Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Spartaks" atspēlēšanās gadījumā dosies uz Poliju, "Liepāja" - uz Šveici

"Spartaks" atspēlēšanās gadījumā dosies uz Poliju, "Liepāja" - uz Šveici
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Nionā notika UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas izloze. Ja Jūrmalas "Spartakam" tomēr izdosies iekļūt nākamajā kārtā, visticamāk, pretī stāsies Polijas čempione Varšavas "Legia". Savukārt "Liepājas" pāra uzvarētāja tiksies ar "Sion" no Šveices.

Čempionu līga

UEFA Čempionu līgas trešās kārtas izlozē komandas tika izsētas, ņemot vērā labākos koeficientus. Ja otrajā kārtā kāda no izsētajām komandām piedzīvos zaudējumu, tad uzvarētāja automātiski tiks pie tās koeficienta, tādējādi iegūstot potenciāli vājāku pretinieku. Vienības tika sadalītas divās grupās. Komanda, kas tika izlozēta pirmā, pirmo spēli aizvadīs savā laukumā.

Izlozē noskaidrojās, ka Jūrmalas "Spartaka" un Kazahstānas čempiones "Astana" pāra uzvarētājs (Latvijas čempions savā laukumā zaudēja ar 0:1, atbildes spēle nākamnedēļ Kazahstānā) trešajā kārtā tiksies ar "Mariehamn" no Somijas vai Polijas čempioni Varšavas "Legia". Šajā pārī uzvarētājs jau praktiski zināms, jo poļi trešdien viesos izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3:0, visus vārtus iesitot pirmajā puslaikā, kamēr somi 61. minūtē palika mazākumā.

Līgas grozs

FCSB (Rumānija)Viktoria (Čehija)
Nice (Francija)Ajax (Nīderlande)
Dynamo (Ukraina)Young Boys (Šveice)
AEK (Grieķija)CSKA (Krievija)
Club Brugge (Beļģija)Basaksehir (Turcija)



Čempionu groza pirmā grupa

Prāgas Slavia (Čehija)Borisovas BATE (Baltkrievija) vai Alashkert (Armēnija)
Jūrmalas Spartaks (Latvija) vai Astana (Kazahstāna)Mariehamn (Somija) vai Varšavas Legia (Polija)
Zrinjski (Bosnija un Hercegovina) vai Maribor (Slovēnija)Hafnarfjordur (Islande) vai Vikingur (Fēru salas)
Žilina (Slovākija) vai Kobenhavn (Dānija)Malmo (Zviedrija) vai Vardar (Maķedonija)
Linfield (Ziemeļīrija) vai Celtic (Skotija)Dundalk (Īrija) vai Rosenborg (Norvēģija)

Čempionu groza otrā grupa

Hapoel (Izraēla) vai Honved (Ungārija)Viļņas Žalgiris (Lietuva) vai Ludogorets (Bulgārija)
Viitorul (Rumānija)Apoel (Kipra) vai Dudelange (Luksemburga)
Hibernians (Malta) vai Salzburg (Austrija)Rijeka (Horvātija) vai TNS (Velsa)
Qarabag (Azerbaidžāna) vai Samtredia (Gruzija)Sheriff (Moldova) vai Kukesi (Albānija)
Partizan (Serbija) vai Buducnost (Melnkalne)Olympiacos (Grieķija)

Eiropas līga

UEFA Eiropas līgā ar koeficientu palīdzību tika noskaidrotas izsētās un neizsētās komandas. Izsētas kopumā tika 29 vienības. Pēcāk komandas tika sadalītas piecās grupās, un katrā bija vienāds skaits izsēto un neizsēto komandu. Izlozē tika noskaidrots, kura izsētā komanda tiksies ar neizsēto.

No trim Latvijas komandām kvalifikācijas otro kārtu sasniedza tikai "Liepāja", tomēr 2015. gada čempionei klājās slikti, vakar savā laukumā ar 0:2 piekāpjoties lietuviešu Marijampoles "Sūduva". Tādējādi izredzes iekļūt trešajā kārtā izskatās minimālas.

