Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Zurich" Eiropas līgā uzņems "Napoli", "Chelsea" Malmē ierodas ar Azāru

Agris Suveizda

Vaņina "Zurich" Eiropas līgā uzņems "Napoli", "Chelsea" Malmē ierodas ar Azāru
Arkadiušs Miliks. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Otrdien UEFA Eiropas līgas 1/16 fināli sākās ar Stambulas "Fenerbahce" uzvaru pār Sanktpēterburgas "Zenit" (1:0), bet šovakar plkst. 19:55 un plkst. 22:00 pēc Latvijas laika norisināsies pārējie 15 dueļi. Vienā no vēlajām spēlēm laukumā dosies arī Andra Vaņina pārstāvētā "Zurich", kas šajā stadijā atgriezīsies pēc 11 gadu pārtraukuma – 2008. gadā Cīrihes klubs UEFA kausa 1/16 finālā ar 1:3 un 0:3 piekāpās Vācijas "Hamburg".

Šveices kausa ieguvēja "Zurich" automātiski iekļuva Eiropas līgas grupu turnīrā, kur ar desmit punktiem sešās spēlēs izcīnīja otro vietu, atpaliekot no Lēverkūzenes "Bayer" (13 punkti, 3:2, 0:1) un apsteidzot Larnakas AEK (pieci punkti, 1:2, 1:0) un Razgradas "Ludogorets" (četri punkti, 1:0, 1:1). Tikmēr "Napoli" spēlēja Čempionu līgas Nāves grupā, tikai mazāk gūtu vārtu dēļ paliekot aiz Anglijas "Liverpool" muguras. "Napoli" izcīnīja deviņus punktus – 1:1 un 2:2 pret PSG, 1:0 un 0:1 pret "Liverpool" un 3:1 un 0:0 pret Belgradas Crvena zvezda".

Latvijas izlases līderis Andris Vaņins gan joprojām ir "Zurich" rezerves vārtsargs, šosezon laukumā izejot četras reizes: vienreiz Superlīgā, divreiz kausā un vienreiz Eiropas līgā, sargājot vārtus pēdējā mačā Bulgārijā (1:1). "Zurich" pēc gandrīz divu mēnešu ilga ziemas pārtraukuma spēļu apritē atgriezās 6. februārī (1:3 Sanktgallenē), bet pirms trim dienām ar 3:1 derbijā sakāva "Grasshopper". Superlīgā "Zurich" ar 28 punktiem 20 spēlēs ieņem ceturto vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no vicelīderes "Basel", bet par 25 punktiem – no līderes Bernes "Young Boys".

"Napoli" Itālijas A sērijā ar 52 punktiem 23 spēlēs ir stabila vicelīdere, par 11 punktiem atpaliekot no Turīnas "Juventus" un par deviņiem punktiem apsteidzot Milānas "Inter". Neapoles kluba galvenais treneris ir slavenais Karlo Ančeloti, bet labākais vārtu guvējs ir polis Arkadiušs Miliks, kurš A sērijā 20 spēlēs guvis 12 vārtus. Cīrihes klubā Superlīgā septiņus vārtus 19 mačos iesitis 21 gadu vecais nigērietis Stīvens Odijs. Šovakar laukumā visdrīzāk neredzēsim vienu no "Napoli" sejām Mareku Hamšīku – lai arī klubs savā mājaslapā joprojām pāreju nav izziņojis, slovāku pussargs karjeru turpinās Ķīnā. Nespēlēs arī aizsargi Mariu Rui un Rauls Albiols.

Bez "Napoli" cīņā šovakar dosies arī citi Itālijas klubi. Milānas "Inter" izbraukumā Vīnē nepalīdzēs komandas līderis Mauro Ikardi, kuram vakar neveiksmīgo līguma pagarināšanas pārrunu dēļ tika atņemts kapteiņa apsējs un kurš tika iekļauts sastāvā šāvakara spēlei, taču pats atteicās tajā piedalīties. Savukārt pirms Romas "Lazio" un "Sevilla" dueļa Itālijas galvaspilsētā notikušas fanu sadursmes, kurās sadurti vairāki viesu līdzjutēji.

Cīņu par Eiropas līgas trofeju turpinās arī Londonas grandi. Mūsu kaimiņvalstī Baltkrievijā viesosies "Arsenal", kas līdzi nepaņēma nedz topošo Turīnas "Juventus" pussargu Āronu Remziju, nedz uzticību zaudējušo Mesutu Ezilu. "Chelsea" galvenais treneris Maurīcio Sari gan uz Malmi līdzi paņēmis arī tādas zvaigznes kā Edens Azārs, Gonsalo Igvains, Ngolo Kantē u.c., taču britu mediji lēš, ka līderi tik un tā tiks pietaupīti pirmdienas spēlei FA kausā pret Mančestras "United". Izbraukumā "Chelsea" ir piedzīvojusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas, šajā posmā tiekot pie katastrofālas vārtu bilances 0:13.

Debiju Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs šovakar piedzīvos Latvijas vadošais tiesnesis Andris Treimanis un viņa brigāde. Latviešu arbitriem uzticēta Čehijas un Beļģijas čempionātu līderu cīņa Prāgā starp vietējo "Slavia" un "Genk".

UEFA Eiropas līga, 1/16 fināli

LaiksSpēleLaiksSpēle
19:55BATE – Arsenal22:00Celtic - Valencia
Galatasaray – BenficaClub Brugge - Salzburg
Krasnodar – BayerMalmo – Chelsea
Lazio – SevillaViktoria – Dinamo Z
Olympiacos – Dynamo KShakhtar – Eintracht F
Rapid W – InterSporting - Villarreal
Rennes – Real BetisZurich - Napoli
Slavia P – Genk