Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Japānas ''Antlers'' iekļūst pasaules klubu kausa finālā

Krišs Upenieks

Japānas ''Antlers'' iekļūst pasaules klubu kausa finālā
Jasuši Endo
Foto: AP/Scanpix

FIFA klubu pasaules kausā Japānā aizvadīta pirmā pusfināla spēle, kurā Japānas čempionāta līdervienība ''Kashima'' ar 3:0 apspēlēja Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra uzvarētāju ''Atletico Nacional''. Otrs pusfināls tiks aizvadīts rīt.

FIFA pasaules klubu kausā piedalās septiņas komandas, no kurām divas - Eiropas un Dienvidamerikas čempiones - jau automātiski iekļuva pusfinālā, kur tām pievienojās Meksikas ''Club America'' un Kašimas ''Antlers'' no Japānas. Šorīt spēlē par piekto vietu Dienvidkorejas ''Jeonbuk'' ar 4:1 pieveica Dienvidāfrikas ''Mamelodi Sundowns''.

Pirmajā pusfināla spēlē šodien Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra uzvarētāja ''Atletico Nacional'' no Kolumbijas tikās ar Japānas čempionāta līderi Kašimas ''Antlers''. Favorītu lomā šajā spēlē bija Kolumbijas futbolisti, bet pēc spēles pirmā puslaika Kašimas vienība bija vadībā ar 1:0, pateicoties Šomas Doja realizētam 11 metru soda sitienam.

Otrajā puslaikā ''Antlers'' turpināja spēlē disciplinēti un mača beigu daļā izmantoja iespējas palielināt rezultāta starpību. No sākuma 83. minūtē iesita Jasuši Endo, bet divas minūtes vēlāk punktu šai cīņai pielika Juma Suzuki, nodrošinot ''Antlers'' vietu finālā. Japānas komanda vēl ne reizi nav spēlējusi FIFA klubu kausa finālā, japāņiem kopš 2000. gada trīs reizes iegūstot trešo vietu. Jāpiemin, ka no 12 aizvadītajiem turnīriem Japānā šāda veida turnīrā spēcīgākā komanda tiek noskaidrota jau septīto reizi un otro gadu pēc kārtas.

Rīt vienīgā Eiropas pārstāve Madrides ''Real'' otrajā pusfinālā spēlēs pret ''Club America'', kas ir septiņkārtēja CONCACAF Čempionu kausa uzvarētāja un 12. kārtēja Meksikas čempione. Komandu pārstāv vairāki Paragvajas un Meksikas izlases spēlētāji. Mača sākums rīt pulksten 12:30 pēc Latvijas laika.

Savukārt fināls paredzēts 18. decembrī. Eiropas klubi šajā turnīrā uzvarējuši astoņas reizes no pēdējām deviņām. Vienīgais izņēmums bija 2012. gadā, kad “Chelsea” piekāpās “Corinthians” no Brazīlijas. Iepriekšējā gadā triumfēja ''Barcelona'', kas finālā ar 3:0 pieveica Argentīnas ''River Plate''. ''Barcelona'' šajā turnīrā triumfējusi trīs reizes.

Izmantotie resursi:
FIFA Club World Cup Japan 2016 - Matches -...

  -4 [+] [-]

, 2016-12-14 15:50, pirms 7 gadiem
Real vēsā mierā iegūs šo titulu!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-14 16:22, pirms 7 gadiem
Mazliet negaidīti, bet patīkami. Pirmo reizi finālā būs Āzijas pārstāve
Protams, ka Real paņems šo kausu, bet nu tomēr kaut kādas pārmaiņas finālā

  +1 [+] [-]

, 2016-12-14 19:14, pirms 7 gadiem
Un to, ka pirmo reizi futbola veesturee skatijaas video atkaartojumu, un pec tam pieshkjiira pendeli jau nevareeja pateikt!?
https://www.youtube.com/watch?v=61d...

     [+] [-]

, 2016-12-14 21:04, pirms 7 gadiem
A kur ir brazīļu komandas? Tiešām kolumbijas klubi stiprāki? skatoties brazīļu klubu spēlētājus liekas ka tur viens otrs klubs varētu Ligue 1 paņemt, kamēr nebij PSG

  +1 [+] [-]

, 2016-12-14 22:24, pirms 7 gadiem
gravitons rakstīja: Un to, ka pirmo reizi futbola veesturee skatijaas video atkaartojumu, un pec tam pieshkjiira pendeli jau nevareeja pateikt!?
https://www.youtube.com/watch?v=61dytBPsMgw
Šī ir otrā reize. Re kur pirmā - Pirmoreiz futbola vēsturē tiesnesis izmanto...

     [+] [-]

, 2016-12-15 01:06, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Šī ir otrā reize. Re kur pirmā - http://sportacentrs.com/futbols/13082016-pirmoreiz_futbola_vesture_tiesnesis_izman
Pirmoreiz šāda līmeņa turnīros t.i. FIFA rīkotā turnīrā.

''Video atkārtojums futbolā būs eksperimenta statusā vēl vismaz 2-3 gadus'' Pagāja vien daži mēneši