Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Grigorčuks: "Vairāk un vairāk pieļauju domu vadīt kādu izlasi"

Grigorčuks: "Vairāk un vairāk pieļauju domu vadīt kādu izlasi"
Romāns Grigorčuks
Foto: AFP/Scanpix

Azerbaidžānas Premjerlīgas kluba ''Gabala'' galvenais treneris Romāns Grigorčuks, kurš savulaik vairākus gadus strādāja Ventspilī, sarunā ar Azerbaidžānas mediju 1news.az neslēpis, ka aizvien nopietnāk apsver domu vadīt kādu izlasi.

Skaidrs, ka Azerbaidžānas žurnālistu jautājums bija par to, vai 52 gadus vecais Grigorčuks patiešām varētu kļūt par Azerbaidžānas futbola valstsvienības galveno treneri. ''Pirmo reizi par kaut ko tādu dzirdu. Tas pat ir negaidīti. Ko gan es varu atbildēt? Esmu ''Gabala'' galvenais treneris un par šādām tēmām runāt šobrīd nevaru,'' izskanējušās baumas komentē Grigorčuks.

''Teikšu jums tā...Ja pirms gada pusotra teicu, ka darbs ar kādu izlasi nav mana prioritāte, tad šobrīd jau vairāk un vairāk apsveru iespēju strādāt ar kādu valstsvienību. Runa pat nav par Azerbaidžānu. Tas nav nekāds mājiens, lūdzu mani saprast pareizi,'' piebilst Grigorčuks.

Jautāts, vai ir bijuši piedāvājumi no Ukrainas izlases vadības, ņemot vērā ukraiņu medijos apspriesto ideju par viņa piesaisti, Grigorčuks bija atturīgs: "Jautājumus par piedāvājumiem kā vienmēr nekomentēju. Nav pareizi par to runāt [šobrīd amatā ir leģendārais Andrijs Ševčenko - aut.]. Šobrīd pieļauju iespēju strādāt ar izlasi. Tas ir viss, ko varu pateikt. Un atkal - šeit es nerunāju par Azerbaidžānas, Ukrainas vai citas valsts izlasi. Vienkārši nākotnē sevi redzu kā izlases treneri."

Grigorčuka vadītā ''Gabala'' pagājušajā sezonā vietējā čempionātā ierindojās otrajā vietā, kā arī kvalificējās UEFA Eiropas līgas grupu turnīram. Šīgada kvalifikācijā pēc Polijas ''Jagiellonia Białystok'' uzveikšanas ''Gabala'' apstājās pie Grieķijas ''Panathinaikos'' barjeras. Čempionātā septiņās spēlē komanda iekrājusi 13 punktus un ierindojas trešajā vietā.

Ukraiņu speciālists trenera karjeru uzsāka Latvijā, Daugavpils klubā ''Dinaburg'', kur 2001. gadā arī noslēdza futbolista karjeru. No 2005. līdz 2009. gadam Grigorčuks vadīja ''Ventspili'', esot komandas galvenajam trenerim leģendārajā ventspilnieku panākumā, iekļūstot UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Šī gada pavasarī, kad pie Latvijas izlases stūres Marianu Paharu nomainīja Aleksandrs Starkovs, LFF vadība uzsvēra, ka ar Grigorčuku ir runājusi, taču uzsvēra, ka ukraiņu speciālists sevi vairāk redzot kā kluba treneri, turklāt viņa darba alga varētu būt pārāk augsta LFF rocībai.

