Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

EL: "Inter" paveic neticamo, taču zaudē pagarinājumā

EL: "Inter" paveic neticamo, taču zaudē pagarinājumā
Estevans Kambjaso un Antonio Kasāno
Foto: digitale/Scanpix

No UEFA Eiropas līgas izstājusies Sanktpēterburgas "Zenit", kas neprata atspēlēt divu vārtu deficītu pret "Basel". Pie rezultāta 1:0 sanktpēterburgieši neiesita 11 metru soda sitienu. Krietni veiksmīgāks vakars citam krievu klubam "Rubin", kas pagarinājumā pieveica "Levante".

"Zenit" futbolisti savā laukumā uzņēma "Basel", kam viesos zaudēja ar 0:2 (varēja un vajadzēja būt arī vairāk). Jau no pirmajām minūtēm krievi pārņēma iniciatīvu, tomēr līdz 30. minūtei ne pie vieniem vārtiem neveidojās nekas bīstams. Pēc Halka izpildītā stūra sitiena Lombertss pameta bumbu vēl tālāk Akselam Vitselam, kurš neviena nepiesegts viegli iesita to tīklā. Spēle nekavējoties atdzīvojās. "Zenit" vēl līdz pārtraukumam izpildīja vairākus bīstamus tālsitienus, pie tam 45. minūtē laukuma vidusdaļā "Basel" futbolists Diass nopelnīja otru brīdinājumu, atstājot savējos mazākumā. Pamatīgs spiediens pie "Basel" vārtiem puslaika izskaņā, kas solīja interesantu otro puslaiku.

Otrais puslaiks iesākās ar vētrainiem uzbrukumiem, pie tam pirmo no tiem izveidoja "Basel", kad teju viens pret vienu ar vārtsargu izgāja Mohameds Elnenī, tomēr leņķis bija pārāk ass. "Zenit" atbildēja ar virkni sitieniem no metriem 10-15. Šajās situācijās vai nu vietā bija vārtsargs, vai arī bumba lidoja garām vārtu četrstūrim. Ar katru nākamo minūti "Basel" arvien vairāk iesēdās savā laukuma pusē, bet šādā veidā viņiem izdevās apslāpēt mājinieku tempu. 75. minūtē Sanktpēterburgas fani palika neizpratnē, jo perfektu uzbrukumu ar precīzu sitienu nespēja noslēgt Migels Dani, kuram bumba bija jāiesit tukšos vārtos no pieciem metriem – pāri! Pēc šī momenta "Zenit" atsāka uzbrukt bīstami, 83. minūtē Vladimirs Bistrovs pat trāpīja pa vārtu stabu. Ja neveicas, tad neveicas – 85. minūtē Romāns Širokovs neiesita 11 metru soda sitienu, nesekmīgi sitot pa vārtu vidu. Jāpiemin, ka pendeli nopelnīja Bistrovs, kurš izmantoja šveiciešu aizsargu neprecizitāti un neuzmanību savu vārtu priekšā. "Zenit" visiem spēkiem mēģināja iesist tik vajadzīgos otros vārtus, bet "Basel" noturēja sev labvēlīgo rezultātu!

Cits Krievijas klubs Kazaņas „Rubin” Maskavā uzņēma spāņu "Levante", kas ir ieinteresējies Andreja Kovaļova pakalpojumos. Pirmā spēle Spānijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī pirmais puslaiks Latvijas kaimiņvalstī, kaut gan kazaņieši uzbruka bīstamāk. Puslaika izskaņā pēc labi izspēlēta uzbrukuma bumbu soda laukumā saņēma Pablo Orbaiss, tomēr viņa mēģinājums ar vienu pieskārienu pārvirzīt bumbu vārtos rezultātu nedeva – aizsargs bija vietā.

Arī spēles otrajā puslaikā pārsvars piederēja mājiniekiem, bet pat 180 minūšu bija par maz, lai kāda no komandām iesistu. Pagarinājums iesākās diezgan miegaini, bet visu mainīja Hosē Rondona gūtie vārti 99. minūtē, kad pēc Bibrasa Natho piespēles viņš divcīņā apsteidza aizsargu. Otrajā pagarinājumā kā pirmais numurs sāka spēlēt "Levante", bet sniegotajos apstākļos tā arī neprata izveidot nevienu bīstamu momentu, uz ko "Rubin" atbildēja ar skaistu vārtu guvumu. Vārtsargs Sergejs Rižikovs no sava soda laukuma meta bumbu uz laukuma centru, kur nesen uz maiņu uznākušais Vladimirs Djadjuns uzvarēja cīņā ar diviem aizsargiem, izrāvās viens pret vienu ar vārtsargu un panāca 2:0! Iegūto pārsvaru izdevās bez lielas piepūles noturēt.

„Neiespējamā misija” bija jāpaveic Milānas ”Inter”, kas viesos pamanījās zaudēt „Tottenham” ar 0:3. Intrigu atbildes spēlē izdevās radīt visnotaļ ātri, jo jau 20. minūtē Antonio Kasano vienus vārtus atguva. Jau pēc sešām minūtēm Rodrigo Palasio bija tuvu otrajam vārtu guvumam, bet šoreiz pēc Kasano centrējuma norībināja vārtu konstrukciju. Puslaika beigās izšķirt šī pāra likteni varēja Emanuels Adebajors, tomēr savu iespēju viņš palaida garām, kas saglabāja „Inter” izredzes otrajā puslaikā.

