Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Juventus" saimnieko Turīnā, "Porto" atkal noraidījums jau pirmajā puslaikā

"Juventus" saimnieko Turīnā, "Porto" atkal noraidījums jau pirmajā puslaikā
Maksi Pereira cenšas glābt situāciju, bet kavē bumbu ar roku, nopelna sarkano kartīti un pendeli
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu sasniedza "Juventus", kas Turīnā ar 1:0 pieveica "Porto" (divu spēļu summā 3:0). Tāpat kā iepriekšējā spēlē Portugālē, arī šoreiz Itālijas čempione jau pirmajā puslaikā nokļuva vairākumā, kam turklāt sekoja Paulo Divalas realizētais 11m soda sitiens.

"Juventus" sākumsastāvā nebija iekļauts Miralems Pjaničs un iepriekš nelielu traumu guvušais Džordžio Kjelīni, bet "Porto" sastāvā nebija iepriekšējā mačā noraidījumu saņēmušā Aleksa Tellesa. Šī bija 15. oficiālā spēle, kurā pretējos vārtos stājās Džanluidži Bufons un Ikers Kasiljass, Itālijas un Spānijas tituliem bagātie vārtsargi, un piekto reizi uzvarēja Bufona komanda. Kasiljasam gan joprojām pārsvars ar sešām uzvarām, divām no tām gūtām pēcspēles sitienu sērijā, līdz kurai šoreiz bija patālu.

"Porto" spēles pirmajā puslaikā darbojās piesardzīgi un uzbruka lielākoties bez lieliem draudiem Bufona vārtiem. Pašā mača sākumā gan neiztrūka vairāku rupju izklupienu abu komandu izpildījumā, taču asumos tas nepārvērtās un abas komandas saglabāja disciplīnu. Taču "Juventus" pamazām sāka uzbrukt bīstamāk, un Mario Mandžukičs tika pie laba sitiena ar galvu, bet trāpīja tieši virsū Kasiljasam.

"Porto" cerībām atspēlēties divu spēļu summā beigas principā pienāca 40. minūtē. Pēc "Juventus" spiediena viesu soda laukumā izcēlās haoss, Kasiljass bija pazaudējis pozīciju un Gonsalo Igvains no asa leņķa izdarīja sitienu. Bumbu bloķēja aizsargs Maksi Pereira, taču paveica to ar izstieptu roku, turklāt lēcienā pretim bumbai, līdz ar to neko citu kā sarkano kartīti un pendeli, ko realizēja Paulo Divala, šeit piespriest nevarēja.

Jau atkal "Porto" nācās mazākumā spēlēt visu otro puslaiku, taču pēc Medi Benatijas rupjas kļūdas pēdējā aizsarga pozīcijā Tikvinju Suarešs izgāja viens pret Bufonu, bet netrāpīja vārtos. Mirkli iepriekš bumbu uz pašas vārtu līnijas bija noķēris Kasiljass, paveicot to pēc... sava aizsarga netīša un visai spēcīga sitiena savu vārtu apakšējā stūrī.

Benatija turpināja pieļaut paviršas kļūdas un drīz tika nomainīts, bet iepriekš uz maiņu nākušais Marko Pjaca neizmantoja iespēju pēc teicamas Igvaina atspēles panākt 2:0. Igvains pats nedaudz vēlāk neizmantoja pāris labas iespējas, taču "Juventus" pilnībā kontrolēja spēles gaitu. "Porto" tika vēl pie viena slīpa izgājiena viens pret vienu pret Bufonu, bet Žota, cenšoties iesist viltīgi, aizcēla bumbu garām vārtiem. Taču citas iespējas viesiem netika piedāvātas, un "Juventus" pragmatiski un brīžiem arī uzkrītoši mierīgi saspēlējās un sagaidīja spēles beigas ar sev vēlamo 1:0.

"Juventus" Turīnas stadionā šī bija 14. uzvara pēc kārtas, bet zaudējums savā laukumā nav ciests jau 46 oficiālās spēlēs (visos turnīros) pēc kārtas. ČL ceturtdaļfinālu "Juve" sasniegusi trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā, kamēr "Porto" 1/4 finālā iepriekš bija pirms diviem gadiem. "Porto" zaudējums turklāt atstās sliktas sekas Portugāles čempionātam, jo jau šobrīd tapis skaidrs, ka portugāļu klubu izstāšanās dēļ Krievija UEFA rangā aizies priekšā un iegūs vienu ČL kvotu vairāk, bet Portugāle atkāpsies uz septīto vietu.