Izmantotie resursi:
1news.az


, 2017-10-13 12:19, pirms 7 gadiem
Grigorčuks kā treneris Latvijas izlasei būtu ļoti labs risinājums - visus pazīst, prot valodu, prot sasniegt rezultātu.
Tai pat laikā es priekšroku dotu jebkuram Rietumeiropas speciālistam (pat no Vācijas 3 līgas), kurš būtu gatavs reizē gan vadīt izlasi, gan palīdzēt sakārtot Latvijas futbola sistēmu.
, 2017-10-13 12:21, pirms 7 gadiem
Jā mums kā reiz tāds krievelis ir vajadzīgs latvijecu izlases priekšgalā ! Nedrīkst pieļaut tās transformāciju Latvijas Valstsvienībā.
, 2017-10-13 12:24, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Grigorčuks kā treneris Latvijas izlasei būtu ļoti labs risinājums - visus pazīst, prot valodu, prot sasniegt rezultātu.
Tai pat laikā es priekšroku dotu jebkuram Rietumeiropas speciālistam (pat no Vācijas 3 līgas), kurš būtu gatavs reizē gan vadīt izlasi, gan palīdzēt sakārtot Latvijas futbola sistēmu.
Kā var sakārtot sistēmu, ja visu vada un regulē Indriksons ar Mežecki un viņiem palīdz mikrouzņēmumu vadītājs Žuks?
, 2017-10-13 12:45, pirms 7 gadiem
huters rakstīja: Jā mums kā reiz tāds krievelis ir vajadzīgs latvijecu izlases priekšgalā ! Nedrīkst pieļaut tās transformāciju Latvijas Valstsvienībā.
Kāda starpība vai mums ir treneris, kurš itkā ir no Latvijas un knapi nolasa 2 teikumus no lapiņas vai treneris no Ukrainas.
Grigorčuks būtu vislabākais variants, viņš jau vairākas reizes ir izspiedis labu rezultātu no viduvējām komandām, turklāt labi zina Latvijas futbolu, bet LFF jau neatļausies nedaudz maciņu pavērt vaļā, labāk veco zēnu Starkovu turēt, kurš daudz neprasa un klubos darbu nav dabūjis jau cik gadus.
Kas attiecas uz Rietumeiropiešiem, jā gribētos, bet reāli, kas pie mums brauks un kaut ko darīs, mēs futbolā esam pilnīgā bedrē, kas varētu būt kaut kādam vācietim interesants izlasē, kas pat pundurvalstis uzvarēt nevar.
, 2017-10-13 13:35, pirms 7 gadiem
ir vesels bars ar exCCCP izlasēm vēl vājākas un ar lielāku naudu, kur Grigorčuks drīzāk parādīsies..
, 2017-10-13 14:03, pirms 7 gadiem
Nevajag Latvijas izlasei nekādu Grigorčuku...vajag tādu treneri kuram nav bijusi nekāda saskarsme ar Latvijas klubiem..pietiek jau likt visādus trenerus no ex padomju savienības valstīm...vajag kādu treneri no rietumeiropas..savādāk nekas nemainīsies...
, 2017-10-13 14:24, pirms 7 gadiem
Grigorcuks sada situacija butu vislabakais risinajums Latvijas futbolam izrakstit treneri no Brazilijas vai Spanijas ir nereali nav vairs tas veriens kas ir sobrid pieejams Kalvitim un biznesmenim Koziolam hokeja lauka tie funkcionari kas karto Latvijas futbola situaciju nekad ari neapspriedis Grigorcuka kandidaturu neerts cilveks un viss Indriksons ar savu mikrouznemumu vaditaju Zuku noblokeja ''Futbola majas''celtniecibu Kr Barona iela Daudz izdevigak ir uzklat paris paklajus letak iznak un ari keksiti var pievilkt futbola sistemas uzlabosanai tacu so darbu caurspidigums ta ari nekur neparadas un ari virkne so paklaju kurus LFF funkcioari pieraksta sev diemzel uzklati par pasvaldibu lidzeklie vai ari ka Liepaja sanemti ka davinajums Ja jau domstarpibas sak rasties pasu LFF funkcionaru starpa (Kazukevics Gundars Indriksons) ta tad kaut kas nav kartigi sadalits kas? to radis laiks
, 2017-10-13 14:27, pirms 7 gadiem
ballbreaker rakstīja: Nevajag Latvijas izlasei nekādu Grigorčuku...vajag tādu treneri kuram nav bijusi nekāda saskarsme ar Latvijas klubiem..pietiek jau likt visādus trenerus no ex padomju savienības valstīm...vajag kādu treneri no rietumeiropas..savādāk nekas nemainīsies...
Tavs kritizētais Grigarčuks ir vairāk sasniedzis par taviem rietumeiropas treneriem,lai kāds tavs eiropas treneris paņem Ventspili un ieved Eiropas Līgā.Ar viņu Ventspils,nebaidīšos to teikt,būtu bijuši čempionu līgā,bet daži aģentiņi toreiz sajauca galvu nelaiķim Bespalovam.Ņemt viduvēju treneri no eiropas nav jēgas,bet atļauties Ančeloti mēs nevaram.
, 2017-10-13 15:33, pirms 7 gadiem
maikls19 rakstīja: Tavs kritizētais Grigarčuks ir vairāk sasniedzis par taviem rietumeiropas treneriem,lai kāds tavs eiropas treneris paņem Ventspili un ieved Eiropas Līgā.Ar viņu Ventspils,nebaidīšos to teikt,būtu bijuši čempionu līgā,bet daži aģentiņi toreiz sajauca galvu nelaiķim Bespalovam.Ņemt viduvēju treneri no eiropas nav jēgas,bet atļauties Ančeloti mēs nevaram.
