Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Miliks nodrošina "Napoli" uzvaru Kijevā, "Benfica" izlaiž uzvaru

Agris Suveizda

B grupa: Miliks nodrošina "Napoli" uzvaru Kijevā, "Benfica" izlaiž uzvaru
Arkadiušs Miliks
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīru ar uzvaru sāka B apakšgrupas favorīte "Napoli", kas, pateicoties Arkadiuša Milika diviem vārtiem, izbraukumā pārspēja Kijevas "Dynamo" (2:1). Savukārt Stambulas "Besiktas" viesos kompensācijas laikā izglāba punktu pret Lisabonas "Benfica" (1:1).

Itālijas vicečempione "Napoli" viesojās pie Ukrainas čempionvienības Kijevas "Dynamo", kas vietējā čempionātā nav uzvarējusi jau divās spēlēs pēc kārtas. "Napoli" rīcībā bija visas tās lielākās zvaigznes un priekšējā līnijā vieta neatradās Lorenco Insinjem, tomēr 26. minūtē rezultātu atklāja laukuma saimnieki. Vispirms Deniss Cigankovs pēc centrējuma atmeta bumbu soda laukumā esošajam Denisam Harmašam, kurš no tuvas distances raidīja bumbu vārtos (1:0).

Taču pirmā puslaika izskaņa piederēja "Napoli" un Gonsalo Igvaina vietā nopirktajam poļu uzbrucējam Arkadiušam Milikam. Vispirms Miliks 36. minūtē ar galvu sita precīzi pēc Fauzi Gulama centrējuma (1:1), bet kompensācijas laika pirmajā minūtē viņš vēlreiz bija izveicīgākais otrajā stāvā, no tuvas distances ar galvu pārmetot bumbu pāri vārtsargam (2:1). Otrā puslaika vidū Kijevas "Dynamo" izredzes uz pozitīvu iznākumu kļuva vēl mazākas, jo par simulāciju pretinieku soda laukumā otro dzelteno kartīti nopelnīja Serhijs Sidorčuks.

Pēdējo trīs gadu Portugāles čempione Lisabonas "Benfica” uzņēma Stambulas "Besiktas", kura uz šo spēli bija atbraukusi teju labākajā sastāvā. Jau spēles 12. minūtē tika atklāts spēles rezultāts. Cenšoties panākt bumbu, mājinieku pussargs Eduardo Salvio no gala līnijas izdarīja spēcīgu sitienu vārtu virzienā. Vārtsargs kritienā atvairīja šo sitienu, taču pirmais pie atsistās bumbas piesteidzās Emanuels Červi, kurš raidīja to vārtos.

Spēles 30. minūtē "Besiktas" varēja panākt izlīdzinājumu, taču ar Rikardu Kvarežmas soda sitienu galā tika "Benfica" vārtsargs Edersons. Lai arī otrajā puslaikā mājinieku sniegums noplaka, "Benfica" tik un tā ilgu laiku saglabāja vadību. Saglabāja līdz kompensācijas laika pēdējai minūtei, kad ar tiešo brīvsitienu vienu punktu viesiem izrāva uz maiņu iznākušais brazīlietis Taliska, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja...Lisabonas "Benfica" sastāvā.

UEFA Čempionu līga, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dynamo Kyiv – Napoli1:2 (1:2)Harmašs 26' – Miliks 36'45'+2
Benfica – Besiktas1:1 (1:0)Červi 12' - Taliska 90'+3

  +1 [+] [-]

, 2016-09-13 23:49, pirms 8 gadiem
izskataas ka nevis Higuains taads monstrs pagaajushajaa sezonaa bija,bet gan Napoli speeles stils,Miliks turpina argentiiniesha iesaakto

  +1 [+] [-]

, 2016-09-13 23:55, pirms 8 gadiem
Atceros, ka netrūka komentētāju SC, kas kritizēja Napoli par Milīka iegādi. Vismaz pagaidām šie ļautiņi var tikai un vienīgi paklusēt

     [+] [-]

, 2016-09-13 23:56, pirms 8 gadiem
---> NilsK

Nebrīnīšos, ja pēc pāris sezonām Napoli atkal gūs pamatīgu peļņu no Milīka pārdošanas, gluži kā bija Kavani un Iguaina gadījumos.

     [+] [-]

, 2016-09-13 23:58, pirms 8 gadiem
Agri, izlabo, ka Benfica ir 35kārtēja Portugāles čempione

     [+] [-]

, 2016-09-14 00:12, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Agri, izlabo, ka Benfica ir 35kārtēja Portugāles čempione
un peec teksta ievietoto Benfica un Besiktas speeles rezultaatu

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 00:28, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atceros, ka netrūka komentētāju SC, kas kritizēja Napoli par Milīka iegādi. Vismaz pagaidām šie ļautiņi var tikai un vienīgi paklusēt
bija tāds kadrs, kurš teica, ka poļi ir stipri pārvērtēti