Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "Bayern" pārmāca Rostovu, "Atletico" klasisks 1:0 Eindhovenā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

D grupa: "Bayern" pārmāca Rostovu, "Atletico" klasisks 1:0 Eindhovenā
Džošuā Kimmihs gūst savus otros vārtus mačā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmās kārtas spēlēs D grupā uzvarēja abas favorītes "Bayern" un "Atletico". Vācu grands ar 5:0 samizoja "Rostov", bet Madrides komanda viesos savā pragmatiskajā stilā ar 1:0 uzveica PSV. Lieli nopelni Janam Oblakam, kurš pie 1:0 atvairīja pretinieku pendeli.

Minhenes "Bayern" pagājušajā sezonā apstājās Čempionu līgas (ČL) pusfinālā, piekāpjoties Madrides "Atletico", un abas šīs komandas šajā sezonā nonāca vienā grupā. Šovakar gan "Bayern" uzņēma sensacionālo Krievijas vicečempioni "Rostov", kas ne tikai pārsteidza Krievijas čempionātā, bet arī ČL kvalifikācijā, divu spēļu summā vispirms pārspējot "Anderlecht" (2:2, 2:0), bet pēc tam sagraujot "Ajax" (1:1, 4:1). Šodien pirmsspēles prognozēs debitantei "Rostov" gan tika solīta skarbas realitātes izjušana uz savas ādas - spēlēt Minhenē nav joka lieta.

Būsim atklāti - šai mačā svarīgākais jautājums bija, kurā minūtē vācu klubs iegūs vadību, lai turpinājumā mēģinātu to nostiprināt. Gods kam gods, "Rostov" izturēja gandrīz pusstundu. 28. minūtē pie stūra sitiena izspēles "Rostov" un Moldovas izlases pussargs Aleksandrs Gackans pārkāpa noteikumus cīņā ar Robertu Levandovski, kurš pats arī realizēja 11 metru soda sitienu. Ja mača sākumā Krievijas komanda vēl spēja brīžiem kaut cik atvirzīt spēli no saviem vārtiem, tad pamazām Bavārijas spiediens kļuva aizvien izteiktāks. Rostovai bija būtiski noturēt 0:1 līdz pārtraukumam, taču pašā izskaņā "Bayern" tomēr guva otros vārtus. No kreisā flanga asu piespēli pa apakšu veica Deivids Alaba, bet vārtu priekšā klasiski uz apsteigšanu nospēlēja Tomass Millers (2:0).

53. minūtē "Rostov" nopelnīja pirmo stūra sitienu, bet labāk nebūtu nopelnījusi. "Bayern" zibenīgi izveidoja ātru prettriecienu un Kostas piespēli gar vārtiem no vārtu priekšas golā pārvērta Džošuā Kimmihs (3:0). Kimmiham nebija gana un pēc kāda laiciņa pēc Hunana Bernata centrējuma viņš ar galvu panāca arī 4:0. Punktu "Rostov" sagrāvei pielika Bernats, kurš izmantoja uz maiņu nākušā Franka Riberī piespēli - 5:0.

"Atletico" izloze ironiski dāvāja ne tikai aizvadītās sezonas pusfināla pretinieci "Bayern", bet arī 1/8 finālā dramatiski (0:0, 0:0, pēc tam pendelēs) uzveikto PSV, ar kuru šodien bija jātiekas Eindhovenā. PSV kā Nīderlandes čempione automātiski nodrošināja vietu ČL grupu turnīrā, tas pats, protams, sakāms par Spānijas trešo labāko komandu "Atletico".

Lai gan bumbas kontrole pirmajā puslaikā bija itin līdzīga, joprojām skaidri saskatāms bija Djego Simeones efektīvais stils - katru reizi ar bumbu nospēlēt pēc iespējas vertikālāk un tiešāk. Reizi pa reizei "Atletico" uzsita pa vārtiem, talkā ņemot arī standartsituācijas. Tieši pēc stūra sitiena "Atletico" arī atklāja rezultātu, tas gan notika jau pavēlu - 43. minūtē. Epizode bija strīdīga, jo madridiešu centra aizsargs Hosē Marija Himeness gaisā iebadīja pretiniekam, kuram visa seja pēc brīža bija asinīs, un tieši šī gaisa divcīņa ļāva sitienu ar kāju izdarīt Saulam, kurš eleganti raidīja bumbu vārtos.

Tiesa, vēl līdz pārtraukumam tas pats Himeness uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli (Lusiano Nārsings mazliet aizķērās aiz urugvajieša, teatrāli krita pēc neliela brīža, tomēr tiesnesis lēma par labu uzbrucējam), taču Meksikas izlases spēlētāja Andresa Guardado pendeli Jans Oblaks atvairīja. Šeit jāatgādina, ka arī ČL 1/8 finālā PSV 11 metru sitieni pret "Atletico" bija liktenīgi.

Otrajā puslaikā PSV, protams, centās atspēlēties un patiesībā Nīderlandes komandas uzbrukumi brīžiem kļuva pavisam uzstājīgi, taču arī "Atletico" aizsardzība bija līmenī. Djego Godins gan reizi nospēlēja ar roku pie stūra sitiena izspēles, taču vēl viens 11 metru soda sitiens netika piešķirts. Citā epizodē Lūks de Jongs pārlēca Godinu un uzsita ar galvu - pāri. Pēdējā minūtē Gastons Pereiro no labas pozīcijas uzsita virsū Oblakam. "Atletico" savā stilā nosargāja sev tipisko 1:0.

Čempionu līga, D grupa, pirmā kārta

SpēleRez.Vārtu guvēji
Bayern - Rostov5:0 (2:0)Levandovskis 28' (11m); Millers 45'; Kimmihs 53'; 60'; Bernats 90'
PSV - Atletico0:1 (0:1)Sauls 43'

  +1 [+] [-]

, 2016-09-13 23:54, pirms 8 gadiem
Minhenieši pat neiespringa. Kimihs zvērs.

     [+] [-]

, 2016-09-14 00:10, pirms 8 gadiem
Ļoti žēl ka PSV nepaņēma punktu. Jans Oblaks labi izručija.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 01:39, pirms 8 gadiem
vācu mašīna brum brum!

     [+] [-]

, 2016-09-14 19:33, pirms 8 gadiem
K.Garnettt rakstīja: Ļoti žēl ka PSV nepaņēma punktu. Jans Oblaks labi izručija.
Oblaks izručīja, bet nu vēl vairāk šoģis...