - tas nozīmē, ka ir vēl jo vaiāk ieinteresēto personu, lai lietas notiktu pēc viņu prāta. Līdz ar to video mazliet samazinātu iespēju kļūdaini (tīši vai netīši) tiesnesim pieņemt kādu lēmumu.
Nav jāapskata katra strīdīgā epizode, bet ir reizes, kad to noteikti vajag darīt.
, 2016-12-15 11:46, pirms 7 gadiem
Pareizi, jāieviešs tehnoloģijas. Cik spēles nav izčakarētas ar nepamatoti piespriestām pendelēm, tāpat arī nepiešķirtām, tas pats par aizmugurēm, murgs! Normāli iesist gols, bieži nepamatoti nosvilpj aimuguri.
, 2016-12-15 12:35, pirms 7 gadiem
Gada komentārs. A to mūsdienās godaprāts, kam būtu jābūt pašsaprotamam un normai, sakrāj miljoniem skatījumu un saņem nez kādus fair play apbalvojumus.
, 2016-12-15 13:59, pirms 7 gadiem
11 metru sitiena piešķiršana/nepiešķiršana vienmēr ir bijusi lielākais spēles iznākuma veidotājs ļoti līdzīgās spēlēs. Tāpēc iespēja būt drošam par šo lēmumu ir jāizmanto. Vai arī situācija, kur vārtsargs ārpus soda laukuma kritienā, bet bez rokas pieskariena aptur bumbu (pāris soļus no skrienoša pretinieku spēlētāja), bet tiesnesis saskata spēli ar roku un iedod sarkano kartīti.. Parastās spēlēs tās ir 2-3 epizodes maksimums (viena "simulēta" nokrišana laukuma vidienē vai traumēta raudoša spēlētāja pasēdēšana parasti aizņem vairāk laika),
, 2016-12-15 19:22, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Es ļoti labi saprotu, tu uz futbolu skaties kā uz kādu transcendentālu, romantisku lietu, ko tehnoloģijas un precizitāte izjauktu. Diezgan dīvains skats uz sportu. Skaties uz mākslu tā, kā jau gribēji muļķīgi salīdzināt abas šīs lietas. Tak kāpēc vsp tie tiesneši tad vajadzīgi? Lai tie spēlētāji spēlē futbolu ar rokām, pēc tam visa pasaule par to gadiem runās! Tāpat dzīvē nav taisnības, kāpēc sportu ielikt kkādos grožos, lai tie pilnīgs frīstails!

Pierādījums, cik duļķaina var būt cilvēka domāšana pat pēc 30... Neizklausies kā vīrs gados, bet pēc sapņainas meitenes tīņa vecumā.
Tak ej un skaties savu NBA un NFL! Ko Tu te cepies ar savām filosofiskajām atziņam?!
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.