Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Favorīti zaudē arī Šveicē - ''Young Boys'' trillerī pieveic ''Juventus''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Favorīti zaudē arī Šveicē - ''Young Boys'' trillerī pieveic ''Juventus''
''Young Boys'' fani sveic Gijomu Hoarau (#99) ar otro vārtu guvumu mačā. Foto: Reuters/Scanpix

Par pārsteigumu parūpējusies H grupas pastarīte Bernes ''Young Boys'', kas, pateicoties diviem Gijoma Hoarau vārtu guvumiem nosargāja uzvaru pār grupas līdervienību Turīnas ''Juventus'' ar 2:1. Savu dalību Čempionu līgas turnīrā ar uzvaru noslēdza arī ''Valencia'', kas ar identisku rezultātu pieveica Mančestras ''United''.

''Valencia'' nosargā uzvaru pret ''United''

Spēli krietni apņēmīgāk iesāka Valensijas futbolisti, liekot mančestriešiem ciešāk piespiesties pie sava soda laukuma. Mājinieki droši saspēlējas ap Serhio Romero sargāto vārtu laukumu, bet tajā iekšā ielauzties izdevās Danjelam Pareho - ''Valencia'' kapteiņa sitienu bloķēt izdevās Filam Džounsam. Desmitajā minūtē ļoti sāpīga spēles epizode gadījās valensiešu aizsargam Lato, pret kuru rupji izklupienā nospēlēja Antonio Valensija. ''United'' kapteinis izpelnījās pamatīgus vietējo līdzjutēju svilpienus un ūjināšanu katrā pieskārienā bumbai. ''Valencia'' spiediens pieauga, līdz 17. minūtē izdevās izvirzīties vadībā. Soda laukumā bumbu ieguva Karloss Solers, novērtēja situāciju un izpildīja precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī (1:0)

Ar labu momentu nedaudz vēlāk atbildēja Mančestra, taču Huana Matas sitiens no asa leņķa tika bloķēts. Otrā laukuma galā lieliska iespēja dubultot savas komandas pārsvaru bija Mišī Bačuajī, kuram neizdevās no tuvas distances izpildīt precīzu sitienu ar galvu. Vēl tuvāk vārtu guvumam bija ''United'' pussargs Pols Pogbā, kurš saņēma teicamu piespēli no Maruāna Feleinī, taču no pāris metru attāluma, būdams pilnīgi netraucēts, pamanījās aizsist garām vārtiem.

Otrā puslaika pašā sākumā ārkārtīgi neveiksmīga epizode gadījās viesu centra aizsargam Džounsam. Cenšoties apdzīt Bačuajī skrējienā pēc bumbas, aizsargs vēlējās atspēlēt bumbu vārtsargam, tomēr vārtus bija atstājis arī Romero, līdz ar to Džounsa piespēle adresātu nesasniedza - bumba ieripoja vārtos un ''Valencia'' vadībā jau ar 2:0. Žuzē Morinju lūkoja atsvaidzināt savas komandas spēkus uzbrukumā, laukumā sūtot Markusu Rešfordu.

''United'' uzvaras un ''Juventus'' neveiksmes gadījumā paralēlajā spēlē Mančestras komandai bija iespēja izcīnīt uzvaru grupā, tomēr laiks ritēja un ''Valencia'' viesiem nedeva daudz iespēju. Andreass Pereira izmēģināja laimi ar labu tālsitienu, bet vietā bija mājinieku vārtsargs Haume Domenehs, bumbu atvairot. Sausā gan ''United'' nepalika, un vārtu guvumu 87. minūtē nokārtoja uz maiņu nākušie spēlētāji. Džese Lingārds izcīnīja bumbu pie laukuma robežas, savukārt Ešlija Janga centrējumu ar precīzu sitienu ar galvu noslēdza Rešfords (2:1).

''Juventus'' nepaspēj izglābties, divi Hoarau vārti atnes pārsteidzošu uzvaru ''Young Boys''

Šveices klubs pirms spēles jau bija zaudējis jebkādas izredzes izkulties no pēdējās vietas H apakšgrupā, tomēr negrasījās viegli padoties krietni titulētākajiem pretiniekiem, mača sākumā bumbu kontrolējot gandrīz līdzvērtīgi. Teicamu iespēju atklāt rezultātu neizmantoja Krištianu Ronaldu, no soda laukuma labās malas pa zemi sitot nedaudz garām Marko Volfli sargātajiem ''Young Boys'' vārtiem. ''Juventus'' komandai 23. minūtē nācās veikt piespiedu maiņu - savainojumu bija guvis pussargs Huans Kuadrado, kura vietā laukumā devās Alekss Sandro.

30. minūtē ''Young Boys'' tika pie savas lielās iespējas gūt vārtus, ko arī izmantoja. Tiesnesis uzķērās uz īstenu simulācijas paraugstundu Nikolasa Ngamaleu izpildījumā, un norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi. Pendeli devās izpildīt Gijoms Hoarau, un, lai arī vārtsargs Voicehs Ščesnijs bumbu aizskāra, tā atrada savu ceļu vārtu stūrī (1:0). Pirmā puslaika izskaņā ''Juventus'' tika piešķirts soda sitiens pie soda laukuma robežas. Frederiko Bernardeski raidīja bumbu spēlētāju mūrī, bet atkārtots Ronaldu sitiens tika raidīts mazliet secen vārtu tālajam stūrim.

