Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ramoss noliedz apzināta brīdinājuma saņemšanu, UEFA VAR lēmumu atzīst par pareizu

Agris Suveizda

Ramoss noliedz apzināta brīdinājuma saņemšanu, UEFA VAR lēmumu atzīst par pareizu
Serhio Ramoss un Kaspers Dolbergs. Foto: Reuters/Scanpix

Soli pretī UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālam vakar spēra trofejas sargātāja Madrides "Real", kas izbraukumā izrāva uzvaru pār Amsterdamas "Ajax" (2:1).

Uzvaras vārtus 87. minūtē guva Marko Asensio, bet jau mirkli vēlāk par agresīvu spēli laukuma vidusdaļā brīdinājumu nopelnīja viesu kapteinis Serhio Ramoss, kurš atbildes spēli varēs izlaist diskvalifikācijas dēļ. Interesanti, ka Ramoss pēc mača televīzijā esot atzinis, ka vēlējies tikt diskvalificēts, taču aptuveni stundu vēlāk sociālo tīklu vietnē Twitter to noliedza.

"Taisnību sakot, es melotu, ja teiktu, ka pie tāda rezultāta man kas tāds nebūtu bijis prātā. Tā nav pretinieka nenovērtēšana, taču dažreiz ir jāpieņem lēmumi, un es to izdarīju," šādi televīzijā esot sacījis spāņu aizsargs. Sociālajos tīklos viņš gan vēlāk rakstīja ko pavisam citu: "Vēlos darīt skaidru, ka mani tas sāpina vairāk nekā jebkuru citu. Es neforsēju kartīti, tāpat kā es to nedarīju pret "Roma". Atbalstīšu komandu no tribīnēm kā fans un ceru, ka varēšu spēlēt ceturtdaļfinālā." Ja Ramoss tiktu atzīts par vainīgu brīdinājuma apzinātā saņemšanā, viņš varētu tikt diskvalificēts uz divām spēlēm.

Cita būtiska epizode notika pirmā puslaika izskaņā, kad tiesnešu brigāde ar video tiesneša asistenta palīdzību neieskaitīja mājinieku vārtu guvumu. Pēc mača UEFA sociālo tīklu vietnē Twitter skaidroja, kādēļ tika pieņemts šāds lēmums: "Tiesnesis [slovēnis Damirs Skomina] identificēja, ka Nikolasa Taglafiko komandas biedrs Dušans Tadičs atradās aizmugures stāvoklī un brīdī, kad tika izdarīts sitiens ar galvu, traucēja vārtsargam nospēlēt vai būt spējīgam nospēlēt bumbā. Šī epizode atbilda VAR protokolam, un vārti pareizi netika ieskaitīti."

Neskatoties uz negatīvo iznākumu, "Ajax" galvenais treneris Eriks ten Hags bija gandarīts par komandas sniegumu: "Tikko redzēju lielisku "Ajax" komandu pret pasaules klases pretinieci un vienu no labākajām komandām Eiropā – Madrides "Real". Domāju, ka lielākajā daļā spēles mēs dominējām un radījām lielas vārtu gūšanas iespējas. Tas bija iespējams gan mūsu labās aizsardzības un augstā presinga dēļ, gan arī mūsu pozicionālo uzbrukumu dēļ. Kritizēt varu tikai par realizācijas efektivitāti. Šajā ziņā mums vajadzēja būt labākiem, un tad mēs būtu guvuši vairāk nekā vienus vārtus. Vēl negatīvi bija tas, ka zaudējām koncentrēšanos mača izskaņā. Tāda komanda kā Madrides "Real" bez žēlastības izmanto pat mazākās kļūdas. Un, protams, žēl, ka mūsu vārti netika ieskaitīti. Taču domāju, ka komanda jebkurā gadījumā ir pelnījusi uzslavas."