Tās vēl vairāk uzlaboja jau pieminētais Palasio, kurš 52. minūtē panāca 2:0! Milānieši turpināja uzbrukt līdz savu arī panāca. 75. minūtē ne to veiksmīgāko soda sitienu izpildīja Kasano, bet vēl neveiksmīgāk nospēlēja „Tottenham” aizsargs Viljams Galass, kurš, mēģinot pārvirzīt bumbu tālāk no vārtiem, ieraidīja to tukšajā vārtu stūrī. 82. minūtē pēc tālas partnera piespēles labā pozīcijā nokļuva Palasio, bet pēdējā brīdī Ārons Lenons izsita bumbu. 85. minūtē glābēja lomā jau iejutās „Inter” vārtu vīrs Samirs Handanovičs, kurš glāba pēc Kaila Volkera sitiena. Kompenācijas laika otrajā minūtē vislabākā iespēja pielikt punktu šim duelim bija Estebanam Kambjaso, kurš ieguva Galasa uzdāvināto bumbu pie paša soda laukuma, sita tālajā stūrī, bet bumba lidoja gar pašu vārtu stabu. Pagarinājums!

Tajā viesiem no Anglijas bija labākas iespējas, un viena no tām arī tika izmantota. 96. minūtē Dembelē tuvojās vārtiem un uzsita no 16 metriem. Bumbu vārtsargs atsita sev priekšā, bet pirmais pie tās izklupienā bija Adebajors, panākot 1:3. Tas nozīmēja, ka "Inter" jau bija vajadzīgi vismaz divi vārti, lai svinētu panākumu divu spēļu summā. Pēc vārtu zaudējuma "Inter" manāmi aktivizējās un spieda uz viesu vārtiem. Septiņas minūtes pirms beigām tas deva rezultātu - pēc Kasano piespēles Alvaress ar galvu panāca 4:1, un izredzes kvalificēties joprojām bija dzīvas! Tomēr vēl vienus vārtus gūt neizdevās un, pateicoties viesos gūtiem vārtiem, ceturtdaļfinālā iekļuva "Hotspur".

UEFA Eiropas līga, astotdaļfināli

LaiksSpēle1.sp.2.sp.Summa
19:00Rubin - Levante0:02:02:0 (pag.)
19:00Zenit - Basel0:21:01:2
20:00Inter - Tottenham0:34:14:4 (pag.)
22:05Newcastle - Anzhi0:01:01:0
22:05Fenerbahce - Plzen1:01:12:1
22:05Lazio - Stuttgart2:03:15:1
22:05Chelsea - Steaua0:13:13:2
22:05Bordeaux - Benfica0:12:32:4

, 2013-03-14 21:03, pirms 11 gadiem
haha
te nu bij krievu ''superklubs'', bet arī Bāseli nevar vērtēt par zemu
, 2013-03-14 21:05, pirms 11 gadiem
Zenit izskatijas pat ļoti labi , Basel atklati sakot ļoti paveicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-14 21:29, pirms 11 gadiem
Man šis mačš atgadināja Barca pret Čelsiju.... Širokovu vajag dzit no kluba, jau apnika uz vinu skatities....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-14 21:34, pirms 11 gadiem
jaaaa 3-0 Inter , kas pa na*
, 2013-03-14 21:38, pirms 11 gadiem
jā inter lien ārā
, 2013-03-14 21:38, pirms 11 gadiem
Shirokovs pamatigi nozhiidoja, butu ljavis Halkam sist, butu gjau ka ari tikushi talak un vel Danii sitiens pari tukshiem vartiem
, 2013-03-14 21:46, pirms 11 gadiem
krievi ka vienmer - sava repertuara .. pasi ahu*evajut ka ta var gadities .. tada komplektacija , bet ... vrbt nakamgad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-14 22:02, pirms 11 gadiem
"kam viesos zaudēja ar 0:2 (varēja un vajadzēja būt arī vairāk)"
klau, Nauri, tu esi korespondents kurš raksta ziņas, vai arī tev te blogosfera kaut kāda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-14 22:53, pirms 11 gadiem
Inter nepaveica brīnumu, bet Chelsea atkal brīnumus taisa!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-14 23:01, pirms 11 gadiem
manuprāt ļoti stulbs noteikums, ka papildlaikā gūtie vārti attiecas uz spēlēšanu mājas tā pat kā pamatlaikā. pieliktajā laikā visam vajadzēyu sākties no nulles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-15 00:12, pirms 11 gadiem
Nu vismaz prieks nelaimē
, 2013-03-15 00:31, pirms 11 gadiem
bebitis rakstīja: manuprāt ļoti stulbs noteikums, ka papildlaikā gūtie vārti attiecas uz spēlēšanu mājas tā pat kā pamatlaikā. pieliktajā laikā visam vajadzēyu sākties no nulles
bet otriem (šoreiz inter) ir priekšrocība papildlaiku aizvadīt mājās, tā ka kopumā viss daudz maz godīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-15 00:56, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Neviens spānis...
nu nekas, pagāšgad pusfinālā 3 spāņi, no pēdējiem 10 turnīriem 5 uzvarētāji spāņi, šogad nepaveicās, nākamgad būs atkal.
, 2013-03-15 02:42, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Neviens spānis...
spāņi spelē čempionlīgā!!
, 2013-03-15 04:59, pirms 11 gadiem
bebitis rakstīja: manuprāt ļoti stulbs noteikums, ka papildlaikā gūtie vārti attiecas uz spēlēšanu mājas tā pat kā pamatlaikā. pieliktajā laikā visam vajadzēyu sākties no nulles
pilnīgi piekrītu! Savādāk sanāk kā nadježdas kausā
, 2013-03-15 09:22, pirms 11 gadiem
autori- kas ir otrais pagarinājums jūsu izpratnē?
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.