Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Medijs: Rekomendēs uz sezonu diskvalificēt "City" no Čempionu līgas

Medijs: Rekomendēs uz sezonu diskvalificēt "City" no Čempionu līgas
"Manchester City". Foto: imago / Scanpix

LETA--AFP. Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finanšu kontroles komisija rekomendēs vismaz uz vienu sezonu diskvalificēt Anglijas čempioni Mančestras "City" no Eirokausiem, ziņo "New York Times".

Šogad pēc vācu laikraksta "Der Spiegel" publikācijas UEFA un Anglijas premjerlīga uzsāka izmeklēšanu lietā, kurā "City" tiek apsūdzēta finanšu godīgas spēles pārkāpumos.

"Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, ziņoja, ka "City" klubs un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.

Turpretī klubs apgalvoja, ka "Der Spiegel" publikācija bija organizēts un tiešs mēģinājums graut tā reputāciju. "City" veica ļoti savlaicīgi atbildi, norādot, ka šie pieņēmumi ir maldinoši un ka šim klubam nav ko slēpt. Klubs labprāt piekrita izmeklēšanai, uzskatot to kā iespēju pierādīt savu taisnību.

"Izmeklēšanas komisijas vadītājam, bijušajam Beļģijas premjerministram Īvam Letermem, būs pēdējais vārds lietas iesniegšanā atsevišķā palātā, ko varētu paveikt šonedēļ. Komisija centīsies panākt vismaz vienas sezonas diskvalifikāciju," raksta "New York Times".

Laikraksts gan nespēj nosaukt, vai diskvalifikācija, ja tā tiks piemērota, būs uz nākamo vai 2020./2021.gada sezonu. Jebkurā gadījumā "City" klubam būs iespēja pārsūdzēt lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Mančestras "City" finanšu noteikumus pārkāpa jau 2014.gadā, par ko samaksāja 60 miljonus eiro sodu.

