Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Juventus" izšķērdē iespējas un spēlē 0:0 pret "Sevilla"

Rolands Eliņš

H grupa: "Juventus" izšķērdē iespējas un spēlē 0:0 pret "Sevilla"
Gonsalo Igvains
Foto: LaPresse/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra atklāšanas kārtā Turīnas „Juventus” savā laukumā tā arī neuzlauza Eiropas līgas daudzkārtējās čempiones „Sevilla” vārtus, neskatoties uz daudzajām Paulo Divalas, Sami Kediras un Gonsalo Igvaina iespējām. Savukārt otrajā H grupas spēlēs „Lyon” ar 3:0 pieveica Zagrebas „Dynamo”.

„Juventus” un ”Sevilla” grupu turnīrā tikās arī pirms gada, uzvaras dalot uz pusēm (2:0 un 0:1). Kopš tā laika daudz kas mainījies, taču mainījies nav tas, ka „Juventus” Čempionu līgā ieradusies atkal kā Itālijas čempione, bet „Sevilla” atkal kā Eiropas līgas uzvarētāja. „Juventus” vasarā atvadījās no Pola Pogbā, bet vietā ieguva vairākus citus svarīgus spēlētājus ar Gonsalo Igvainu priekšgalā. Pārsteidzošā kārtā gan šovakar tikai rezervē bija no „Roma” iegūtais Miralems Pjaničs, kamēr sākumsastāvā devās Mario Leminā un Kvadvo Asamoā, bet traumas dēļ ierindā nebija Klaudio Markīzio.

Pirmajā puslaikā „Sevilla” bumbu kontrolēja krietni vairāk, taču nervozi brīži pie Džanluidži Bufona vārtiem radās tikai pēc „Juves” aizsargu Bonuči un Kjelīni kļūdām pārdrošās piespēlēs savā laukuma pusē. „Juventus” tikmēr centās pārsteigt ar presingu un pretuzbrukumiem, radot daudz vairāk vārtu gūšanas momentu, bet pirmajās 45 minūtēs divus izgājienus viens pret vienu neizmantoja Sami Kedira, potenciāli rezultatīvajās piespēlēs divreiz kļūdījās Igvains, bet Paulo Divalas izrāvienu uz soda laukuma robežas drosmīgā izklupienā apturēja „Sevilla” vārtsargs Serhio Riko.

Otrā puslaika sākumā „Juventus” pārņēma iniciatīvu, taču ļoti uzkrītošs bija brāķis piespēlēs. Tas nedaudz saraustīja spēli, lika tai palikt lēnākai, bet 59. minūtē Divala ar asu piespēli uzsāka ļoti bīstamu ātro uzbrukumu. Dani Alveša centrēto bumbu soda laukumā sagaidīja Igvains, un vārtsargam šajā duelī cerību bija maz, taču Igvains trāpīja pa vārtu pārliktni.

„Sevilla” nedaudz vēlāk atbildēja ar uz maiņu nākušā Hoakina Koreas sologājienu, kad viņš eleganti apspēlēja Kjelīni un sita pavisam nedaudz garām tālajam vārtu devītniekam. Taču spēles pēdējā pusstunda pagāja „Juventus” zīmē, it īpaši pēc Pjaniča nākšanas laukumā. Vēl divas lieliskas iespējas bija Igvainam, bet viņš divreiz nespēja trāpīt no vārtu priekšas pēc piespēles gar vārtu līniju.

Pašās beigās „Juventus” vēl nesekmīgi pieprasīja pendeli par jaunā horvātu talanta Marko Pjacas nogāšanu soda laukumā, bet kopensācijas laikā iespaidīgi ar galvu sita Alekss Sandru. Viņš trāpīja apakšējā stūrī, bet Riku lēcienā paspēja aizsniegties līdz bumbai, un par spīti „Juventus” masīvajiem uzbrukumiem „Sevilla” nosargāja bezvārtu neizšķirtu. Lai arī bumbas kontrole abām komandām šajā mačā bija 50%, „Sevilla” tika tikai pie diviem sitieniem vārtu virzienā, Bufonu patraucējot tikai vienreiz. „Juventus” tikmēr veseli 14 sitieni vārtu virzienā.