Ļoti labās pozīcijās atrodas arī Anglijas "Tottenham", kas, abām komandām nespēlējot virknei līderu, otrajā puslaikā salauza Vācijas pirmās vietas īpašnieces Dortmundes "Borussia" pretestību (3:0). Mājiniekiem palīdzēt nevarēja tādi svarīgi spēlētāji kā Harijs Keins un Delli Alli. "Tottenham" galvenais treneris Maurisio Početino teica, ka daudzi – ieskaitot pašu līdzjutējus – viņa vadīto komandu nenovērtē: "Tas ir labi, ka cilvēki no mums sagaida ne tikai uzvaru, bet arī sniegumu gluži kā tādu sapņu komandu kā Kruifa Barselonas vai Saki Milānas izpildījumā. Tas ir ļoti labi, un jūtamies lepni, ka cilvēki no mums sagaida tādu sniegumu, taču tajā pašā laikā mūs brīžiem nenovērtē. Mēs spēlējam daudz labāk, nekā cilvēki brīžiem domā, taču ar cilvēku stereotipiem un uztveri cīnīties nav iespējams. Esmu priecīgs par parādīto sniegumu."

Izmantotie resursi:
https://www.afp.com/en/news/3955/ra...
https://twitter.com/SergioRamos/sta...
https://twitter.com/ChampionsLeague...
https://www.skysports.com/football/...
https://www.fourfourtwo.com/news/te...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-14 15:00, pirms 5 gadiem
UEFA VAR lēmumu atzīst par pareizu. Tas jau vakar bija skaidrs, izņemot dažiem apdāvinātiem indivīdiem.

     [+] [-]

, 2019-02-14 16:56, pirms 5 gadiem
marauders rakstīja: UEFA VAR lēmumu atzīst par pareizu. Tas jau vakar bija skaidrs, izņemot dažiem apdāvinātiem indivīdiem.
Apdāvinātie indivīdi, šķiet, lielākoties piesauca 2 argumentus:

1) Real spēlētāji pēc vārtu guvuma neprotestēja - kas, apdāvinātoprāt, laikam nozīmē, ka noteikumus drīkst pārkāpt, ja otra komanda neprotestē;

2) Ajax spēlētājs aizmugures stāvoklī atradās par dažiem nenozīmīgiem cm - uz ko es labprāt gribētu dzirdēt, kā apdāvinātie argumentēti izskaidros, cik cm atrasties aizmugurē ir ok un cik cm ir par daudz.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-14 17:41, pirms 5 gadiem
Magnijs rakstīja: 2) Ajax spēlētājs aizmugures stāvoklī atradās par dažiem nenozīmīgiem cm - uz ko es labprāt gribētu dzirdēt, kā apdāvinātie argumentēti izskaidros, cik cm atrasties aizmugurē ir ok un cik cm ir par daudz.
Konkrēti par šo elementu esmu domājis daudz.
Secinājums ir viens: skaitās pat milimetrs. Galvenais, lai viņi nesāk izdomāt, ka rokas stāvoklis arī ir ņemams vērā.. bet citu reizi- nav.
Jo vnk reizēm uztrauc pieredzējušu komentētāju viedoklis, kad šie piesauc rokas pozīciju..

Kādreiz, bez VAR, atbalstīju tēzi, ka dinamikā pāris cm jātiesā par labu uzbrukumam, bet ar VAR noteikumiem jābūt identiskiem visos gadījumos.
-noteikumos rakstīts "aiz līnijas", tātad "aiz līnijas"

     [+] [-]