Jau ziņots, ka Mančestras komanda aizvadītajā nedēļā tika kronēta par Anglijas čempioni. Savas pastāvēšanas vēsturē "City" par Anglijas čempioni kļuvusi sešas reizes - 1937., 1968., 2012., 2014., 2018 un nu arī 2019.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-14 13:19, pirms 5 gadiem
tad jau PSG vispar bútu jalikvide (kas ar Barsu un Real??) tie ieklaujas visos Finance Fair play ? maz ticams !
, 2019-05-14 13:29, pirms 5 gadiem
jaxroze rakstīja: tad jau PSG vispar bútu jalikvide (kas ar Barsu un Real??) tie ieklaujas visos Finance Fair play ? maz ticams !
Barca un Real vismaz pārdod spēlētājus,bet PSG to vien dara,kā pērk
, 2019-05-14 13:39, pirms 5 gadiem
Šī ir mana mīļākā tēma. Nekad nelaižu garām iespēju ko jaunu par to izlasīt.
1. Tā sauktais pārkāpums esot tas, ka Etihad sponsorlīguma maksājuma daļu ir pārskaitījis City nevis pats Etihad, bet cita Etihad grupas sabiedrība. Katrs var pats izvērtēt, vai tas ir pārkāpums, un, ja jā cik nopietns. Atkārtošu, ka paša Etihad līguma atbilstību tirgus cenai UEFA jau ir izvērtējis un atzinis, ka tas ir atbilstošs tirgus cenai.
2. Paši FFP noteikumi ir netaisnīgi, jo tie diskriminē klubus ar mazākiem ienākumiem. Nevar, piemēram, PSV sacensties ar MU (vai tagad arī pašu City, jo tā ienākumi tagad ir līdzīgi MU ienākumiem, bet pirms 10 gadiem šī attiecība bija aptuveni 1 pret 10), ja PSV, var tērēt, pieņemsim 20 m eiro (tās ienākumi + neliels atļautais %), bet MU (vai tagad arī City) var tērēt 500 m eiro gadā (klubu ienākumi + nelielais %).
3. Tā ir banāla cīņa par naudas pelnīšanu. Futbols tajā līmenī ir tikai bizness. Ja kāds nezin,beIN SPORTS pieder PSG īpašniekiem. beIN SPORTS maksā mega naudu UEFA par ČL raidsabiedrībām, un tās vadītājs ir UEFA valdē. Tas kontekstam, kādēļ PSG nekas netika pārmests par Neimāra un Mbapē transfēriem.
4. Ja UEFA tiešām diskvalificēs City no ČL, būs interesanti. Savā ziņā es pat to gribētu piedzīvot. Ja tas notiktu, UEFA faktiski pateiktu, ka AAE karaliskā ģimene (ja kāds nezin AAE ir pasaulē ļoti ietekmīga valsts, viņi ir viens no ciešākajiem ASV sabiedrotajiem, un viena no pasaules bagātākajām valstīm) un Ķīnas valdībai piederošs investīciju fonds (abiem pieder City grupa) ir krāpušies. Varat iedomāties kādas sekas tas izraisītu. Domāju tas būtu ČL beigu sākums un Superlīgas sākuma sākums.
, 2019-05-14 14:00, pirms 5 gadiem
Pec tada apversuma ari izskatas,ka iet uz superligas izveidi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-14 14:23, pirms 5 gadiem
Nu cik es atceros, tur runa bija ne tikai par iespējamu krāpšanos ar sponsorlīgumu. Tur bija noskaidrots, ka liela daļa darbinieki kaut arī reāli strādāja City, algu saņēma no citiem uzņēmumiem, kuros it kā strādāja. Ja nemaldos, arī vairāki spēlētāji daļu algas saņēma tādā pašā veidā, mākslīgi samazinot City izdevumu sadaļu. Precīzi tagad visu neatceros, kāds laiciņš ir pagājis kopš to lasīju. Bet kaut kādas tur mīklainas shēmas bija atklātas.
, 2019-05-14 14:39, pirms 5 gadiem
ABa rakstīja: Nu cik es atceros, tur runa bija ne tikai par iespējamu krāpšanos ar sponsorlīgumu. Tur bija noskaidrots, ka liela daļa darbinieki kaut arī reāli strādāja City, algu saņēma no citiem uzņēmumiem, kuros it kā strādāja. Ja nemaldos, arī vairāki spēlētāji daļu algas saņēma tādā pašā veidā, mākslīgi samazinot City izdevumu sadaļu. Precīzi tagad visu neatceros, kāds laiciņš ir pagājis kopš to lasīju. Bet kaut kādas tur mīklainas shēmas bija atklātas.
Jā, tajos FootbalLeaks bija arī par šo. Bet New York Times, kas ir avots šai ziņai, bija tikai par Etihad līgumu.
Re, City jau reaģējis, uzbraucis UEFA, ka tā pārkāpj solījumu nekomentēt izmeklēšanu līdz tās beigām. Šī solījuma pārkāpums palīdzēšot City iespējamās apelācijas gadījumā: https://www.manchestereveningnews.c...
, 2019-05-14 14:54, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Šī ir mana mīļākā tēma. Nekad nelaižu garām iespēju ko jaunu par to izlasīt.
Ko domā par City īpašnieku citiem hobijiem? Tie arī tavuprāt ir legāli un viss tur ok? Es runāju par kamieļu skriešanas sacensībām.
, 2019-05-14 14:56, pirms 5 gadiem
Bet nu kaitējums futbolam no Shity un Chelski īpašnieku pieejas sportam ir manuprāt daudz lielāks.
, 2019-05-14 14:58, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Barca un Real vismaz pārdod spēlētājus,bet PSG to vien dara,kā pērk
Pārdeva Lucas Moura uz Spurs. Bet nu tas varbūt trennera pirksts.
, 2019-05-14 15:02, pirms 5 gadiem
Google