Lionas "Olympique" nācās iztikt bez četriem labākajiem priekšējās līnijas spēlētājiem ar Aleksandru Lakazetu un Nabilu Fekiru priekšgalā, pirmajā puslaikā savainots tika arī kapteinis Maksims Gonalons un mājinieki traumu dēļ izšķīrās pirmoreiz šosezon spēlēt ar 3-5-1-1, tomēr lielu jautājumu par šāvakara uzvarētājiem nebija. Jau 13. minūtē Korentēns Toliso pēc Rafaela centrējuma sita precīzi ar galvu (1:0), bet otrā puslaika sākumā gan Žordans Ferrī, gan Maksvels Kornē realizēja izgājienus viens pret vienu (3:0). Atlikušajā laikā Zagrebas "Dinamo" divreiz trāpīja pa pārliktni – vienā no epizodēm alžīrietim El Arabi Sudani bija vieglāk iesist nekā neiesist, tomēr viņš no diviem metriem pamanījās netrāpīt tukšos vārtos.

Čempionu līgas H grupa, 1. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Juventus-Sevilla0:0-
Lyon-Dinamo Z3:0 (1:0)Toliso 13` Ferrī 49` Kornē 57`

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:39, pirms 8 gadiem
Iesildīšanās pirms Itālijas derbija. Jāgaida lielais futbols.

     [+] [-]

, 2016-09-14 23:47, pirms 8 gadiem
Nez vai Alegri trāpija ar Evru un Asamoa pamatā. Kaut kā ar Pjaniču un sevišķi ar Alex Sandro palika krietni jautrāk. Igvainam nepaveicās - būtu smuki pierakstījies. Bet nekas, viss būs štokos.
Forza Juve!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:49, pirms 8 gadiem
Spēle, neskatoties uz 0:0, bija tiešām aizraujoša.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:54, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Nez vai Alegri trāpija ar Evru un Asamoa pamatā. Kaut kā ar Pjaniču un sevišķi ar Alex Sandro palika krietni jautrāk. Igvainam nepaveicās - būtu smuki pierakstījies. Bet nekas, viss būs štokos.
Forza Juve!
Nedaudz negaidīta bija Evra spēlēšana, bet viņš kārtējo reizi pierādīja, ka lieliski tiek galā ar saviem uzdevumiem. Ar Sandro bija jautrāk, jo tuvojās jau beigas un Juve metās pēc 3p.
Par Dani Alves pašlaik nevaru saprast. It kā laba opcija malā uzbrukumu veidošanai, bet nepatīk, ka aizsardzībā regulāri nosačko, imitē cīņu gaisā un šodien arī diezgan daudz brāķa centrējumos.

Nekas, Juve savu paņems.

     [+] [-]

, 2016-09-14 23:56, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Nez vai Alegri trāpija ar Evru un Asamoa pamatā. Kaut kā ar Pjaniču un sevišķi ar Alex Sandro palika krietni jautrāk. Igvainam nepaveicās - būtu smuki pierakstījies. Bet nekas, viss būs štokos.
Forza Juve!
Pjaničam vēl jāiejūtas, bet sen jau esmu fans. Ar Aleksu Sandru vienmēr ballīte garantēta. Nedaudz žēl, ka Igvanins neielika ar galvu, jo būtu patiešām skaisti vārti.

  -3 [+] [-]

, 2016-09-14 23:59, pirms 8 gadiem
Pfff.. Juve nevar uzvarēt pat 4. stiprāko spāņu komandu..
tāds arī ir A sērijas spēks..

     [+] [-]

, 2016-09-15 00:02, pirms 8 gadiem
blondais18 rakstīja: Pfff.. Juve nevar uzvarēt pat 4. stiprāko spāņu komandu..
tāds arī ir A sērijas spēks..
Tā jau tāda treniņspēle. Īstais mačs būs Itālijas derbijā

  +1 [+] [-]

, 2016-09-15 00:03, pirms 8 gadiem
blondais18 rakstīja: Pfff.. Juve nevar uzvarēt pat 4. stiprāko spāņu komandu..
tāds arī ir A sērijas spēks..
ar shitto komandu pat Barca un Real labi pamociijaas.kas buus kad Sanpouli buus iespeeleejis savu sastaavu