, 2019-02-14 18:48, pirms 5 gadiem
Nu tie "apdāvinātie" daudzi joprojām vienkārši nesaprot, ka VAR nav domāts tikai tad, kad komanda protestē. VAR izskata katru vārtu momentu/penaltijus paši un tad arī savā starpā ar tiesnesi konsultējas, nekāda sakara ar to vai kāds pirms tam raudāja un kaut ko pieprasīja nav, tas nav hokejs...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-14 19:32, pirms 5 gadiem
blah rakstīja: Nu tie "apdāvinātie" daudzi joprojām vienkārši nesaprot, ka VAR nav domāts tikai tad, kad komanda protestē. VAR izskata katru vārtu momentu/penaltijus paši un tad arī savā starpā ar tiesnesi konsultējas, nekāda sakara ar to vai kāds pirms tam raudāja un kaut ko pieprasīja nav, tas nav hokejs...
..un tieši tādēļ VAR ir m ēsls, ja komandai nav vismaz viens "čelendžs"puslaikā. Futbols ir kompleksa spēle, rezultātu veido katrs sīkums.
Tieši šodien sarakstījos ar FA PL, tie man konkrēti atbildēja, ka šeit ietekme ir tikai iFAB, kas man šķiet diezgan dīvaini, ka katrs vietējais čempionāts nevar lemt par VAR pielietošanas metodēm.
S ūds tas VAR-
respektīvi- cilvēki, kuri par to atbild!!

     [+] [-]

, 2019-02-14 19:47, pirms 5 gadiem
blah rakstīja: Nu tie "apdāvinātie" daudzi joprojām vienkārši nesaprot, ka VAR nav domāts tikai tad, kad komanda protestē. VAR izskata katru vārtu momentu/penaltijus paši un tad arī savā starpā ar tiesnesi konsultējas, nekāda sakara ar to vai kāds pirms tam raudāja un kaut ko pieprasīja nav, tas nav hokejs...
Tiešām izskata visu? Varbūt ČL izskata,bet šogad skatoties Madridēs spēles La Liga ir reizes,kad viņiem ir vienalga.VAR tiesneši arī smējās kabīnē,kad nedeva Madridei 11m

     [+] [-]

, 2019-02-14 20:11, pirms 5 gadiem
Un kur bija VAR kad Real otros iesita! Sods nebija, Real spēlētājs nenogāza Ajax??? Tad jau 1:1 !!!

     [+] [-]

, 2019-02-14 21:00, pirms 5 gadiem
Un kur bija VAR, kad tas pats Ramoss Tadiču ar rokām turēja soda laukumā. Ak jā, pareizi, ja ir bišku pārkāpj noteikumus pret Real, tad noteikumi taču ir noteikumi un nav liela vai maza pārkāpuma, bet, kad tos pārkāpj Real, tad tas taču ir mazs pārkāpums un to var arī nefiksēt. Spēlēs pret Real jebkurai komandai tā ir ikdiena. Tas pats Ramoss n-tās reizes Davidu Nerešu ar rokām turēja, tiesnesis ne reizi nenosvilpa.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-14 21:02, pirms 5 gadiem
777ARAMISS777 rakstīja: Un kur bija VAR kad Real otros iesita! Sods nebija, Real spēlētājs nenogāza Ajax??? Tad jau 1:1 !!!
Pat ja sods bija, ne pārkāpējs, ne nokritušais ne tieši, ne netieši nepiedalījās un nevarēja piedalīties vārtu guvumā vai tā novēršanā, jo bija pārāk tālu gan no bumbas, gan vārtiem, līdz ar to varbūtējā noteikumu pārkāpuma epizode vārtu guvumu nekādi neietekmēja (atšķirībā no ajax vārtu guvuma, kur aizmugures stāvoklī esošais spēlētājs traucēja Real vārtsargam).

     [+] [-]

, 2019-02-15 19:24, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tiešām izskata visu? Varbūt ČL izskata,bet šogad skatoties Madridēs spēles La Liga ir reizes,kad viņiem ir vienalga.VAR tiesneši arī smējās kabīnē,kad nedeva Madridei 11m
Spānijā VAR vispār ir pavisam citā līmenī. Viņi skatās un tāpat iedod nepareizi. Kaut vai nesenais Madrides derbijs, cik tur bija kļūdu uz abām pusēm, bet VAR tak izmantoja. Vienkārši tur pilnīgi aptaurēti cilvēki nolasīti, gan galvenie tiesneši, gan video.