The Men Behind Manchester City: The Dark Side
, 2019-05-14 15:21, pirms 5 gadiem
yid rakstīja: Ko domā par City īpašnieku citiem hobijiem? Tie arī tavuprāt ir legāli un viss tur ok? Es runāju par kamieļu skriešanas sacensībām.
Es neko par to nezinu un negribu zināt. Es nodalu īpašniekus no komandas. Tāpat, kad skatos Latvijas hokeja izlases spēles, mani neinteresē Kalvīša, vai pirms tam Lipmana, hobiji un aizraušanās. Es atbalstu izlasi.
Bet futbola finansiālā puse mani vienmēr ir ļoti interesējusi.
, 2019-05-14 15:38, pirms 5 gadiem
Barca ar savu pretīgo uzvedību spēlētāju transfer tirgū vispār būtu jālikvidē kā klubs. Bez kādām emocijām aizvilināt labākos spēlētājus, izjaukt komandas, pec tam izmest spēlētājus kā atkritumus. Pirms 18 mēnešiem Koutinju, pagājušajā vasarā Malkolms, un tas saraksts nebeidzami garš, kāpēc to nesoda?
, 2019-05-14 15:39, pirms 5 gadiem
yid rakstīja: Ko domā par City īpašnieku citiem hobijiem? Tie arī tavuprāt ir legāli un viss tur ok? Es runāju par kamieļu skriešanas sacensībām.
Pie reizes gribētu Tev uzjautāt, vai esi pārliecināts, ka visi tie cilvēki, kam pieder daļas investīciju fondos, kuriem pieder Spurs, dzīvo cienīgu un nevainojamu dzīvi? Vai vari garantēt, ka neviens no viņiem, piemēram, netirgo narkotikas, neizvaro meitenes utt.?
, 2019-05-14 17:13, pirms 5 gadiem
Sekoju spurs dēļ kultūras, nevis tā kas notiek uz laukuma. Protams tā arī kautkādā mērā ir kultūra. Citādi sekotu barcelona vai bayern drošvien. Un jā manu attieksmi tādas šmuces mainītu. Diezvai atbalstītu chelski pat ja viņus nebūtu nopircis oligarhs, jo viņiem ir izsena rasisma kultūra. Es gan saprotu tradicionālus city fanus. Bez arābu naftas naudas viņi joprojām būtu relegation klubs. Spurs sekoju 10 plus gadus un tad neviens neticētu ka reiz atgriezīsimies elitē.
, 2019-05-14 17:17, pirms 5 gadiem
Ironiski ka Abramovičs ir žīdu izcelsmes. Bet ja nebūtu viņa, viņi drosvien jau būtu bankrotējuši. Chelsia fani ir pie vainas ka spurs fani sevi saka saukāt par žīdu armiju, lai ari vēsturiski klubam ar to nav nekāda sakara.
, 2019-05-14 17:18, pirms 5 gadiem
Veselā saprāta robežas jau sen pārkāptas no visām futbola biznesa pusēm, bet par to jau nekāds sods nepienākas.
, 2019-05-14 17:57, pirms 5 gadiem
yid rakstīja: Ironiski ka Abramovičs ir žīdu izcelsmes. Bet ja nebūtu viņa, viņi drosvien jau būtu bankrotējuši. Chelsia fani ir pie vainas ka spurs fani sevi saka saukāt par žīdu armiju, lai ari vēsturiski klubam ar to nav nekāda sakara.
Tu raksti, ka Tev nepatīk rasisms, bet vienlaicīgi lieto vārdu "žīdi", un no konteksta noprotu, ka "arābu nauda" arī ir tāds kā uzbrauciens. Vai tas nav rasisms jeb ksenofobija, kas principā ir gandrīz vai tas pats?
Jebkurā gadījumā, veiksmi finālā (būšu par Spurs ne tāpēc, ka nepatiktu Pool, bet tāpēc, ka neitrālu komandu spēlēs vienmēr esmu pret favorītiem).
, 2019-05-14 19:59, pirms 5 gadiem
yid rakstīja: Sekoju spurs dēļ kultūras, nevis tā kas notiek uz laukuma. Protams tā arī kautkādā mērā ir kultūra. Citādi sekotu barcelona vai bayern drošvien. Un jā manu attieksmi tādas šmuces mainītu. Diezvai atbalstītu chelski pat ja viņus nebūtu nopircis oligarhs, jo viņiem ir izsena rasisma kultūra. Es gan saprotu tradicionālus city fanus. Bez arābu naftas naudas viņi joprojām būtu relegation klubs. Spurs sekoju 10 plus gadus un tad neviens neticētu ka reiz atgriezīsimies elitē.
Varbūt beidz būt latvietis vai Spurs fans? Jebkurā cilvēku grupā ir rasisti... Pat starp Spurs faniem. Taču mediji neizceļ to.

Varbūt atgādināt banāna incidentu Ziemeļlondonas derbijā šosezon nedēļu pirms it kā rasisma incidenta spēlē starp Chelsea un City (nekas nav pierādīts, turklāt cilvēks, kuru apvainoja ir zvērējis visiem, ka neteica 'black', bet 'manc', un cilvēki, kas viņu zina, nespēj noticēt, ka viņš būtu rasists) - tur Spurs fans izmeta banāna mizu laukumā, kad Auba iesita vārtus.

Tikai mediji ļoti dažādi atspoguļoja šos 2 incidentus - Chelsea fans tika apvainots, kad nebija 100% pierādījumi, veselu nedēļu bija ziņas par to, kamēr Spurs incidents jau nākamajā dienā tika aizmirsts.

Jebkurā fanu grupā būs rasisti, ļoti maza daļiņa, taču tie incidenti tiks izcelti, jo viņi ir ļoti negatīvi un medijiem sagādā daudz klikšķus.
, 2019-05-14 20:10, pirms 5 gadiem
mndvolk rakstīja: Veselā saprāta robežas jau sen pārkāptas no visām futbola biznesa pusēm, bet par to jau nekāds sods nepienākas.
Visi dabon pēc nopelniem.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.