Čempionu līgas 1/8 fināli

SpēleRez./LaiksVārtu guvēji Summā
Arsenal – Bayern1:5 (1:0)Volkots 20' – Levandovskis 55' (11m) Robens 68 Kosta 78' Vidals 80' 85'2:10
Napoli – Real Madrid1:3 (1:0)Mertenss 24' – Ramoss 52' 57' Morata 90+1'2:6
Barcelona – PSG6:1 (2:0)Svaress 3' Kurzava 40' (s.v.) Mesi 50' (11m) Neimārs 88' 90+1' Roberto 90+4 – Kavani 62'6:5
Borussia (D) – Benfica4:0 (1:0)Obamejangs 4' 61' 85' Pulišičs 59'4:1
Juventus – Porto1:0 (1:0)Divala 42' (11m)3:0
Leicester – Sevilla2:0 (1:0)Morgans 27' Olbraitons 54'3:2
Atletico – Bayer15.03.4:2
Monaco – Manchester City15.03.3:5

, 2017-03-14 23:42, pirms 7 gadiem
Pēdējo reizi tādu švilpošanu dzirdēju ,kad Āfrikā bija pasaules kauss
tikai tur bija zolīda dundošana nevis kā šeit - pāris lo*i tribīnēs sēž un visu spēli tik to vien darīja kā švilp švilpes. brīnos kā citi pa tauri neiedeva. reāli kaitina tas citiem spēli skatìties!
, 2017-03-15 00:09, pirms 7 gadiem
VSB "paldies", ka parādīja interesantāko spēli. muļķi tur sēž.
ka tik kaut ko no anglijas neparādīt. juve taču tāāāda komanda, itālijā taču tāāāds cēmpionāts.. mmmm... gandrīz kā spānijā.

lestere spēlē? nē, to nerādīsim. priekš kam? anglijas komandas nevienam neinteresē.

lohi
, 2017-03-15 00:24, pirms 7 gadiem
JTerry rakstīja: VSB "paldies", ka parādīja interesantāko spēli. muļķi tur sēž.
ka tik kaut ko no anglijas neparādīt. juve taču tāāāda komanda, itālijā taču tāāāds cēmpionāts.. mmmm... gandrīz kā spānijā.

lestere spēlē? nē, to nerādīsim. priekš kam? anglijas komandas nevienam neinteresē.

lohi
Trollis, futbols sastāv arī no aizsardzības un uz Juventus aizsardzību ir bauda skatīties !
, 2017-03-15 00:30, pirms 7 gadiem
da man vairāk sasmīdināja,ka vsb pāraidīja arsenal vs bayern nevis barsas spēli. tā tik bija izgāšanās!
, 2017-03-15 00:31, pirms 7 gadiem
JTerry rakstīja: VSB "paldies", ka parādīja interesantāko spēli. muļķi tur sēž.
ka tik kaut ko no anglijas neparādīt. juve taču tāāāda komanda, itālijā taču tāāāds cēmpionāts.. mmmm... gandrīz kā spānijā.

lestere spēlē? nē, to nerādīsim. priekš kam? anglijas komandas nevienam neinteresē.

lohi
Visu cieņu "Lesterai", bet "Juventus" un "Porto" tomēr ir augstākas raudzes klubi nekā otrā pāra komandas. Ja Tevi interesē Anglijas un Spānijas vidusmēra komandas, tad internets ir pilns ar linkiem, meklē un skaties!
, 2017-03-15 00:33, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: da man vairāk sasmīdināja,ka vsb pāraidīja arsenal vs bayern nevis barsas spēli. tā tik bija izgāšanās!
Tāds interesants jautājums. Vai VSB ir rādījis viena un tā paša pāra tikšanos divas reizes pēc kārtas. Ja ir, tad varam runāt arī par izgāšanos. Es vienkārši jautāju, jo neatceros.
, 2017-03-15 00:37, pirms 7 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tāds interesants jautājums. Vai VSB ir rādījis viena un tā paša pāra tikšanos divas reizes pēc kārtas. Ja ir, tad varam runāt arī par izgāšanos. Es vienkārši jautāju, jo neatceros.
Pagājušajā sezonā. Abas reizes ar Kosinkeviču, kurš tikmēr nevar nociesties k-ko par otru paralēlo dueli pateikt. Drausmas skatīties bija.
, 2017-03-15 00:46, pirms 7 gadiem
hosē man liekas , ka pirmajā nedēļā rādīja arsenal v bayern , bet tas jau nekas. VSB jau visu laiku translee EPL. ne reizi nav el clasico vai citi svariigi duelji. tpt tracina aara,ka esportaa tikai apspriezj EPL,A serie , LA līga ,Bundeslīgas augšgalu un nedaudz no Francijas līgas. kpc netiek apspriestas piemēram tādas spēles kā Celtic vs Rangers? tas pats arī par Turcijas stiprajiem dueļiem Sporting vs Benfica utt... saprotu,ka nav no tām spēcīgākajām līgām, bet toties tie dueļi ļoti svarīgi un liels notikums esošajās valstīs! Par Rangers vs Celtic vsp nerunāsim. viens no visu laiku labākajiem derbijas mačiem!
, 2017-03-15 01:06, pirms 7 gadiem
Handikaps no iepriekšējās spēles bija izšķirošs un Porto nekādus īstus argumentus neatrada arī līdz dabūja sarkano + vēl nemācēja izmantot divas lieliskas izdevības (nedaudz satraucoši, ka tādas tika dotas). Divala jāpaslavē, Benatia liek vilties aizvien vairāk, ka tik nebūs jādodas prom.
Kosinkēvičam drausmīgas kļūdas komentējot.
Hose, kur biji ieslodzīts, ka biji tā pazudis?
Forza Juve!
, 2017-03-15 01:27, pirms 7 gadiem
RAGNAR- man tv nav jau labu laiku, tapēc nezinu ko viņi rāda vai nerāda, bet Tev nešķiet, ka VSB nevar vnk izdomāt ''parādīsim el clasico''? Raidtiesības tomēr ir jāpērk un varbūt tagad spekulēšu, bet man nešķiet ka var ''nopirkt'' kaut kādas atseviķās spēles. Acīmredzot viņiem ir sezonas līgums ar EPL un tapēc arī to rāda.