Taču, ja izdosies atspēlēties, "Liepājai" trešajā kārtā pretī stāsies "Sion" no Šveices, un komanda Latvijas līdzjutējiem labi pazīstama, jo to ilgus gadus pārstāvēja valstsvienības pirmais vārtsargs Andris Vaņins. "Sion" ir otra vājākā komanda starp sešām izsētajām piektajā grupā, apsteidzot tikai Minskas "Dinamo".

Piektajā grupā bija tādas komandas kā Sanktpēterburgas "Zenit", "Marseille" un "Braga".

Uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Poznaņas "Lech" bija trešajā grupā, un izloze lēma, ka gadījumā, ja izdosies pārvarēt norvēģu "Haugesund" barjeru, nākamajā kārtā pretī stāsies "Valletta" no Maltas vai "Utrecht" no Nīderlandes.

Izlozē piedalījās arī Itālijas grands "Milan", kas tiksies ar rumāņu "CSU Craiova", un Anglijas Premjerlīgas klubs Liverpūles "Everton", kam pretī stāsies "Ružomberok" (Slovākija) un "Brann" (Norvēģija) pāra uzvarētājs.

Piektā grupa

Zenit (Krievija)Trenčin (Slovākija) vai Bnei Yehuda (Izraēla)
Marseille (Francija)Oostende (Beļģija)
Freiburg (Vācija)Valur (Islande) vai Domžale (Slovēnija)
Cork City (Īrija) vai AEK (Kipra)Rabotnicki (Maķedonija) vai Dinamo (Baltkrievija)
Željeznicar (Bosnija un Hercegovina) vai AIK (Zviedrija)Braga (Portugāle)
Liepāja (Latvija) vai Sūduva (Lietuva)Sion (Šveice)

, 2017-07-14 14:56, pirms 7 gadiem
Uz Latviju tas vairs nekādā gadījumā neattiecas.
, 2017-07-14 15:09, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Uz Latviju tas vairs nekādā gadījumā neattiecas.
10% iespējamība, ja labi paveicas.
, 2017-07-14 15:27, pirms 7 gadiem
Es izteikšu Liepājas sakarā vienu naivu un optimistisku minējumu. Proti, no kļūdām ir jāmācās, kas gan netiek darīt joprojām.

Ir Liepājai bijušas labas spēles šosezon. Un ja Tamazs saka, ka Sūduva viņam atgādina Jelgavu, tad lai viņšarī izmanto un iespēlē tādu sastāvu pa šo nedēļu, kas Jelgavu apspēlēja ar 3:0! No laukuma spēlētājiem tajā spēlē bija Keita, Gueye, Ivanovs, Jurkovskis, Kļava, Hmizs, Strumia, Afanasjevs, Torres, Karašausks. Un ir jāspēlē sava spēle pret šādu komandu.

Tagad Tamazs saka, ka Kļava nespēlē, jo pieļāva kļūdas Belfāstā, arī Ivanovs. Cik ilgi viņa manierē ir jāsoda spēlētājs, ja rezultāts ar citiem spēlētājiem tāpat nav, bet tai pat laikā manis nosauktais sastāvs līdzīga tipa komandu virslīgā apspēlēja bez variantiem ar 3:0?

Tieši to es vakar arī minēju, ka vakardienas sastāvs man bija mīkla pret šāda tipa komandu un biju pirms spēles pārliecināts, ka spēlēs manis nosauktie. Es vēl joprojām uzskatu, ka Liepājai viss ir iespējams, tikai to vajag ļoti gribēt un izmantt tos sēlētājus, kas tiešām var uztaisīt rezultātu KOPĀ!(!!!)

0:2 ir pret Sūduvu nevis Zalcburgu, Chelsea vai Madrides Atletico. Ir jācīnās!
, 2017-07-14 15:59, pirms 7 gadiem
Informācija interesanta ,protams,bet Latvijas futbola līdzjutējiem lieka.Visas komandas mierīgi var sākt pievērsties virslīgai.
, 2017-07-14 16:09, pirms 7 gadiem
Polijā Slokas/Kauguru kluba trumpis būtu vietējais Zubs,bet Karašauskam jau ir pieredze Šveicē, tā kā pēc paredzamās atspēlēšanās ceļš uz Olimpu ir taisns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-14 17:37, pirms 7 gadiem
Nevaru atrast CC, bet vai nebūs atkal Sūduva/Liepāja vs Scion vājākais pāris kārtā?
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.