Ančeloti ir bomzis! Tas nav labs salīdzinājums. Bet praktiski kaut vai Vācijs otrās līgas treneri kādu paķert būtu ok.
, 2017-10-13 15:38, pirms 7 gadiem
Gan jau, ka bija labs treneris. Latvijā ar.
, 2017-10-13 16:00, pirms 7 gadiem
Bekālija rakstīja: O, šis pat latviešu valodu zin, būs mums treniņi izlasē beidzot latviski!
Kā var sakārtot sistēmu, ja visu vada un regulē Indriksons ar Mežecki un viņiem palīdz mikrouzņēmumu vadītājs Žuks?
, 2017-10-13 16:01, pirms 7 gadiem
O, šis pat latviešu valodu zin, būs mums treniņi izlasē beidzot latviski!
, 2017-10-13 16:02, pirms 7 gadiem
Gan jau turēs Starkovu un pēc tam paņēms kādu lētu maķ peremaķ. Šitas kadrs ir dārgs, tā ka velti apspriest.
Slēpts komentārs: otins
, 2017-10-13 16:47, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Grigorčuks kā treneris Latvijas izlasei būtu ļoti labs risinājums - visus pazīst, prot valodu, prot sasniegt rezultātu.
Tai pat laikā es priekšroku dotu jebkuram Rietumeiropas speciālistam (pat no Vācijas 3 līgas), kurš būtu gatavs reizē gan vadīt izlasi, gan palīdzēt sakārtot Latvijas futbola sistēmu.
Pilnībā piekrītu. Vajadzētu sākt ar LFF. Kamēr tur nebūs pārmaiņas, nekas nemainīsies. Vajag jaunu LFF. Atbrīvot Indriksonu, Mežecki, Starkovu un visus viņu līdzskrējējus. Jāmaina visa sistēma, sākot ar jaunatnes futbola. Jāseko Islandes piemēram. Galvenajam trenerim vajadzētu būt atildīgam par visu sistēmu. Vajadzētu nākt ar savu komandu, jaunatnes treneriem u.c. LFF uzdevums būtu izvēlēties sistēmu (vācu, holandiešu, dāņu, angļu, spāņu...), tad galveno treneri, kas nāk ar savu komandu, palīdz jaunatnes treneriem, vadlīnijas, kursi, semināri...
, 2017-10-13 16:53, pirms 7 gadiem
Kāmēr LFF vadīs patreizējā mafija tikmēr rietumeiropas speci nevadīs izlasi.
Ar nepacietību gaidu nākamo pavasari un vai tiešām notiks tā, ka pie LFF stūres nokļūs Gorkšs. Pats galvenais vai viņam būs stiprs mugurkauls.
, 2017-10-13 16:57, pirms 7 gadiem
Gan jau tēmē uz lv
, 2017-10-13 16:57, pirms 7 gadiem
arbuzoo rakstīja: O, šis pat latviešu valodu zin, būs mums treniņi izlasē beidzot latviski!
Priekš kam viņam trenēt Latvijas izlasi. Nedomāju ka tas būtu vienīgais un pats izdevīgākais piedāvājums.
, 2017-10-13 17:37, pirms 7 gadiem
forcer rakstīja: Kāmēr LFF vadīs patreizējā mafija tikmēr rietumeiropas speci nevadīs izlasi.
Ar nepacietību gaidu nākamo pavasari un vai tiešām notiks tā, ka pie LFF stūres nokļūs Gorkšs. Pats galvenais vai viņam būs stiprs mugurkauls.
Mugurkauls viņam ir, bet lielas naudas nav. Tas var radīt problēmas mugurkaula stiprībai, ja būs jāiet pie naudasmaisiem ar izstieptu roku.
, 2017-10-13 17:45, pirms 7 gadiem
Nevajag domāt ka Starkovs trene par velti. Ar visiem pieskaitāmiem ir gana dārgs. Bet Grigorčuks vismaz būs brīvs no vietējās mafijas (atšķīrībā no Starkova).
, 2017-10-13 18:21, pirms 7 gadiem
Starkovs jau pa 1000 eur nestrādā,savi 15000 eur pa mēnesi ir noteikti.
, 2017-10-13 19:35, pirms 7 gadiem
vispār jau vajadzētu sākt ar to ka vajag iztīrīt LFF ar Indriksonu priekšgalā un visus viņa pakalpiņus atlaist..cik ta var sēdēt vieni un tie paši kadri un gremdēt Latvijas futbolu..
, 2017-10-13 21:38, pirms 7 gadiem
ballbreaker rakstīja: vispār jau vajadzētu sākt ar to ka vajag iztīrīt LFF ar Indriksonu priekšgalā un visus viņa pakalpiņus atlaist..cik ta var sēdēt vieni un tie paši kadri un gremdēt Latvijas futbolu..
Ko Tu!!! Viņi ir radījuši gandrīz ideālu sistēmu!
, 2017-11-09 14:44, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Tavs kritizētais Grigarčuks ir vairāk sasniedzis par taviem rietumeiropas treneriem,lai kāds tavs eiropas treneris paņem Ventspili un ieved Eiropas Līgā.Ar viņu Ventspils,nebaidīšos to teikt,būtu bijuši čempionu līgā,bet daži aģentiņi toreiz sajauca galvu nelaiķim Bespalovam.Ņemt viduvēju treneri no eiropas nav jēgas,bet atļauties Ančeloti mēs nevaram.
Vienkārši ir tādi cilvēki, kuriem rietueiropieši ir kā dievi. Viņiem sagādā baudu izkalpoties un bučot rietumeiropiešiem "dibenu".
Tāpēc bieži vien piedāvātie risinājumi nav tendēti uz labāka rezultāta sasniegšanu
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.