Par SC komentēšanu- nu tikai loģiski, ka spēcīgākām līgām vairāk komentu, jo lielāks ir arī atbalstītāju skaits. Turklāt diskusijas pie Itālijas, Francijas un būtībā arī Vācijas, arī īsti nenosauksi par diži kaislīgām.

Man gan smaids uzmetās par tekstu ''Kapēc netiek apspriestas?''.
Cik tad pats esi mēginājis aizsākt diskusijas par Turcijas klubiem, ka šitā žēlojies. Sāc bazarēt un gan jau atradīsies kāds, kuru arīdzan interesē Celtic vtml (nu...varbūt arī neatradīsies bet kas zin)
, 2017-03-15 01:27, pirms 7 gadiem
Nu Porto jau sevi noraka pirmajā spēlē.Takā ši speele palielam bija formulitātes nomārtošana.
, 2017-03-15 01:42, pirms 7 gadiem
te jau skaidrība parādijās bez Koscikēviča- kas tas par fr..?
, 2017-03-15 01:42, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: hosē man liekas , ka pirmajā nedēļā rādīja arsenal v bayern , bet tas jau nekas. VSB jau visu laiku translee EPL. ne reizi nav el clasico vai citi svariigi duelji. tpt tracina aara,ka esportaa tikai apspriezj EPL,A serie , LA līga ,Bundeslīgas augšgalu un nedaudz no Francijas līgas. kpc netiek apspriestas piemēram tādas spēles kā Celtic vs Rangers? tas pats arī par Turcijas stiprajiem dueļiem Sporting vs Benfica utt... saprotu,ka nav no tām spēcīgākajām līgām, bet toties tie dueļi ļoti svarīgi un liels notikums esošajās valstīs! Par Rangers vs Celtic vsp nerunāsim. viens no visu laiku labākajiem derbijas mačiem!
neesi iedomaajies ka televiiziju vada ar taada lieta kaa reitings,raada taadas lietas kuras cilveeki skataas,nevis tu un 5 tavi draugi,bet vismaz paaris 10tuukstoshi,man ar senaak likaas kaa var tas neitereseet,bet reaali darbaa vai draugu viduu tepat Latvijaa,ir gruuti atrast cilveekus,kas intereseejas par futbolu,kur nu veel tik specifisku kaa Skotijas premjerliigu ,pat par PSG Barca dueli man tik dazi draugi kursaa
, 2017-03-15 01:46, pirms 7 gadiem
yuka rakstīja: RAGNAR- man tv nav jau labu laiku, tapēc nezinu ko viņi rāda vai nerāda, bet Tev nešķiet, ka VSB nevar vnk izdomāt ''parādīsim el clasico''? Raidtiesības tomēr ir jāpērk un varbūt tagad spekulēšu, bet man nešķiet ka var ''nopirkt'' kaut kādas atseviķās spēles. Acīmredzot viņiem ir sezonas līgums ar EPL un tapēc arī to rāda.

Par SC komentēšanu- nu tikai loģiski, ka spēcīgākām līgām vairāk komentu, jo lielāks ir arī atbalstītāju skaits. Turklāt diskusijas pie Itālijas, Francijas un būtībā arī Vācijas, arī īsti nenosauksi par diži kaislīgām.

Man gan smaids uzmetās par tekstu ''Kapēc netiek apspriestas?''.
Cik tad pats esi mēginājis aizsākt diskusijas par Turcijas klubiem, ka šitā žēlojies. Sāc bazarēt un gan jau atradīsies kāds, kuru arīdzan interesē Celtic vtml (nu...varbūt arī neatradīsies bet kas zin)
man vislabaak patika kaa VSB komenteetaajs komenteeja Sevilja-Lester pirmo speeli,taa kaa vispaar Sevilja nebija laukumaa,izstaastiija ar ko un kad Lesterai jaaspeelee,kaa un ar ko shie atpuushaas briivdienaas,otra komanda da vienalga,ka tik ieraugu kursh pieskaraas bumbai un speeleetaaja nr
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.