Otro puslaiku Turīnas komanda atklāja ar pamatīgu spiedienu uz pretinieku, taču ''Young Boys'' aizsardzība bija pietiekami kompakta. Mājinieki pie katras iespējas devās arī pretuzbrukumos. Vienā no tādiem labu iespēju neizmantoja Kristians Fasnahts, kurš pēc teicama partnera centrējuma no soda laukuma vidus sita ar galvu - savu komandu no otro vārtu zaudējuma glāba Ščesnijs, tverot pretinieku uzbrucēja raidīto bumbu. ''Juventus'' komanda ar centrējumiem meklēja raženo uzbrucēju Mario Mandžukiču, taču uzbrucējs tika uzmanīgi pieskatīts.

''Young Boys'' turpināja rādīt zobus grupas līdervienībai, un kārtējā pretuzbrukumā 68. spēles minūtē guva arī otros vārtus. Galvenā varoņa lomā atkal uzbrucējs Hoarau, kurš ieguva bumbu pie pretinieku soda laukuma, gaitā apspēlēja Leonardo Bonuči, izbrīvējot sev vietu sitienam, un raidīja bumbu vārtu stūrī (2:0).

''Juventus'' gan negrasījās padoties, un 80. minūtē uz maiņu nākušais Paulo Divala ar spēcīgu sitienu no 16 metru atzīmes samazināja rezultāta starpību (2:1). Pamatlaika izskaņā turīnieši radīja milzu spiedienu uz pretinieku aizsardzību - Ronaldu no asa leņķa ar galvu radīja bumbu pa vārtu stabu. Kompensācijas laika beigās Divalas sisto bumbu, kas ielidoja vārtos, ar galvu aizskāra Ronaldu, taču tiesneša asistents fiksēja aizmugures stāvokli portugālim. Ronaldu bija pamatīgi sašutis, taču tiesnesis tāpēc lēmumu nemainīja.

H apakšgrupas spēles, 6. kārta

SpēleRez.Vārtu guvēji
Young Boys - Juventus2:1 (1:0)Hoarau 30 `(11m) 68` - Divala 80`
Valencia - United2:1 (1:0)Solers 17` Džounss (s.v.) 47` - Rešfords 87`

H apakšgrupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Juventus64029:312
2.Manchester United63127:410
3.Valencia62226:67
4.Young Boys61144:123

  -3 [+] [-]

, 2018-12-13 00:04, pirms 5 gadiem
Kursh te vel smejas par Real,kad shie speleja,praktiski ar jauninajiem! Iznemot,Marselo un Isko!(Asensijo ari tur var piemest)

  -1 [+] [-]

, 2018-12-13 00:05, pirms 5 gadiem
vnk šitik melnu dienu kā Ronaldo bija grūti iedomāties, 5-6 izdevības un nevienā netrāpa pat pa vārtiem... + vēl beigās dēļ viņa neieskaita Dibalas golu...
Tiesnesis ar kkāds klauns bija brīžiem.. pendele tur nebija jādod vai arī tad pret CR bija kāda bija jādod.. VAR prasās brutāli...

šādi ka neieskaita golu, pirmo reizi redzēju, bet nu laikam jau teorētiski bija priekšā vārtsargam, kgan ja nebūtu tāpat nebūtu izvilcis, jo tādu raķeti ielika, ka džeks pat pamirkšķināt acis nepaspēja.

     [+] [-]

, 2018-12-13 00:09, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: vnk šitik melnu dienu kā Ronaldo bija grūti iedomāties, 5-6 izdevības un nevienā netrāpa pat pa vārtiem... + vēl beigās dēļ viņa neieskaita Dibalas golu...
Tiesnesis ar kkāds klauns bija brīžiem.. pendele tur nebija jādod vai arī tad pret CR bija kāda bija jādod.. VAR prasās brutāli...

šādi ka neieskaita golu, pirmo reizi redzēju, bet nu laikam jau teorētiski bija priekšā vārtsargam, kgan ja nebūtu tāpat nebūtu izvilcis, jo tādu raķeti ielika, ka džeks pat pamirkšķināt acis nepaspēja.
Nebūtu veicis kustību ar galvu - ieskaitītu.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 00:48, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Kursh te vel smejas par Real,kad shie speleja,praktiski ar jauninajiem! Iznemot,Marselo un Isko!(Asensijo ari tur var piemest)
Mierini sevi?

  -3 [+] [-]

, 2018-12-13 00:51, pirms 5 gadiem
Vai tad tiešām nav saprotams , ka tas viss ir TOTO, nu??? Ciskas uzvara par REAL, Juventus zāğis. Naivie cilvëciņi.

     [+] [-]

, 2018-12-13 01:38, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Vai tad tiešām nav saprotams , ka tas viss ir TOTO, nu??? Ciskas uzvara par REAL, Juventus zāğis. Naivie cilvëciņi.
Ja, ja!

     [+] [-]

, 2018-12-13 09:57, pirms 5 gadiem
Njā, nezinu, kādam ir jābūt CR7 pretiniekam, lai viņš beidzot sāktu normāli realizēt momentus. Ja vairs kāju nevar nokalibrēt, tad labāk lai dala piespēles vairāk. ZB jau!

     [+] [-]

, 2018-12-13 09:58, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Kursh te vel smejas par Real,kad shie speleja,praktiski ar jauninajiem! Iznemot,Marselo un Isko!(Asensijo ari tur var piemest)
Es smejos par "Real". Mēs smejamies par "Real" sniegumu, nevis par rezultātu. Sniegums ir zem katras kritikas.